Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az USA odacsap a terroristáknak - ezúttal a neten

2016. április 6. 20:58

WASHINGTON, 19:28

Megkapta első harctéri megbízását a Pentagton Kiber Hadparancsnoksága.

Ashton Carter, az USA védelmi minisztere

Fotó: AFP

A Pentagon kiber-hadteste még 2009-ben alakult, de csak az elmúlt két évben kapott elegendő forrást ahhoz, hogy tényezővé válhasson az amerikai harci gépezetben. Az USA védelmi minisztere elmúlt napokban tett megjegyzései alapján most már a Pentagonban és a Fehér Házban is úgy gondolják, az állami alkalmazásban álló hackerek megérettek a feladatra – ideje végre hadra fogni őket.

Ashton Carter kedden egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kiadta Kiber Hadparancsnokságnak az első háborús megbízatását.

Pár éve még nem fordulhatott volna elő, hogy egy védelmi miniszter azt mondja: vonjuk be a kiber-hadtestet is a játékba; de most valódi lehetőségünk nyílt erre.

Az amerikai politikus korábban elejtett megjegyzései alapján ennek a megbízatásnak a lényege, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályt gördítsenek a szélsőséges iszlamisták újabb akciói elé. Ennek érdekében a Da'es szerverei ellen túlterheléses támadásokat indítanak, a terroristák jobbára még mindig online, bitcoinnal intézett pénzügyeit megpróbálják megakasztani, kommunikációs csatornáikat azonosítani és kiiktatni. Azt remélik, ezzel legalábbis lassítják, ha szerencséjük van, akár meg is akadályozzák az Iszlám Állam újabb lépéseit.

A Pengaton Kiber Hadparancsnokságán 100 csapatban jelenleg 6178 ember dolgozik, közülük 4900-an alkotják majd a Kiber Missziót, azt a globálisan bevethető hadtestet, amelyet az amerikai hadsereg a kibertérben vívott ütközeteihez használ fel a jövőben. Ennek ötletét kedden ismertették az amerikai Kongresszus előtt, a tervek szerint a katonai misszió létszámát 2018-ig 6200 fősre bővítenék.

Michael Rogers admirális, az Egyesült Államok KIber Főparancsnokságának igazgatója

Ha a Kiber Hadparancsnokság most jól vizsgázik, az amerikai kormány végre érdemben válaszolhat a kínaiak internetes kémkedéseire, az észak-koreaiak hackeléseire és szivárogtatására is. Legalábbis a Pentagonnál ebben bíznak, és titkon persze abban is, hogy így talán lépést tarthatnak az orosz állam megbízásából ténykedő hackerekkel is. Jelenleg ugyanis még az sem tisztázott, kinek a felelősségi körébe tartozik pl. egy az amerikai elektromos hálózat elleni támadás kivédése, vagy hogy kinek kell fellépnie akkor, az ország ellen egy átfogó kiber-támadást indítanának.

(Financial Times, Military Times)  

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

amerika, london, párizs

A nyugati civilizációt fenyegető legfőbb veszély az önfeladás: a kultúra, a hit, a hagyományok, a mítoszok és a szimbólumok eltűnése.

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

kétharmad

Mint kiderült, a Momentum Mozgalom állami támogatása felfüggesztésre került, mivel nem tudtak elszámolni a kampánycélra felhasznált közpénzekkel. Az eset kapcsán nagyító alá vettük a párt honlapján található, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) megküldött részletes kimutatásokat. Még laikus szemmel is elég nagy káoszt találtunk.

Francia sajtó: öngyilkossági hullám söpör végig az országon

A sárgamellényes tüntetők főként a városban élő franciák problémáival hozakodtak elő. A vidéki Franciaország azonban szintén nincs jó helyzetben. A France24 hírportál riportjából kiderül, hogy átlagosan kétnaponta öngyilkos lesz egy francia gazdálkodó. A híroldal "öngyilkossági járványról" ír.

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

amerika, london, párizs

Alexandre Benallát letartóztatták, mert luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba karácsony környékén.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

piszkostizenkettő

A terrorizmus miatt jogerősen elítélt Ahmed H. hamarosan szabadul, de neki és az őt Magyarországon támogató migránssimogató erőknek ez nem elég. Ahmed H. jó hírnevének megsértésére hivatkozva még pénzt követelnek a magyar államtól, miközben mindenáron hőst akarnak csinálni a terrorcselekményért elítélt zavargóból.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére