Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az osztrák védelmi miniszter bekeményítene

2017. január 23. 14:58

BÉCS, 14:58

Hans Peter Doskozil szerint kétoldalú államközi megállapodásokkal kellene szabályozni az Európai Unió külső határainak védelmét.

Február nyolcadikán nagyszabású konferencia lesz az osztrák fővárosban. A téma a migránskérdés európai szintű megoldásának elősegítése. A tárgyaláson a közép-európai országok védelmi miniszterei vesznek majd részt, többek között Szerbia, Bulgária, Románia, Szlovénia, Horvátország, Csehország, Szlovákia és Magyarország illetékesei.

Hans Peter Doskozil megállapodást akar kötni a határvédelem biztosításáról, az ehhez szükséges személyi állomány és felszerelés méretéről – írja az MTI.

Jelenleg bilaterális szinten csak segítségnyújtás céljából lehet szolgálatot teljesítőket felajánlani, ezért azt szeretnénk elérni, hogy osztrák állomány Ausztrián kívüli határszakaszt is meg tudjon védeni, akár uniós misszió nélkül is"

– fogalmazott a miniszter az Österreich című lapnak adott interjújában.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A tervek szerint a megbeszélésen elsősorban a Bulgária és Törökország, valamint a Macedónia és Görögország közötti határszakasz védelméről fognak tárgyalni. Doskozil azonban az unión kívül létesítendő menekültközpontokról is akar majd tárgyalni.

Nyomást akarunk gyakorolni Brüsszelre, hogy az EU kössön nemzetközi szerződést a kitoloncoltak visszafogadásáról. Marokkóval 17 éve folynak tárgyalások hasonló megállapodás megkötéséről" 

– mondta Doskozil.

Az előző héten a politikus a migráció visszaszorítása érdekében az osztrák-szlovák határ ellenőrzését szorgalmazta, mert egyre több embercsempész Szlovákia felé tesz kerülőt.

A lap hétfő számában megjelent felmérés szerint az osztrákok 36 százaléka szerint Ausztriának már egyáltalán nem kellene befogadnia menekülteket, 30 százalék úgy véli, hogy 17 000 menedékkérelmi eljárás, vagyis az ideire meghatározott kvóta kevesebb mint fele indulhatna az országban idén.

A felmérésben megkérdezett hatszáz főnek a 13 százaléka jónak tartja a kormány által meghatározott menekültügyi felső határt, 9 százalék pedig nem ért egyet azzal, hogy Ausztria kvótában határozza meg a megindítható menedékkérelmi eljárások számát.

Fotó: AFP

Ausztria tavaly hozott szigorú szabályozást, melynek értelmében 2016-ban 37 500, 2017-ben 35 ezer, 2018-ban 30 ezer, 2019-ben pedig 25 ezer menedékkérelmi eljárás indulhat az országban.

A kisebbik koalíciós párt, az Osztrák Néppárt azon az állásponton van, hogy ezt a számot a felére, vagyis 17 500-ra kellene csökkenteni. 2016-ban több mint 36 ezer menedékkérelmi eljárás indult Ausztriában, ez a szám a felső korlát 96 százaléka.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Felvételen: gyújtogatott a görögországi migránskaraván egy része

Felvételen: gyújtogatott a görögországi migránskaraván egy része

amerika, london, párizs

Eddig nem ismert felvétel került nyilvánosságra a görögországi migránskaraván egyes tagjairól, akik néhány héttel ezelőtt úgy próbálták utat törni a rendőrök között, hogy felgyújtották körülöttük a kiszáradt füvet, aljnövényzetet.

Bangóné nem akar lemondani a patkányozás miatt, az MSZP pedig hallgatásba menekül

Bangóné nem akar lemondani a patkányozás miatt, az MSZP pedig hallgatásba menekül

kinyílott a pitypang

Bangóné rendesen magára rántotta a teljes bevándorláspárti ellenzéki kártyavárat a Fidesz szavazóit lepatkányozó kijelentésével. Az MSZP és a ballib ellenzéki pártok vezetői bujkálnak, nem nyilatkoznak a vállalhatatlan kijelentésről. Pedig nyilvánvaló, hogy el kell távolítaniuk a közéletből a szélsőséges nézeteket valló Bangónét, aki eleinte felvállalta a nyilatkozatát, majd délutánra már megtagadta azt, mondván: egyesek szándékosan félreértelmezték szavait.

A Cseh Katalinoknak mindig könnyű

A Cseh Katalinoknak mindig könnyű

pszicho

Sosem kell betartaniuk a közhelyes ígéreteiket.

Ismét mentelmi jog mögé bújt a gyurcsányista Czeglédy

Felfüggesztette a bíróság a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőeljárást, mivel a politikust európai parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg.

Bangóné patkányozására május 26-án adhatunk választ

Ha szeretnénk kemény választ adni Bangónénak, akkor van még egy okunk arra, hogy mindannyian elmenjünk szavazni.

Egyre több Srí Lanka-i követeli a muszlim bevándorlók kitoloncolását

Egyre több Srí Lanka-i követeli a muszlim bevándorlók kitoloncolását

amerika, london, párizs

A húsvétvasárnapi terrorsorozat nemcsak a keresztények, hanem a többségi társadalomhoz tartozó buddhisták körében is kiverte a biztosítékot.

Brüsszel továbbra is titkolja, hogy az EU vezetői miről tárgyaltak Sorossal

Brüsszel továbbra is titkolja, hogy az EU vezetői miről tárgyaltak Sorossal

amerika, london, párizs

A magyar kormányhoz és újságírókhoz hasonlóan a nemzetközi sajtó is hiába próbálja megtudni, hogy Soros György és az Európai Bizottság vezetői vajon miről tárgyaltak, illetve döntöttek a számtalan titkos találkozójukon. Az EUobserver lap a Tony Blair, Soros és Pierre Moscovici közötti davosi tárgyalásokról semmilyen érdemi választ nem kapott az Európai Bizottságtól, miközben több utólag törölt, meghamisított, illetve cenzúrázott uniós dokumentumot is talált a Brexittel kapcsolatos titkos tárgyalásról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére