Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Az RTL Híradót személyesen Soros György írja

2018. március 7. 18:50

Mazochistaként emberkísérletre vállalkoztam: elkezdtem nézni a legnagyobb német, de mégis magyar nyelven beszélő, baloldali szálláscsináló kereskedelmi csatorna híradós műsorát. Egy percre leállítom az összes lélegeztetőgépet és rákötöm magam egy vérnyomásmérőre. Az RTL Klub Híradóját pedig hazugságvizsgálóval elemzem.

Mielőtt olvasóinkat beavatnám a német RTL legsötétebb kulisszatitkaiba, hangot adok gyanakvásomnak, ugyanis szerintem az RTL Híradót személyesen Soros György írja.

Amit híradózás néven az RTL Klub előad, az a náci propagandabulvár, a Völkischer Beobachter fénykorát idézi. Az a német precizitás, a felsőbbrendűségi érzés, a mindig mindent jobban tudunk attitűd, a kispolgári kivagyiság és a poroszos militarizmus mind-mind olyan jellemzők, amelyek tűpontosan leírják az 1997-ben induló német RTL Group konszern működési elvét.

Pártsajtó helyett itt a sajtópárt: a baloldali média átvette az ellenzék szerepét

Az elmúlt időszakban már beigazolódott, hogy erős ellenzéki pártok hiányában az ellenzéki lapok maguk is politikai szereplőkké váltak. Magyarán: a baloldali pártok szerepét a baloldali lapok vették át.

Hétről hétre bebizonyosodik, hogy kitalálnak híreket, azokat felerősítik, miközben a cáfolatot már nem közlik. Egyidőben odáig jutottunk, hogy a magyar ellenzéki sajtó már a kormányellenes tüntetések és utcai tiltakozások megszervezésében és propagálásában is szerepet vállalt. Sőt, volt eset, amikor indexes, 24.hu-s újságírók szimpatizánsként vettek részt tüntetéseken.

A baloldali médiákok szerepe és módszereik egyértelműek. Céljuk a legitim hatalom megdöntése, mert tudják, hogy egy másik kormánytól nagyobb engedményeket tudnak kicsikarni. A legtöbb cikkben az újságírók a saját vagy a sajtótermék által kialakított véleményüknek, értelmezésüknek adtak teret. Ők a vágyvezérelt újságírás műfajának a hazai megteremtői.

Így működik a baloldali újságírás

Az amerikai pénzből kitartott Abcúg egyik újságírója lebukott, így leleplezte, hogy miként működik a baloldali újságírás. Az új műveleti hetet kezdő Fődi Kitti hazánk legnagyobb problémáját tervezi feltárni.

Azért alkalmazzák ezt a módszert, mert abban hisznek, hogy ha sokszor megismétlik az állításaikat, akkor a lavina önbeteljesítő jóslatként indulhat el, amit utána a választópolgárok saját álláspontjukként fognak értelmezni.

A baloldali pártmédiák működési elve nagyon egyszerű: felkarolnak egyes témákat, amelyekhez megszólalókat keresnek, akik hitelesítik az adott média narratíváját. Ez az üzlet mindenki számára kifizetődő, ugyanis az RTL Klubra vagy az Indexre nem lehet szavazni, így elszámolással sem tartoznak senki felé. A mérhetetlen támogatottsággal rendelkező pártok pedig alig várják, hogy a kamera elé ugorhassanak, hogy a választók legalább tudják, hogy léteznek – így történhet meg rendszeresen az a gyakorlat, hogy a hibahatáron belül mért együttes Szigetvári Viktor rendszeres szereplője az esti Híradónak, holott a véleményére igazából összesen néhány száz, talán néhány ezer ember kíváncsi csupán.

Az olvasók kondicionálásában és a kormány megbuktatásában a legnagyobb szerep a német RTL-nek jut.

Hogy mikor lett az RTL Klub kormányellenes?

A kérdés megválaszolásához érdemes felidézni egy régebbi történetet. Korábban Kolosi Péter programigazgató is beismerte, hogy a reklámtörvény elfogadása után kidolgoztak egy háborús stratégiát. A kijelentés után hamarosan láthatóvá is váltak ennek a háborús stratégiának az elemei: a csatorna növelte az esti híradójának a műsoridejét, és a korábbi bulváros műsorral szemben erőteljesen elkezdett politizálni. Kiderült, hogy a híres háborús stratégia a kormány hiteltelenítését és lejártatását jelenti.

Magát adja a kérdés: Eddig miért nem politizáltak?

Azért, mert nem kívánt összeütközésbe kerülni a mindenkori hatalommal, csak pénzt akart keresni, nem pedig tájékoztatni.

A fentiek okán a csatorna önmagáról kiállított profilja miatt nehézséget jelent a hitelesség megteremtése, sokan a kormányzat ellen zajló médiaháborúja kapcsán előtérbe kerülő politikai tartalmú hírösszefoglalóit nem tekintik megbízható forrásnak. Sokan gondolják úgy, hogy az RTL Klub Híradójának a narratívája elfogult, torzító, igaztalan, rosszindulatú bosszúhadjárat. Mivel eddig nem halmoztak fel erkölcsi tőkét a hírközlésben, ezért arra tettek esküt, hogy a baloldali lelkületű embereket fogják kiszolgálni híradóikkal.

Így hazudik az RTL Klub

A magyar nyelven beszélő német csatorna tegnap esti Híradójában a VÁLSÁG, MERÉNYLET, DRÁMA és egyéb címszavak mellett beszámoltak a 4%-os gazdasági növekedésről (ami szerintük fenntarthatatlan), amelyet kellőképpen kritikus hangokkal is alátámasztottak. Többek között a hiteles és közkedvelt Gyurcsány mondandóját vágták be, aki aztán "hitelesen" cáfolta a gazdasági növekedésről szóló híreket. 

De az igazi propaganda csak ezután következett:

a Híradóban bemondták, hogy az MSZP – IMF- meg más hitelekből – ingyenpénzt osztana hőszigetelés címszó alatt, és a Paks II. költségeinek elherdálásáról is a leendő MSZP-kormány legnagyobb sikereként számol be a hurráoptimista RTL.

Ezután az országos híradóban a csepeli és a kispesti ügyekről tartanak kiselőadást. A teljesen irreleváns témák természetesen az ellenzéknek kedveznek, hiszen a csip-csup helyi ügyekről csak ilyen esetekben szokott beszámolni a csatorna.

De a java még hátravolt:

még a béremelésekről is úgy tudósított az RTL Klub, hogy az a vállalkozóknak többletkiadást jelent, így végtelenül rossz ötlet az emberek fizetését megemelni.

Majd levezetőként egy igazán fontos és a magyar társadalmat megrázó rövid kis színes következett: a Debreceni Egyetem Facebook-oldaláról valaki törölte az egyik diák hozzászólását. Ez annak a fényében, hogy a Facebook önhatalmúlag cenzúráz oldalakat, lapokat, pártokat, politikusokat, újságokat igazán nagy horderejű. Mondjuk az objektív tájékoztatás bajnokai ezt az apró tényt már nem kívánták kiemelni.

De természetesen a "méretes lyuk az autóbusz alján" országos jelentőségét is az adta, hogy ezzel szintén bele lehet rúgni a kormányba és a fővárosba.

A Híradóban visszatérő megszólalók között olyan nagy támogatottságú politikusok, politikai szervezetek vannak, mint Gulyás Márton vagy az Együtt (ők szinte minden Híradóban megjelennek, azt a látszatot keltik, mintha tényezők volnának). De a kormány szakmunkásképzését is "komoly érvekkel" bírálják. A megszólaló szakértők szerint a szakmunkások túl sok szakmai anyagot tanulnak és túl kevés filozófiát, irodalmat. Az mindenképp megfontolandó lenne, hogy az esztergályos és a villanyszerelő Kant és Nietzsche mellett a genderkurzusban is otthon legyen.

Az asztalosok és a cukrászok ügyében természetesen a gimnazisták egy szűk elitjét képviselni akaró Gyetvai Viktort szólaltatják meg, akiről szemmel megállapítható, hogy életében egy szálka nem ment az ujjába, egy polcot nem szerelt fel.

Adomány=oktatásegészségügy

A budai gyermekkorházban az ápolók kérni mertek pelenkázó asztalt a szülőktől, amire az RTL Klub egyből lecsapott és előhúzta a szegény baloldali ember érvkészletének legelhasználtabb elemét: az egészségügyoktatás narratívát.

Az RTL Klub állandó szereplői, illetve azok narratívái:
 • Juhász Péter – a kábszer jó, ő a Fidesz legnagyobb ellenfele
 • Karácsony Gergely – legyen karácsony
 • Kormány: bármit tesz, az rossz
 • Orbán Viktor: minden rossznak okozója
 • TASZ: a szakértők
 • Helsinki Bizottság: még nagyobb szakértők
 • EU: Berlin
 • Berlin: csak jó lehet
 • Aktivisták: hősök
 • Tüntetés: ma megbukik Orbán
 • Facebookon szerveződő tüntetések: milliós tömegek várhatóak
 • migráció/migránsok: a baloldal sem akarja beengedni őket
Ilyen az RTL Klub szakmaisága!
Az RTL Klub Híradó hazugságairól jövő héten is lerántjuk a leplet. Addig is a 888-as Facebook-csoportban szabadon beszélhettek a témáról.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tisztelt Sargentini Asszony!

Tisztelt Sargentini Asszony!

piszkostizenkettő

Tudom én, hogy nem tud magyarul, de mivel ez akkor sem érdekelte, amikor roppant mélyreható vizsgálatát elvégezte a magyar demokrácia állapotát illetően, így bátorkodom ezt jómagam is leszarni.

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

amerika, london, párizs

Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a nemzeti jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből - ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvélemény-kutató intézet kedden ismertetett felmérésének.

Óriási változások a családpolitikában

Óriási változások a családpolitikában

A szocialista-liberális kormányok 2010 előtt elvették a családi adókedvezményt és a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Befagyasztották a lakástámogatásokat és devizahitelekbe kényszerítették a magyar családokat. A Gyurcsány-Bajnai-szövetség megszorító politikájának esett áldozatul a gyes harmadik éve és a 13. havi nyugdíj. Ezzel szemben a Fidesz kormányzat visszahozta a gyes harmadik évét, bevezette a gyed extrát, életet lehelt az otthonteremtési programba, folyamatosan bővítette a családi adókedvezményt, megvédte a nyugdíjak reálértékét, sőt nyugdíjprémium kifizetését is lehetővé tette a gazdasági eredményeknek köszönhetően.

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

amerika, london, párizs

For days now, MPs from the Hungarian opposition are trying to provoke a conflict with the police in hopes of accusing the Hungarian government of being a brutal dictatorship. Of course, it is all a facade, and even though there is clear evidence for this, the left-leaning media is all too happy to assist the dishonest MPs in their endeavour - showing us exactly what the problem is with mainstream media and leftist, liberal politicians nowadays.

Századvég: jövőre is négyszázalékos lehet a gazdasági növekedés

A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben bővült.

A Soros-féle Amnesty kiáll a vandál csürhe mellett

A Soros György által támogatott Amnesty International szerint a rendbontók csak békésen tiltakoztak, a rendőrség pedig szükségtelen és eltúlzott erőt vetett be ellenük.

Ismét repült az üveg a rendőrök felé hétfő este

Ismét repült az üveg a rendőrök felé hétfő este

kétharmad

Megint próbára tette a rendőrök higgadtságát és szakszerűségét egy politikai aktivista, amikor üveggel dobálta meg őket a közmédia Kunigunda utcai épületénél.

Orbán: a segítséget kell Afrikába vinni és nem a bajt idehozni Európába

Orbán: a segítséget kell Afrikába vinni és nem a bajt idehozni Európába

kétharmad

Jó esély van a magyar stratégiai irányvonal megerősítésére - mondta Orbán Viktor miniszterelnök érkezésekor tett nyilatkozatában az EU-Afrika Fórum előtt kedden Bécsben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére