Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Az megvan, hogy Vásárhelyi Mária és a CEU rektorhelyettese a Jobbik megdicsőülésében reménykedik?

2017. szeptember 12. 15:28

Úgy kezdődik, akár egy vicc, mert az is. Ugyanis Vásárhelyi Mária, különféle baloldali gyűlöletlapok, köztük az Élet és Irodalom, a Népszava, Nyugati Fény stb. stb. szerzője, állítólagos "médiaszociológus" és a Soros-egyetem rektorhelyettese, Enyedi Zsolt Facebook-elemzésre adták a fejüket.

Enyedi Zsolt, a Közép-európai Egyetem rektorhelyettesét, mint politológust valószínűleg megihlette Gulyás Márton magáncirkusza, amely a stabil magyar politikai rendszer aláásását tűzte zászlajára, a permanens belpolitikai válság és az örök forradalom reményében.

Nos, a rektorhelyettes a valóságtól némileg elrugaszkodva arról lamentál, hogy Magyarország csak akkor lesz európai értelemben vett fejlett, genderfluid, modern, demokratikus békeszigete, ha létrejön egy konzervatív és három balliberális párttömörülés, máskülönben ezen fúziók hiányában mucsai parasztok hazája maradunk. Mondanom sem kell, hogy a három az egyhez a létező legdemokratikusabb arány a bölcsészek főhadiszállásán.

Mielőtt még rátérnénk Vásárhelyi Mária elemzői kvalitásainak a méltatására, fussuk át a rektorhelyettes ötleteit. A négy párt, amelynek a küzdelme határozná meg a magyar belpolitikát a következők:

  • A Baloldali Demokraták (BD) tömbje az MSZP-n és a Párbeszéden alapulhatna;
  • A BD ellenpárja, a Jobboldali Demokraták (JD) kézenfekvő bázisát a Fidesz és a Jobbik (!) adhatná;
  • A harmadik tömböt a Momentum, a DK, az Együtt és az SZDSZ-maradékokból összeálló Liberális Demokraták (LD) képezhetnék;
  • A negyedik alternatívát a Zöld Demokraták (ZD) jelenthetnék, nyilvánvalóan elsősorban a jelenlegi LMP-re alapozva.

Enyedi Zsolt meséjében nincs szó a három ballib párt lehetséges koalíciójáról, hiszen az örökkévalóságig tartó baloldali kormányzás legapróbb szándékát sem szeretné sejtetni az elemzés, pedig elég egyértelmű a cél. Ahogy az ősi magyar közmondás is tartja, Soros pénze nem esik messze a baloldali céloktól.

Tehát: Enyedi Zsolt megírta, Vásárhelyi Mária pedig megfejtette. A munkásőrök entellektüeljével megáldott "médiaszociológus", független szakértő, demokrataciviljogvédő, főállású Orbán-gyűlölő szerint a baloldal egyetlen reménye a Jobbik, hiszen az egyetlen létező jobbközép párt, amely a baloldal számára is megemészthető, az a Vona-féle Zsúrpubi mázába öltöztetett kamu magyar szervezet.

A Facebook-elemző, baloldali megmondóember kommentbeli ámokfutása hosszan folytatódik, de azt már nem szemléztem, inkább elolvastam a Magyar Demokratikus Charta által szervezett, Látjuk-e, hogy mi jön? című rendezvény beszámolóját. Mindenkinek ajánlom.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

A kormány a gyermekvállalás ösztönzése érdekében kiemelten támogatja a kisgyermekes családok boldogulását. A gyarapodó bölcsődei, óvodai férőhelyek mellett korszerűsödött az oktatás, közel félmillió gyermek részesül ingyenes iskolai étkezésben, és aki még nem kapja ingyen a tankönyvet, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére