Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az SPD tovább szórakozik Merkelékkel

2017. december 14. 13:58

BERLIN, 13:58

Három hónappal a választások után sem sikerült Merkelnek kormányt alakítani.

Fotó: AFP

Mivel a koalíciós tárgyalások megrekedtek, a pártok vezetői elnöki szintű megbeszélést tartottak az együttműködésről szóló tárgyalások újraindításáról. A végén a CDU és a CSU a közös kormányzás lehetőségeinek feltárását szolgáló tárgyalások megkezdéséről tett ajánlatot az SPD-nek. Merkelék azért ajánlották fel ezt a lehetőséget, mert stabil kormányt akarnak létrehozni – írja a DW.

A hírek szerint az SPD megvitatja az ajánlást és pénteken jelentik be, hogy hogyan döntöttek.

A szociáldemokraták az elmúlt négy évet a nagykoalíció tagjaként töltötték. A 2017-es választásokon 1993 óta nem szerepeltek ilyen rosszul. Az SPD a választások után szeptemberben még azt hangoztatta, hogy ellenzékbe fog vonulni.

Miután azonban a CDU/CSU, a zöldek és az FDP között elbuktak a tárgyalások, az SPD úgy döntött, hogy még is egyeztetésbe kezd Merkelékkel a lehetséges opciókról.

Az SPD-ből többen azt szeretnék, ha a párt a következő ciklusban csak kooperálni Merkelékkel és nem lenne a kormány tagja. Ez azt jelentené, hogy Merkelt több területen támogatnák – például a büdzsével vagy az Európai és nemzetközi ügyekkel kapcsolatosan –, de a Muttinak egyéb témákat illetően támogatókat kellene szereznie.

Az egyeztetésekkel kapcsolatosan a szocik egy vezetője politikusa, Carsten Schneider megjegyezte, hogy a párt számára döntő kérdés, hogy a szociális ügyek nagyobb hangsúlyt kapjanak.

A CDU/CSU és az SPD három területen nem tudtak egyezségre jutni. Az SPD mindenki számára bevezetné a kötelező állami egészségbiztosítást, amit Merkelék elutasítanak. Schulz más álláspontot képvisel az Európai Unióval kapcsolatosan is. A szocik az Egyesült Európai Államok létrejöttét sürgetik. Mindemellett azt szeretnék, ha a migránsok számára lehetővé tennék a családegyesítést, azaz az országban tartózkodó migránsok kérdés nélkül magukkal hozhatnák a családjuk többi tagját is Németországba.

A tárgyalások valószínűleg januárban is folytatódni fognak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A migránsok egy újfajta tuberkulózis kórokozót hoztak Európába

A migránsok egy újfajta tuberkulózis kórokozót hoztak Európába

amerika, london, párizs

Menekültek révén, egy líbiai táborból érkezhetett Európába a tuberkulózis (tbc) kórokozójának egy korábban ismeretlen, gyógyszerekkel szemben ellenálló fajtája - írta a Die Welt című német lap szerdán.

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

amerika, london, párizs

A francia elnöki hivatal szerdán jelentette be, hogy Emmanuel Macron francia elnök és Theresa May brit miniszterelnök egy új határőrizeti szerződést jelent be a Nagy-Britanniába átjutni próbáló migránsok kezelésére vonatkozó Le Touquet-megállapodás kiegészítésére.

Merkel és Kurz nagyon másképp látják a migránskvóta kérdéskörét

A német és az osztrák kormány nem ért egyet a migránsok EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyében, de mindketten fontosnak ítélik meg a határvédelmet és a migránsok helyben, hazájuk közelében történő támogatását.

Zseniális videó: 60 különböző gendert köszöntött egy német politikus

A megszámlálhatatlanul sok nemi identitással rendelkező liberális mikroközösséget egy német politikus alázta porig.

Újabb középületet rongált meg Gulyás Márton

Soros kedvenc provokátora az embereivel együtt narancssárga festékkel öntötte le az Állami Számvevőszék épületét.

Jön a Stop Soros!

Jön a Stop Soros!

közeleg a tél

Törvényjavaslattal lépne fel a kormány az illegális bevándorlás ellen. A nemzeti konzultáció eredményével összhangban, a magyarok akaratának megfelelően készül a tervezet - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a kormányülés szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére