Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
century-on
 
 
 
 

Az USA hadserege már megint drónokon tesztelt lézerfegyvert

2017. szeptember 22. 14:58

Az amerikai hadsereg nem tud lemondani a lézerfegyverek kifejlesztését célzó ötletek megvalósításáról. Az 50-es évek óta tartó kísérletek legutóbbi fázisában a Lockheed Martin fegyvergyártó cég egyik "legújabb" lézere drónokat semmisített meg sikeresen. A sajtóhírekben népszerű lézeres akció sikeréhez persze a jó idő is kellett.

A Lockheed Martin fegyvergyártó cég a 30 kilowattos ATHENA (Advanced Test High Energy Asset) lézerfegyver-rendszerét az Új Mexikó-i White Sands lőtéren tesztelte a napokban.   A hivatalos tájékoztatás szerint a földi telepítésű és Rolls-Royce turbó generátor által energiával ellátott ATHENA rendszer még mindig csak prototípusnak számít, bár már több évtizede zajlik a fegyver kifejlesztése.

A tesztek során a Lockheed lézere az amerikai hadsereg űr- és rakétavédelmi parancsnoksága által meghatározott célobjektumokként, öt drónt semmisített meg a levegőben. A lézer a közel 10 méteres szárnyhosszúságú drónokat a farokszárny részek felhevítésével semmisítette meg.

A White Sands lőtéren lefolytatott tesztek célja az volt, hogy igazoljuk a fegyverünk halálos hatékonyságát a korábbi statikus célpontokat követően új célobjektumokon is."

- jelentette ki Keoki Jackson, a Lockheed Martin vezérigazgatója a tesztelést követően.

A lézerek mellett elkötelezett amerikai fejlesztői vélemények szerint a lézerfegyverek előtt nagy jövő áll, mert olyan nagy pontosságú műveleteket lehet velük végrehajtani, amit más fegyverekkel nem.

Ugyanakkor viszont a lézerfegyver fejlesztésekkel kapcsolatban szkeptikus álláspontot képviselők azt mondják, hogy túl sok a gond a lézerfegyverekkel és túl drága a fejlesztésük, illetve az alkalmazásuk is ahhoz, hogy belátható időn belül hadrendbe állíthatóak legyenek a világ hadseregeiben. 

A szkeptikusok érveit látszik alátámasztani a tény, hogy a mostanival szinte egy az egyben megegyező lézeres drón lelövés első publikus kísérlete 1973-ban került sor az USA-ban. a Kirtland légibázison.

A lézerfegyverek alkalmazásának a legfőbb ismert akadályai közé tartozik továbbá az is, hogy egyelőre egyáltalán nem megoldott a lézerek működéséhez szükséges óriási energia hatékony és gazdaságos előállítása.  De az alkalmazást ellehetetlenítő gondot jelent az is, hogy a lézeres fegyverrendszerek túl nagyok, túl sok helyet foglalnak és nem miniatürizálhatók.

De a legfőbb gondot az jelenti a lézerek alkalmazásával összefüggésben, hogy az időjárási viszonyok rendkívüli módon korlátozzák a hatékony használatát.

A volt Szovjetunió az 1960-as évektől kezdve azért sorolta hátrébb a katonai technológiai fejlesztések között a lézerfegyverek fejlesztését, mert értékelésük szerint nincs értelme olyan fegyver hasrendbe állításának, ami csakis eső, köd és páramentes időben, felhőmentes valamint teljesen kosz- és pormentes körülmények között működőképes. 

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Boris Johnson: "még van idő megmenteni a Brexitet"

Boris Johnson: "még van idő megmenteni a Brexitet"

amerika, london, párizs

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint "még van idő a Brexit megmentésére", de erre a brit kormány által minap kidolgozott stratégia nem alkalmas.

Marx bíboros annyira aggódik a migránsokért, hogy Seehofer pártját bírálja

Marx bíboros annyira aggódik a migránsokért, hogy Seehofer pártját bírálja

amerika, london, párizs

Az egyházi méltóságot aggodalommal tölti el, hogy a társadalom szóhasználata is egyre radikálisabb, és a határoknál megjelenő, menekülő emberek olyan színben tűnnek fel, mintha a németek jólétét fenyegetnék, amitől meg kell magukat védeniük. A bíborost hidegen hagyja, hogy amúgy a fenyegetés valós.

Túl fehérek a brit gyerekkönyvek

Túl fehérek a brit gyerekkönyvek

amerika, london, párizs

Egy friss jelentés szerint rosszak a jelenlegi brit gyerekkönyvek, ugyanis többségében fehér gyerekek szerepelnek benne és több feketét, valamint egyéb kisebbségit kellene bennük szerepeltetni.

Orbán Viktor megérkezett Izraelbe

Orbán Viktor megérkezett Izraelbe

kétharmad

A magyar miniszterelnök közösségi oldalán jelentkezett, hogy megérkezett Tel-Aviv-ba, hogy megkezdje kétnapos izraeli látogatását.

A barlangban rekedt thai gyerekek végre hazatérhetnek a családjukhoz

A barlangban rekedt thai gyerekek végre hazatérhetnek a családjukhoz

bulvár

A thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből kimentett gyermekek egyhetes kórházi kezelést követően hazatérhetnek szüleikhez - közölte Patcsanivan Inta klinikai pszichológus szerdai sajtótájékoztatóján, amely egyben a fiúk kimentését követő első nyilvános szereplése is volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Balliberálisok bűnei: a tömegsport leépítése

Álljon itt ez a kis történet azért, hogy az utókor és a mostani fiatalság tudjon arról, hogy a rendszerváltáskor az akkori hatalmat birtoklók, a mostani MSZP-hez köthető személyek, illetve a mostani liberálisok (LMP, Momentum, MLP, PM) elődei, az SZDSZ-es holdudvar hogy verte, lopta szét és semmisítette meg a magyar sportéletet nagyját.

889
Olaszország vs. migránstaxizó NGO-k: háború a Földközi-tengeren

Olaszország vs. migránstaxizó NGO-k: háború a Földközi-tengeren

amerika, london, párizs

Az olasz hatóságok továbbra sem engedik kikötni az NGO-k mentőhajóit az olaszországi partoknál. Ezt a migránstaxizó civil szervezetek újabban hazugságokkal és lejáratással próbálják megtorolni. Politikai háborúvá látszik fajulni a helyzet az olasz kormány és az NGO-k között.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére