Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Az MTA előtti magányos tüntető a rendőrség millióiba kerül

2017. január 11. 14:58

Biztosan sok találkoztatok már az MTA előtt rendületlenül tüntető, megafonba ordibáló Félix Péterrel.

2016 júniusától mostanáig 155 alkalommal tartott egyfős tüntetést Félix Péter kutató, publicista az MTA székháza és Lovász László akadémiai elnök háza előtt. Szerinte Nagy Imre önkényuralmi rendszert épített, így nem lehetne róla utcát, teret elnevezni. Az elszánt demonstráló akcióira fél év alatt közel hárommillió forintot költött a rendőrség - derítette ki a Lokál

Tavaly június óta szinte minden nap Lovász László akadémiai elnök lemondását követeli, mert szerinte az MTA megsérti a törvényt, amikor kijelenti, hogy Nagy Imréről el lehet nevezni utcát, teret – írja a Lokál

Nagy Imre részt vett az önkényuralmi rendszer működtetésében, vagyis az Akadémia megsérti az önkormányzati törvényt, amely kimondja, hogy ilyen személyről nem lehet közterületet elnevezni"

– állítja Félix, aki leszögezi: ezért a demonstrációit nem is szándékozik abbahagyni addig, amíg az Akadémia erről nem tart nyilvános vitát.

A rendőrségnek – mint minden bejelentett akció esetén – az egy-,  vagy legfeljebb pár fős tüntetéseket is biztosítania kell. Minden alkalommal rendbiztosokat vezényelnek ki, amikor Félix átlagosan 20-50 percig sorolja az Akadémia „bűneit” és követeli Lovász lemondását. A BRFK-tól kapott adatok szerint egy-egy ilyen biztosítás költsége 6500 és 17 000 forint közé tehető.

Tehát a Nagy Imre múltjával ki nem egyező férfi akciói az elmúlt fél évben mintegy 2-3 millió forintjába került a rendőrségnek.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megállapodás született a Fradi szurkolóival

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke megállapodott a klub szurkolótáborával, amely így visszatér a lelátókra.

A hajukat tépik a brüsszeli szocik a nemzeti kormányok felemelkedése miatt

A hajukat tépik a brüsszeli szocik a nemzeti kormányok felemelkedése miatt

amerika, london, párizs

Az Európai Uniónak küzdenie kell a "nacionalizmus vírusának" terjedése ellen, amely nem pusztán a legutóbb csatlakozott, keleti tagállamokat érinti, hanem egyes nyugati országokat is - sivalkodott hatalmasat Josef Weidenholzer, az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának alelnöke csütörtökön Brüsszelben, egy Európa jövőjéről szóló baloldali konferencián.

Hát persze: a Momentumnak ingyen dolgoznak nemzetközi hírű szakemberek

Hát persze: a Momentumnak ingyen dolgoznak nemzetközi hírű szakemberek

kinyílott a pitypang

A mikroadományok és a mini-, hordozható, háztetőre szerelhető atomerőművek pártjaként számon tartott Momentum megpróbálja elhitetni velünk, hogy kreatív csapatában vezető reklámügynökségek igazgatói ingyen, bérmentve, díjazás nélkül, hobbiból dolgoznak, általában munka után és hétvégén.

Budaházy is kiakadt a Jobbikra

Budaházy Edda nem érti, hogy mi történt Vona Gáborékkal.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: Olaszországot kell segíteni abban, hogy megvédje a határait; Brüsszel úgy módosítja a dublini szabályokat, hogy Magyarországnak be kelljen fogadnia a migránsokat; Kurz és Strache titokban már egyeztetett. Ezek a nap legfontosabb hírei!

Megint hazudott a balliberális HVG, helyre is tették a lapot

Megint hazudott a balliberális HVG, helyre is tették a lapot

közeleg a tél

A Földművelésügyi Minisztérium közleményben cáfolta azt az álhírt, melyet a HVG nevű balliberális lap terjesztett.

Már a német elhárítás is a gyerekterroristákra figyelmeztet

Már a német elhárítás is a gyerekterroristákra figyelmeztet

amerika, london, párizs

A dzsihadisták új, fiatal nemzedékétől óvott Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője csütörtökön.

Lesz-e káosz a postán karácsonykor és lesz-e káosz Budapesten a metrófelújítás miatt?

Lesz-e káosz a postán karácsonykor és lesz-e káosz Budapesten a metrófelújítás miatt?

közeleg a tél

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. ezúttal a logisztika, avagy a kereskedelem nélkülözhetetlen láncszeme tárgykörében tartott konferenciát. A Gazdaságkutató által szervezett sorozat 9. állomásán jártunk, ahol nemcsak az ágazat fontos szereplőinek a véleményét ismerhettük meg, hanem olyan, mindannyiunk életét befolyásoló kérdésekre is választ kaphattunk, hogy mi lesz a budapesti metrófelújítással és, hogy időben megérkeznek-e a csomagjaink karácsonykor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére