Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az osztrákok nem kérnek Juncker európai víziójából

2017. szeptember 14. 09:33

BÉCS, 9:28

Chirstian Kern szociáldemokrata kancellár és Sebastian Kurz konzervatív külügyminiszter is köszönettel elutasította Jean-Claude Juncker vízióját az Európai Unióról – írja a Reuters.

A 888.hu is írt Juncker évértékelő beszédéről, amelyben többek között a migrációról és az integráció további elmélyítéséről értekezett a volt luxemburgi kormányfő. 

Ebben a beszédében ismertette a 2019 utáni Európai Unió vízióját, reményei szerint ekkor már 30 ország lesz tagja az euróövezetnek, amelynek ügyeit egy pénzügyminiszter fogja ellenőrizni. 

Az osztrák vezetőségnek azonban vannak fenntartásai Juncker elképzeléseivel kapcsolatban. Az ORF rádiónak adott nyilatkozata szerint az euró- és a schengeni övezet kiterjesztése mindaddig rossz ötlet, amíg az adócsalások ügyét nem rendezik, és amíg olcsóbb kelet-európai cégeket használnak piacként.

Semmi értelme nincs az eurózóna kibővítésének, hiszen ha ezeket a problémákat nem intézik el, akkor még tovább dagadhatnak a problémák. Ez végső soron a problémák kibővítése, ami nem vezet európai együttműködéshez. Ez az ötlet nincs átgondolva."

– fejtette ki Kern. A kancellár példaként Görögországot hozta fel, hiszen az ország nem felel meg az Európai Unió által szabott finanszírozási feltételeknek. Ugyanígy vélekedik Sebastian Kurz is: 

Az euró- és a schengeni övezet mindenki előtt nyitva áll, aki megfelel a kritériumoknak. Nem szabad megismételnünk a görög példát még egyszer." 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

century-on

Amerikai egyetemi kutatók szerint az AI (artificial intelligence) gyors előretörése következtében ugrásszerűen megnőtt annak az esélye, hogy a technológiát rossz célra használják. Ha pedig ez megtörténik, az óriási károkat okozhat.

Próbára tették a dohánylobbit Hollandiában

Nem emelnek vádat emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a nagyobb dohánycégek ellen Hollandiában, az ügyészség csütörtöki döntése szerint ugyanis az érintett vállalatok megfelelően tájékoztatták a fogyasztókat az egészségügyi kockázatokról.

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

amerika, london, párizs

Svájc francia többségű régiójában, Romandyban az elítéltek 80 százaléka külföldi. A statisztikák szerint elsősorban a Magreb országokból származók azok, akik ilyen magasra tornázták fel a számokat.

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

amerika, london, párizs

Bíróság elé került egy 30 éves szíriai orvostanhallgató Németországban, miután radikalizálni próbálta élettársa hétéves gyerekét. A férfi emellett egy berlini zsinagóga ellen tervezett robbantásos merényletet.

A V4-ek mostantól még jobban védelmezik Európát

A visegrádi országok védelmi együttműködésének további erősítéséről írtak alá közös nyilatkozatot Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország képviselői csütörtökön Budapesten az Országházban.

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

spring is coming

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a csütörtökön megjelent interjújában elmondta, hogy fenntartásai vannak a nyílt társadalom koncepciójával kapcsolatban és visszásnak tartja, hogy ha valaki kritizálja Sorost, akkor az már rögtön antiszemita.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére