Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
century-on
 
 
 
 

Az orosz hadsereg új harctéri robotok alkalmazásáról döntött

2017. november 8. 21:18

Oroszország és Kína sokáig lemaradásban volt a robotok és a mesterséges intelligencia katonai alkalmazásának területén az USA-hoz képest, azonban az amerikai katonai szakértők szerint ez a hátrány napról napra csökken.

Egyes katonai elemzők szerint ugyanakkor az USA számos katonai képesség terén hamarosan akár hátrányba is kerülhet versenytársaival szemben, mivel a többi nagyhatalom sokkal átfogóbban és szabadabban tervezi alkalmazni a harctéri robotokat, illetve a mesterséges intelligenciát, mint az Egyesült Államok. 

Az orosz hadsereg 2017. október 30-án jelentette be, hogy megkezdi a Nyerehta-robot alkalmazását, amely a szárazföldi bevetések során képes a távirányítású fegyvereivel, például géppuskájával és rakétavetőivel is harci feladatokat ellátni.

Nyerehta

Oleg Pomazujev, az Orosz Védelmi Minisztérium Innovációs Kutatási Főosztályának vezetője szerint a Nyerehta-robotok jól vizsgáztak az alabinói kísérleti vizsgapályán. Pomazujev ezredes szerint a most hadrendbe kerülő harci robotok teljesítménye számos vonatkozásban meghaladja a közvetlenül emberek által irányított harci járművekét.

Az egyszerű megjelenésű, közepes méretű Nyerehta harci robotnak jelenleg három típusa létezik.

A harci, szállítási és tüzérségi felderítési feladatok ellátására kifejlesztett Nyerehta altípusok a célfeladattól függően 12,7 milliméteres vagy 7,62 milliméteres géppuskával, valamint egy 30 mm-es AG-30M automata gránátvetővel is felszerelhetőek. Az orosz védelmi minisztérium hivatalos közlése szerint Oroszország a robotizált harci gépek fejlesztését tekinti már a közeli jövőben is a legalkalmasabb eszköznek a hadsereg harci erejének növelésére.

A robotok oda is képesek eljutni, ahová az emberek nem, illetve a gépek olyan küldetéseket is végrehajthatnak, amelyek egyébként elfogadhatatlanul magas emberi élőerő veszteséggel járnának. 

A hírek szerint Oroszország hamarosan bepótolja az amerikai drónokkal szemben eddig meglevő hátrányát. 2017. október 27-én az orosz védelmi miniszter, Sergei Shoigu megerősítette, hogy a fegyveres erők 2018-ban pilóta nélküli harci légi járműveket kapnak.

Az orosz hadseregben eddig rendszeresített drónok légi harcra, illetve légicsapások végrehajtására nem voltak alkalmasak. Pedig Szíriában az orosz erők 16 000  drónt, azaz UAV-t használtak bevetéseik során, összesen 96 000 repülési óra időtartamban felderítésre, elektronikus hadviselésre, kommunikációs célokra és célmegjelölésre.

ENICS Eleron

A nyugati katonai szakértők szerint a hivatalos közléseken és a nyilvánosságnak bemutatott típusokon kívül Oroszország még számos, nem nyilvános katonai robot kifejlesztésén dolgozik, illetve a mesterséges intelligencia katonai célokra történő hasznosítására is komoly erőfeszítéseket tesz. 

Viktor Bondarev, a Föderációs Tanács Védelmi és Biztonsági Bizottságának elnöke november 1-jén ezzel kapcsolatban azt közölte egy sajtótájékoztatón, hogy a jelenleg is zajló orosz katonai fejlesztések legfőbb céljai közé tartozik a katonák minél szélesebb körű helyettesítése a szárazföldi csatatereken, és a légi összecsapásokban is a mesterséges intelligenciával rendelkező eszközökkel. Bondarev arról is beszélt, hogy a hasonló amerikai kutatások mintájára Oroszország is önálló fejlesztési irányként kezeli a rajként viselkedő csoportintelligenciával rendelkező minidrónok alkalmazását.

Urán harctéri robot

Az orosz Védelmi Ipari Fejlesztési Alap (FPI) – amely az orosz megfelelője az Amerikai Védelmi Haladó Kutatási Projektek Ügynökségének, a DARPA-nak – nemrég azt jelentette be, hogy egy olyan vezető nélküli szárazföldi katonai jármű kifejlesztésén dolgozik, amely "mobil asszisztensként" szolgálna az ország különleges erőinek bevetései során.  A jármű feladatai közé tartozik majd, hogy lőszereket szállítson a csatatéren lévő csapatoknak, támogassa a különleges erők mesterlövészeit, illetve ha szükséges, segítsen a sebesültek elszállításában. 

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pár nemi erőszakot is elkövettek a hős francia szurkolók | VIDEÓ

Pár nemi erőszakot is elkövettek a hős francia szurkolók | VIDEÓ

amerika, london, párizs

Több nő ellen is szexuális bűncselekményt követtek el Párizsban a francia labdarúgó-válogatott világbajnoki győzelmét követő ünneplés ideje alatt.

Csak kibújt a Soros-szög a zsákból Magyarország megtámadása után

Csütörtökön az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Ezért az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója gyorsan hitet is tett a Soros-féle nyílt társadalom filozófiája mellett, és kárörvendően ítélte el Magyarországot.

Putyin kiállt Trump mellett

Putyin kiállt Trump mellett

amerika, london, párizs

Összességében sikeresnek nevezte a Donald Trump amerikai elnökkel tartott csúcstalálkozóját Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, hozzátette ugyanakkor, hogy az egyeztetések eredményeit Washingtonban "bizonyos erők" igyekeznek aláásni.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Felvételen, ahogy Macron embere tüntetőket ver

Felvételen, ahogy Macron embere tüntetőket ver

amerika, london, párizs

Emmanuel Macron francia elnök biztonsági főnöke, Alexandre Benalla rendőri azonosító nélkül, rohamsisakot viselve vert tüntetőket még májusban.

Végleg "kifogták a Szelet" az LMP vitorlájából

Végleg "kifogták a Szelet" az LMP vitorlájából

kinyílott a pitypang

Újabb fejezetéhez érkezett az LMP brazil szappaneperája: Sallai R. Benedek visszatér a pártba, Szél Bernadett pedig "elmegy egy picit gondolkodni" miközben Ungár Péter is eltiltást kapott. Ha így folytatják akkor kis szerencsével a nyár végére akár már meg is szűnhet a párt.

Kolosszális sallert kaptak a honi libsik a zsidó államtól

Kolosszális sallert kaptak a honi libsik a zsidó államtól

kétharmad

Nincs is szebb annál, amikor a nagykörúti ballibek leghitványabb érvrendszerét éppen Izrael zúzza porrá.

Ezért indított kötelezettségszegési eljárást Brüsszel Magyarország ellen

Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen a "Stop Soros" törvénycsomag miatt, illetve bírósági szakaszba lépett a menekültügyi szabályozás miatt korábban megindított jogsértési eljárás - jelentette be csütörtökön az Európai Bizottság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére