Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az osztrákok nem kérnek Juncker európai víziójából

2017. szeptember 14. 09:33

BÉCS, 9:28

Chirstian Kern szociáldemokrata kancellár és Sebastian Kurz konzervatív külügyminiszter is köszönettel elutasította Jean-Claude Juncker vízióját az Európai Unióról – írja a Reuters.

A 888.hu is írt Juncker évértékelő beszédéről, amelyben többek között a migrációról és az integráció további elmélyítéséről értekezett a volt luxemburgi kormányfő. 

Ebben a beszédében ismertette a 2019 utáni Európai Unió vízióját, reményei szerint ekkor már 30 ország lesz tagja az euróövezetnek, amelynek ügyeit egy pénzügyminiszter fogja ellenőrizni. 

Az osztrák vezetőségnek azonban vannak fenntartásai Juncker elképzeléseivel kapcsolatban. Az ORF rádiónak adott nyilatkozata szerint az euró- és a schengeni övezet kiterjesztése mindaddig rossz ötlet, amíg az adócsalások ügyét nem rendezik, és amíg olcsóbb kelet-európai cégeket használnak piacként.

Semmi értelme nincs az eurózóna kibővítésének, hiszen ha ezeket a problémákat nem intézik el, akkor még tovább dagadhatnak a problémák. Ez végső soron a problémák kibővítése, ami nem vezet európai együttműködéshez. Ez az ötlet nincs átgondolva."

– fejtette ki Kern. A kancellár példaként Görögországot hozta fel, hiszen az ország nem felel meg az Európai Unió által szabott finanszírozási feltételeknek. Ugyanígy vélekedik Sebastian Kurz is: 

Az euró- és a schengeni övezet mindenki előtt nyitva áll, aki megfelel a kritériumoknak. Nem szabad megismételnünk a görög példát még egyszer." 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

A kormány a gyermekvállalás ösztönzése érdekében kiemelten támogatja a kisgyermekes családok boldogulását. A gyarapodó bölcsődei, óvodai férőhelyek mellett korszerűsödött az oktatás, közel félmillió gyermek részesül ingyenes iskolai étkezésben, és aki még nem kapja ingyen a tankönyvet, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére