Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az USA sem tudja megállítani a migránsokat

2015. november 27. 12:47

USA, 12:30

Meglepően sokan lépték át az elmúlt hetekben a Rio Grandét, hogy az Államokba jussanak. Az embercsempészek naponta több száz nőt és gyereket küldenek át tutajokon, Mexikóból Dél-Texasba.

Fotó: AFP

Egyre többen választanak más utat”

– nyilatkozta a határőrség ügyeletes parancsnoka. A határőrség félelmeit megerősítik a nemrég elkészült felmérések is. Október elseje óta 150 százalékkal nőtt az illegális bevándorlók száma a tavalyi év hasonló időszakához képest, ráadásul egyre több kíséret nélküli gyereket is elfognak a határon.

A párizsi terrortámadást követően, november 13 után fokozták a déli határ védelmét, mivel az amerikai hatóságok aggódnak amiatt, hogy a déli bevándorlók közt merénylők is érkezhetnek. Az Obama-kormány a határok megerősített ellenőrzésével akarja megnyugtatni a közvéleményt.

A határokért felelős szervek jelezték, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a növekvő bevándorlási hullámot, de eddig nem találtak arra utaló nyomot, hogy megnőtt volna fenyegetettség ezen a területen.

A probléma rendkívül bonyolult. Rengeteg nő és gyerek szenved a bandaháborúktól és a szexuális zaklatástól Közép-Amerikában, akik azt remélik, az Államokban hogy az Államokban menedékre találhatnak. Legtöbbjük ahelyett, hogy bujkálna a határőrök elől, a hivatalos szervek segítségét kéri, és nyíltan belevág abba a hosszú jogi csatározásba, ami rá vár, ha vízumot akar.

Októberben az ENSZ menekültügyi főbiztosa, António Guterres úgy nyilatkozott, hogy a bandák által elkövetett erőszak elképesztő méreteket öltött El Salvadorban, Guatemalában és Hondurasban is. Korai előrejelzése szerint menekültválság fenyeget.

Megdöbbentő az az erőszak, amivel a mindennapi életükben találkoznak”

– áll a jelentésben, amit a biztos hivatala adott ki.

Az ENSZ felmérése szerint idén El Salvadorban volt a legmagasabb a meggyilkolt nők száma a világon. Ezen a listán Guatemala a második, míg Hondurasban történt a legtöbb gyilkosság az áldozatok nemétől függetlenül.
Fotó: AFP

A határőrizeti szervek szerint a bevándorlók számát az is befolyásolja, hogy a gyermekkel érkező nőkre vonatkozó szabályok megváltoztak. Egy szövetségi döntés szerint a hatóságok mindössze három hétig tartják fogva a gyermekes anyákat, aztán elengedik őket, hogy benyújthassák menekültügyi kérelmüket a bíróságokon. A döntés híre már a kibocsájtó országokba is eljutott, és ez tovább növeli az érkezők számát.

A legjobb döntés volt az államokba jönni”

– nyilatkozzák a már megérkezett családok tagjai.

2014 nyarán a mexikói hatóságok megpróbáltak agresszívan fellépni a guatemalai határukon belépőkkel szemben, hogy csökkentség a bevándorlók számát, de kudarcot  vallottak. „Az embercsempész bandák kiszúrták, hol vannak az ellenőrző pontjaik, és hogyan lehet lefizetni a határőrségüket” – nyilatkozta az amerikai határőrség parancsnoka.

Fotó: iStock

Szombaton az amerikai hatóságok 11 bevándorlót találtak egy zöldségszállító hűtőkocsiban. Az előző héten pedig öt pakisztánit, egy afgánt és két csempészt fogtak el a coloradói nemzeti parkhoz közeli Sonoita városkában. A határon belüli ellenőrzések azokat is kiszűrik, akiknek gyanús a háttere, mondják az illetékesek.

Idén szeptember végéig 143 ezer migránst fogtak el, ami kevesebb, mint az előző évben beérkező 265 ezer. A déli határ eddig fellélegezhetett, ugyanis a '70-es évek óta a mexikói bevándorlók száma csökkent. De Közép-Amerikai események miatt a dél-texasi határon újra 173 százalékkal nőtt a bevándorlók száma 2014 októberéig.

Velem szemben tettek vízre, egy csapat bevándorlót.”

– mondta az egyik határőr, aki szerinte sem az egyenruhája, sem a jelvénye nem zavarta az embercsempészeket. „Csak kiugranak a teherautóból és be a vízbe. Néhány tempó után már másznak is ki az amerikai oldalon.”

Múlt héten három szír család is belépett az államokban a déli határon át. A hatóságok szétválasztották őket, a nőket és gyerekeket egy családi befogadó centerbe a férfiakat pedig egy migráns táborba küldték.

Bár a határőrök egyelőre nem jelezték, hogy szírek kelnének át a határon tömegesen, a jogalkotók arra számítanak, hogy egyre több Szír és iraki csatlakozik majd a délről érkezőkhöz.

„Ha az emberek látják, hogy ez az út működik, akkor nem lesz két évünk, hogy felállítsuk a menekülttáborokat” – mondta Henry Cuellar demokrata képviselő.

(The New York Times)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

amerika, london, párizs

A brüsszeli elit már évek óta arra készül, hogy ők mondják meg a nemzetállamoknak, ki léphet be Európába, így Magyarország területére is, és ki nem.

Elmarad az apokalipszis: közel a Brexit-megállapodás

Az EU bejelentette, hogy tud megoldást az észak-írországi határ kérdésére, vagyis arra a problémakörre, amely a leginkább foglalkoztatja a briteket a Brexit kapcsán. Eközben Theresa May brit miniszterelnök levelet írt az egyik legnagyobb német lapba, a Die Weltbe. A Brexit kérdése az uniós állam- és kormányfők ma kezdődő, informális találkozóján is szóba kerül.

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

amerika, london, párizs

Nyugat-Európa mind több állama döbben rá talán túl későn, hogy a bevándorlással nemcsak az olcsó és képzetlen munkaerő áramlott be az országukba, hanem a migránsok magukkal hoztak olyan szokásokat is, amelyek az európai értékekkel összeegyeztethetetlenek. Ilyen például a nők hidzsábba és burkába kényszerítése, amely mind több EU-tagállamban lesz illegális. A Pew Research közvélemény-kutató cég arra volt kíváncsi, hogy ezek a lépések tükrözik-e a átlagemberek véleményét.

Katasztrofális a svéd határvédelem

Katasztrofális a svéd határvédelem

amerika, london, párizs

Egy, a választásokig visszatartott jelentés szerint katasztrofális az, ami jelenleg Svédország határain zajlik.

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

amerika, london, párizs

Visszavonul az osztrák belpolitikától Christian Kern, mivel a szociáldemokraták színeiben kíván elindulni a jövő évi EP-választásokon.

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére