Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Az MTA előtti magányos tüntető a rendőrség millióiba kerül

2017. január 11. 14:58

Biztosan sok találkoztatok már az MTA előtt rendületlenül tüntető, megafonba ordibáló Félix Péterrel.

2016 júniusától mostanáig 155 alkalommal tartott egyfős tüntetést Félix Péter kutató, publicista az MTA székháza és Lovász László akadémiai elnök háza előtt. Szerinte Nagy Imre önkényuralmi rendszert épített, így nem lehetne róla utcát, teret elnevezni. Az elszánt demonstráló akcióira fél év alatt közel hárommillió forintot költött a rendőrség - derítette ki a Lokál

Tavaly június óta szinte minden nap Lovász László akadémiai elnök lemondását követeli, mert szerinte az MTA megsérti a törvényt, amikor kijelenti, hogy Nagy Imréről el lehet nevezni utcát, teret – írja a Lokál

Nagy Imre részt vett az önkényuralmi rendszer működtetésében, vagyis az Akadémia megsérti az önkormányzati törvényt, amely kimondja, hogy ilyen személyről nem lehet közterületet elnevezni"

– állítja Félix, aki leszögezi: ezért a demonstrációit nem is szándékozik abbahagyni addig, amíg az Akadémia erről nem tart nyilvános vitát.

A rendőrségnek – mint minden bejelentett akció esetén – az egy-,  vagy legfeljebb pár fős tüntetéseket is biztosítania kell. Minden alkalommal rendbiztosokat vezényelnek ki, amikor Félix átlagosan 20-50 percig sorolja az Akadémia „bűneit” és követeli Lovász lemondását. A BRFK-tól kapott adatok szerint egy-egy ilyen biztosítás költsége 6500 és 17 000 forint közé tehető.

Tehát a Nagy Imre múltjával ki nem egyező férfi akciói az elmúlt fél évben mintegy 2-3 millió forintjába került a rendőrségnek.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

amerika, london, párizs

,,Svédország a világ ­lelkiismerete" ismétli nagy előszeretettel a svéd média, mivel az ország betartja az ENSZ határozatait; a világbéke szószólója; a női egyenjogúság és a rasszizmus elleni küzdelem és a szolidaritás vezető országa; továbbá a környezetvédelem élharcosa. Svédországban fejlett és működőképes a demokrácia, a polgárok szabadon élnek, gondolkodnak.

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

amerika, london, párizs

Erősíteni fogják az Európai Unió védelmi dimenzióját.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően; Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali; A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek; Pénteken kiderül, hogy kik Simicska emberei a parlamentben. Ezek a nap legfontosabb hírei.

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

amerika, london, párizs

A politikai egyensúly, illetve a férfiak és a nők egyenlő arányának megtartása mellett a nyilvánosság számára ismeretlen személyeket nevezett ki szerda este Emmanuel Macron francia államfő a korrupciós gyanú miatt távozó négy tárcavezető helyére.

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

amerika, london, párizs

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a felvilágosult hazafiság pártjaként mutatja be magát a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban - hangzott el a CDU választási plakátjainak csütörtöki berlini bemutatóján.

Magyarázatot követelnek a lengyelek Macron közép-európaiakat becsmérlő szavaira

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön reményét fejezte ki, hogy Emmanuel Macron francia elnök magyarázatot ad a lengyelekről, magyarokról és más kelet-közép-európai népekről mondott szavaira, amikor az EU-csúcstalálkozón előreláthatólag találkozik Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

amerika, london, párizs

Moon Jae-in Dél-Korea frissen megválasztott elnöke Donald Trumppal együtt nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban, hogy az beszüntesse nukleáris programját. Ahogyan arról már írtunk, Kínának ez kényes kérdés, hiszen ha komolyabb gazdasági szankciókkal sújtaná egyik legfontosabb kereskedelmi partnerét, annak ő maga is meginná a levét.

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

közeleg a tél

Közép-Európának fontos szerepet kell vállalnia Európa biztonságának és versenyképességének a helyreállításában, ezért erőteljesen fel kell lépnie a migráció leállítása, az Európai Unió bővítése, valamint a kontinens keleti és nyugati fele között gazdasági együttműködés erősítése érdekében - ezt az álláspontot képviseli Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) országainak csütörtöki minszki külügyminiszteri találkozóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére