Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Az megvan, hogy Vásárhelyi Mária és a CEU rektorhelyettese a Jobbik megdicsőülésében reménykedik?

2017. szeptember 12. 15:28

Úgy kezdődik, akár egy vicc, mert az is. Ugyanis Vásárhelyi Mária, különféle baloldali gyűlöletlapok, köztük az Élet és Irodalom, a Népszava, Nyugati Fény stb. stb. szerzője, állítólagos "médiaszociológus" és a Soros-egyetem rektorhelyettese, Enyedi Zsolt Facebook-elemzésre adták a fejüket.

Enyedi Zsolt, a Közép-európai Egyetem rektorhelyettesét, mint politológust valószínűleg megihlette Gulyás Márton magáncirkusza, amely a stabil magyar politikai rendszer aláásását tűzte zászlajára, a permanens belpolitikai válság és az örök forradalom reményében.

Nos, a rektorhelyettes a valóságtól némileg elrugaszkodva arról lamentál, hogy Magyarország csak akkor lesz európai értelemben vett fejlett, genderfluid, modern, demokratikus békeszigete, ha létrejön egy konzervatív és három balliberális párttömörülés, máskülönben ezen fúziók hiányában mucsai parasztok hazája maradunk. Mondanom sem kell, hogy a három az egyhez a létező legdemokratikusabb arány a bölcsészek főhadiszállásán.

Mielőtt még rátérnénk Vásárhelyi Mária elemzői kvalitásainak a méltatására, fussuk át a rektorhelyettes ötleteit. A négy párt, amelynek a küzdelme határozná meg a magyar belpolitikát a következők:

  • A Baloldali Demokraták (BD) tömbje az MSZP-n és a Párbeszéden alapulhatna;
  • A BD ellenpárja, a Jobboldali Demokraták (JD) kézenfekvő bázisát a Fidesz és a Jobbik (!) adhatná;
  • A harmadik tömböt a Momentum, a DK, az Együtt és az SZDSZ-maradékokból összeálló Liberális Demokraták (LD) képezhetnék;
  • A negyedik alternatívát a Zöld Demokraták (ZD) jelenthetnék, nyilvánvalóan elsősorban a jelenlegi LMP-re alapozva.

Enyedi Zsolt meséjében nincs szó a három ballib párt lehetséges koalíciójáról, hiszen az örökkévalóságig tartó baloldali kormányzás legapróbb szándékát sem szeretné sejtetni az elemzés, pedig elég egyértelmű a cél. Ahogy az ősi magyar közmondás is tartja, Soros pénze nem esik messze a baloldali céloktól.

Tehát: Enyedi Zsolt megírta, Vásárhelyi Mária pedig megfejtette. A munkásőrök entellektüeljével megáldott "médiaszociológus", független szakértő, demokrataciviljogvédő, főállású Orbán-gyűlölő szerint a baloldal egyetlen reménye a Jobbik, hiszen az egyetlen létező jobbközép párt, amely a baloldal számára is megemészthető, az a Vona-féle Zsúrpubi mázába öltöztetett kamu magyar szervezet.

A Facebook-elemző, baloldali megmondóember kommentbeli ámokfutása hosszan folytatódik, de azt már nem szemléztem, inkább elolvastam a Magyar Demokratikus Charta által szervezett, Látjuk-e, hogy mi jön? című rendezvény beszámolóját. Mindenkinek ajánlom.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Jean-Claude Juncker: "nem vagyok részeg"

Jean-Claude Juncker: "nem vagyok részeg"

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nem kis meglepetést okozott az ír parlamentben, amikor anélkül, hogy bárki erről kérdezte volna, mégis azzal kezdte a beszédét, hogy közölte: ő nem részeg, csak isiásza van, de egyébként szívesen lenne inkább részeg.

Orbán: "Mi nem engedünk be senkit, ezért támadnak minket"

Orbán: "Mi nem engedünk be senkit, ezért támadnak minket"

kétharmad

Soha korábban nem voltak ilyen erősek a V4-ek - mondta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök rávilágított arra is, hogy a tagállamok vezetői rájöttek arra: együtt sokkal többet tudnak elérni, mint külön-külön.

Europol: 2017-ben több mint a duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az EU-ban

Europol: 2017-ben több mint a duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az EU-ban

amerika, london, párizs

2016-hoz képest 2017-re 45 százalékkal nőtt Európában a megvalósított terrorcselekmények és a merényletkísérletek összesített száma, 142-ről 205-re növekedve. Tavaly 68-an haltak meg, 844-en pedig megsérültek az európai terrortámadásokban. A terrortámadások között az iszlamista terrorcselekmények száma a 2016-os 13-ról tavalyra már 33-ra nőtt, azaz több, mint a duplájára emelkedett.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Salvini újabb migránshajótól tagadta meg a kikötést

Salvini újabb migránshajótól tagadta meg a kikötést

amerika, london, párizs

Matteo Salvini olasz belügyminiszter csütörtökön egy újabb civil szervezet által működtetett migránshajónak tiltotta meg a kikötést Olaszországban. A holland zászló alatt hajózó vízi jármű fedélzetén 224 migránst szállít.

Ez történt a V4-ek és Ausztria budapesti csúcstalálkozóján

Ez történt a V4-ek és Ausztria budapesti csúcstalálkozóján

amerika, london, párizs

Egyetértésüket hangsúlyozták - a többi közt migrációs ügyekben - a visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) kormányfői és az osztrák kancellár az öt ország vezetőinek részvételével tartott csütörtöki budapesti csúcstalálkozó utáni közös nemzetközi sajtótájékoztatón. A nap folyamán Magyarország átadta a visegrádi együttműködés elnökségét Szlovákiának.

Horvátország megalázta Argentínát és továbbjutott a csoportból

Horvátország megalázta Argentínát és továbbjutott a csoportból

focivébé

Argentína hatalmas bajban, nem rajtuk fog múlni, hogy továbbjutnak-e.

Vona Gábor kampányára herdálta el a Jobbik az adományokból befolyt összeget

Vona Gábor kampányára herdálta el a Jobbik az adományokból befolyt összeget

kétharmad

Morális értelemben ennél lejjebb már nem biztos, hogy képes tovább süllyedni a párt, de ki tudja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére