Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az Obama-kormány 22 millió dollárt költött ufókutatásra

2017. december 18. 11:28

WASHINGTON, 11:28

A Pentagon – az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma – 22 millió dollárt költött ufókutatásra.

A védelmi minisztérium titkolni próbálta a programot, azonban szombaton párhuzamosan két cikk is megjelent az üggyel kapcsolatban a Politico és a New York Times hasábjain. A két lap olyan szereplőket szólaltatott meg, akik a program végrehajtásáért voltak felelősek.

"A légiközlekedési veszélyforrás-azonosítási programot" a korábban hírszerző tisztként dolgozó Luiz Elizondo vezette, aki október negyedike óta már nem dolgozik a Pentagonnál. Elizondo lemondott posztjáról, miután a programtól elvonták az állami támogatást. James Mattis védelmi miniszternek írt felmondó nyilatkozatában azt is kifogásolta, hogy a program nem kaphatott, sőt továbbra sem kaphat nyilvánosságot.

A program nagyrészt Barack Obama elnöksége alatt működött. Dana White, a Pentagon szóvivője a Politico kérdésére megerősítette, hogy a program 2012-ig létezett, ezután azonban elvonták attól a forrásokat, mivel voltak "magasabb prioritást élvező projektek".

Elizondo azonban arról számolt be, hogy a program az állami támogatások nélkül is tovább folytatódott. Elizondo a New York Timesnak arról számolt be, hogy a CIA és a haditengerészet egyes munkatársaival a lemondásáig életben tartották a programot.

A programot még 2007-ben Harry Reid demokrata párti szenátusi többségi vezető jóváhagyásával indították el, és a kivitelezést egy magáncégre, a Bigelow Aerospace-re bízták. A céget Reid régi barátja, a milliárdos Robert Bigelow alapította – aki egyébként híres arról, hogy a hisz az olyan földönkívüliek létezésében, akik itt tevékenykednek a Földön. A cég feladatai között szerepelt, hogy a Bigelow Aerospace és alvállalkozóinak raktáraiban eltárolnak minden olyan, roncsokból származó alkatrészt, amelyről azt sejtik, hogy földönkívüli eredetűek, emellett gyűjtik és tanulmányozzák azoknak a szemtanúknak a beszámolóit, akik közel kerültek azonosítatlan járművekhez – különösen figyeltek a szemtanúknál tapasztalható pszichológiai változások dokumentálására.

Így kezdődik egy harmadik típusú sörözés.

Fotó: AFP

Reid, a program vezetője két másik honatya támogatásáról is beszámolt. Egyikük, Ted Stevens alaszkai republikánus szenátor volt, a másik pedig Daniel K. Inouye hawaii demokrata szenátor. Stevensnek személyes kötődése volt a programhoz, ugyanis azt állította, hogy ő is alanya volt egy "harmadik típusú találkozásnak" még abban az időben, amikor a légierőnél szolgált. A képviselők elvi támogatása ellenére a program nem kapott nyilvánosságot, Reid szerint az anyagi támogatásuk "feketepénzekből" állt össze.

2008 és 2011 között a Bigelow Aerospace 22 millió dollárt költött a projektre és ezt a számlát be is nyújtotta a kongresszusnak. A szerződések szerint a cég költségelszámolásokat, valamint kockázatelemzéseket végzett a felbukkanó azonosítatlan repülő tárgyak esetében.

Ez a fotó 1966-ból származik, az egyik leghíresebb ufóészlelés helyszínéről. Az úgynevezett westfalli találkozásnak állítólag mintegy 200 gyermek volt szemtanúja.

Fotó: AFP

Reid azóta nyugdíjba ment. A politikus egyik korábbi kollégája a Timesnak névtelenül nyilatkozva elmondta, hogy a program nem talált semmi különöset, ám rengeteg papírmunkával járt.

Semmi olyat nem találtak, amellyel igazolni lehetett volna az adófizetői pénzek elköltését"

– mondta.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

amerika, london, párizs

A magyar származású amerikai milliárdos személye Hollandiában is egyre nagyobb vitákat generál. Az ország egyik legismertebb jobboldali újságírója egy videóban beszélt Soros hollandiai tevékenységéről.

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista első helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

amerika, london, párizs

Miután kedd este négy ember súlyosan megsérült egy ismeretlen tettes által elkövetett marseille-i késes támadásban, a bevándorláspárti média már kész tényként közölte, hogy nincs ok az aggodalomra, csupán egy hétköznapi hajléktalanról van szó. Ez azonban nem volt igaz.

Tarlós István útépítési programot indít az összes budapesti földút leaszfaltozására

Szilárd útburkolattal látják el az összes budapesti földutat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak az aszfaltozásra - jelentette be Tarlós István. A budapesti főpolgármester emellett még repülészárlat elrendelését is kezdeményezi az éjfél és reggel öt óra közötti időszakra a Liszt Ferenc repülőtér környékén lakók nyugalma biztosítása érdekében.

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

amerika, london, párizs

A nyíltan bevándorláspárti német Zöldek azt követelik Webertől, hogy rakja ki a Fideszt az Európai Néppártból. Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóházának, a Bundestagnak a bajor konzervatív alelnöke viszont határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az európai pártcsaládjából.

Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére