Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az Obama-kormány 22 millió dollárt költött ufókutatásra

2017. december 18. 11:28

WASHINGTON, 11:28

A Pentagon – az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma – 22 millió dollárt költött ufókutatásra.

A védelmi minisztérium titkolni próbálta a programot, azonban szombaton párhuzamosan két cikk is megjelent az üggyel kapcsolatban a Politico és a New York Times hasábjain. A két lap olyan szereplőket szólaltatott meg, akik a program végrehajtásáért voltak felelősek.

"A légiközlekedési veszélyforrás-azonosítási programot" a korábban hírszerző tisztként dolgozó Luiz Elizondo vezette, aki október negyedike óta már nem dolgozik a Pentagonnál. Elizondo lemondott posztjáról, miután a programtól elvonták az állami támogatást. James Mattis védelmi miniszternek írt felmondó nyilatkozatában azt is kifogásolta, hogy a program nem kaphatott, sőt továbbra sem kaphat nyilvánosságot.

A program nagyrészt Barack Obama elnöksége alatt működött. Dana White, a Pentagon szóvivője a Politico kérdésére megerősítette, hogy a program 2012-ig létezett, ezután azonban elvonták attól a forrásokat, mivel voltak "magasabb prioritást élvező projektek".

Elizondo azonban arról számolt be, hogy a program az állami támogatások nélkül is tovább folytatódott. Elizondo a New York Timesnak arról számolt be, hogy a CIA és a haditengerészet egyes munkatársaival a lemondásáig életben tartották a programot.

A programot még 2007-ben Harry Reid demokrata párti szenátusi többségi vezető jóváhagyásával indították el, és a kivitelezést egy magáncégre, a Bigelow Aerospace-re bízták. A céget Reid régi barátja, a milliárdos Robert Bigelow alapította – aki egyébként híres arról, hogy a hisz az olyan földönkívüliek létezésében, akik itt tevékenykednek a Földön. A cég feladatai között szerepelt, hogy a Bigelow Aerospace és alvállalkozóinak raktáraiban eltárolnak minden olyan, roncsokból származó alkatrészt, amelyről azt sejtik, hogy földönkívüli eredetűek, emellett gyűjtik és tanulmányozzák azoknak a szemtanúknak a beszámolóit, akik közel kerültek azonosítatlan járművekhez – különösen figyeltek a szemtanúknál tapasztalható pszichológiai változások dokumentálására.

Így kezdődik egy harmadik típusú sörözés.

Fotó: AFP

Reid, a program vezetője két másik honatya támogatásáról is beszámolt. Egyikük, Ted Stevens alaszkai republikánus szenátor volt, a másik pedig Daniel K. Inouye hawaii demokrata szenátor. Stevensnek személyes kötődése volt a programhoz, ugyanis azt állította, hogy ő is alanya volt egy "harmadik típusú találkozásnak" még abban az időben, amikor a légierőnél szolgált. A képviselők elvi támogatása ellenére a program nem kapott nyilvánosságot, Reid szerint az anyagi támogatásuk "feketepénzekből" állt össze.

2008 és 2011 között a Bigelow Aerospace 22 millió dollárt költött a projektre és ezt a számlát be is nyújtotta a kongresszusnak. A szerződések szerint a cég költségelszámolásokat, valamint kockázatelemzéseket végzett a felbukkanó azonosítatlan repülő tárgyak esetében.

Ez a fotó 1966-ból származik, az egyik leghíresebb ufóészlelés helyszínéről. Az úgynevezett westfalli találkozásnak állítólag mintegy 200 gyermek volt szemtanúja.

Fotó: AFP

Reid azóta nyugdíjba ment. A politikus egyik korábbi kollégája a Timesnak névtelenül nyilatkozva elmondta, hogy a program nem talált semmi különöset, ám rengeteg papírmunkával járt.

Semmi olyat nem találtak, amellyel igazolni lehetett volna az adófizetői pénzek elköltését"

– mondta.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére