Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az iszlám terrorizmus árnyékában szavaznak a britek az új kormányról, a Brexitről és a biztonságról

2017. június 7. 21:15

LONDON, 21:15

Az előzetes mandátumbecslések alapján kis többséget szerezhet a brit választáson Theresa May jelenlegi konzervatív kormánya. Ha így szavaznak a választók, akkor - megszabadulva a PC követelmények béklyójától - keményebb lesz a terrorellenes fellépése a brit hatóságoknak. Ez várhatóan többek között a szélsőséges nézeteket valló iszlám közösségek felszámolását, és az ezeket befogadó mecsetek imámjainak a kiutasítását jelentheti majd.

A nagy-britanniai választás eredményét – a Brexittel kapcsolatos témák mellett – a brit elemzők szerint lényegesen nem befolyásolják az elmúlt napok iszlamista terrortámadásai.

Egyes már-már viccesnek is tekinthető elemzések szerint a terrortámadások választásra gyakorolt legfőbb hatása az a praktikus következtetés, miszerint a szavazáson nyugodtan részt vehet majd mindenki, mert Ramadan ideje lévén, eddig mindegyik iszlám szélsőséges a kötelező, napközbeni böjt utánra időzítette a terror támadását.

Ennek azonban ellentmondani látszik, hogy a Konzervatív Párt és a Munkáspárt kampánya is hangsúlyosan szerepeltette az egymástól markánsan eltérő véleményét a támadásokkal összefüggésben.

A Brexit, a migráció és a terrorizmus a brit választás tétje

A brit Munkáspárt a mostani választási győzelme esetére a Brexit visszavonását ígéri, illetve ezzel egy időben a határok megnyitását is a migránsok előtt. Nem véletlenül, hiszen a brit balliberális párt szavazóinak és támogatóinak jelentős részét ma már a bevándorlók adják.

Theresa May a kampány hajrájában már arról beszélt, hogy nem tagadható a migráció és az iszlám szélsőségesek terrortámadásai közötti összefüggés, ahogy az sem, hogy a brit rendvédelmi szervezeteknek az eddigi, jogállami keretek között megmaradó eszközei nem elégségesek a terroristák megfékezéséhez.

Jeremy Corbin munkáspárti vezető szerint viszont nem lehet összefüggésbe hozni a muszlim hívő brit migránsokat és az ő vallási közösségeiket a terrortámadásokkal, mivel azok valójában csak a Nagy-Britannia nem mindig kellő körültekintéssel végrehajtott külföldi – szíriai, líbiai – katonai szerepvállalásaira adott válaszreakciók.

Az előzetes közvélemény-kutatások szerint egyébként kis mértékű konzervatív győzelem várható a szavazáson.
A brit terrorellenes fellépés sikeréhez túl kell lépni a PC elveken

Akármelyik párt nyeri is meg a választást, úgy tűnik, hogy mindenképpen valamilyen új, az eddigieknél határozottan eredményesebb eszközzel kell fellépnie a terrorizmus ellen. A jelenlegi terrorellenes intézkedéseket ugyanis a politikai korrektség , azaz a PC megfelelési kényszer teljességgel hatástalanná tette. 

Az előzetes hírek szerint – ha Theresa May nyeri a választásokat – akkor a terrorellenes intézkedések körét jelentősen bővítheti a következő brit kormány. Ez a gyakorlatban például az azonnali kiutasítás, a brit állampolgárság megvonásának lehetővé tételét is jelentheti. 

Ha Nagy-Britannia kormánya meg akarja szüntetni az iszlám terrorista támadások fenyegetése jelentette kockázatot, akkor ehhez mindenképpen szükséges lesz a dzsihadista "keltetőkként" ismert, szélsőséges iszlám vallási közösségeknek a feloszlatása. Emellett – az ezeknek a közösségeknek otthont adó mecsetekből – ki kell utasítani a szélsőséges tanokat hirdető vallási vezetőket, imámokat.

A 2015 óta drámai módon megnövekedett, európai államokat érő iszlám szélsőséges terrortámadások elkövetőinek a többsége (illetve az azokat a háttérből segítők) kivétel nélkül kapcsolatban voltak olyan helyi mecsetekkel, vagy imacsoportokkal, amelyek az iszlám szunnita ágának a szélsőséges tanokat valló szalafista vagy vahabita irányzatainak valamelyikéhez tartozott. 

Az Iszlám szélsőségesség európai jelenlétével kapcsolatban néhány hónappal ezelőtt már részletes leírást adott a lapunknak Maróth Miklós. Az orientológus akadémikus arra figyelmeztetett, hogy tévedés úgy gondolni: az Iszlám Állam valahol a távolban Szíriában, Irakban létezik, mert valójában az elmúlt években az Iszlám Állam a szélsőséges tanokat hirdető mecsetek és azok közösségei révén már rég megtelepedett Európában. Az Iszlám Államot támogató, szélsőséges nézeteket valló muszlim vallási vezetőknek a kiutasítását Magyarországon a terrorelhárítással foglalkozó nemzetbiztonsági szervezetek már eddig is sikerrel alkalmazták. Sajnos, mióta megszűnt a nemzetbiztonsági évkönyv kiadása, azóta nincsenek erre vonatkozó nyilvános adatok. Azonban a 90-es évekre és a 2000-es évek elejére vonatkozóan az NBH évkönyvei több olyan esetről is beszámoltak, amikor  nemzetbiztonság érdekből, úgymond kiszorításra került  az országból több szélsőséges irányzatokhoz tartozó imám is (akiket külföldről küldtek és finanszíroztak).
A brit muszlimok száma 10 éven belül megduplázódhat, vagy meg is háromszorozódhat

A muszlim vallásúak számának a folyamatos és drámai növekedése miatt Nagy-Britannia nem számíthat arra, hogy a lágyabb PC-intézkedések hatására majd magától megoldódik a szélsőséges nézeteket valló iszlám hívők jelentette veszély. 

1991-ben még csak alig egymillió muszlim vallású brit polgár élt Nagy-Britanniában, ez a teljes lakosság 1,9 százaléka volt. Mostanra viszont már Nagy-Britamniában közel négy millió muszlim vallású polgár él.

Több mint a felük az országon kívül született, tehát első generációs bevándorlónak számít.

A muszlim vallásúak Nagy-Britannia leggyorsabban növekvő közössége, amely – a csak rá jellemző legmagasabb születésszám és a folyamatos migrációs utánpótlás révén – egy évtized alatt megduplázta a létszámát.

A brit iszlám hívők nem asszimilálódnak, amit jól mutat az is, hogy a többségük egybefüggő lakónegyedekben él. Ezért is alakult ki mostanra az a helyzet, hogy London bizonyos részén a lakosság csaknem fele muszlim vallású, pedig az ország lakosságának jelenleg csak  6-7 százalékát teszik ki az iszlám hívők (2015-re 15-18 százalékra becsülik a muszlimok arányát).

Az országban egyre több településének muszlim polgármestere van: London, Birmingham, Luton, Blackburn, Sheffield, Oxford, Oldham, Rochdale, Leeds. Emellett több mint 3000 mecset van a szigetországban, számuk napról napra nő. A brit iszlám közösség nyilvántartása szerint a mecsetek mellett 50 sharia tanács és 150 sharia bíróság is muszlim hívőket szolgálja.

Ma már minden brit iskolai menza étlapján szerepel az iszlám előírásainak megfelelő,  halal menü. 

A statisztikai adatok szerint az iszlám hívők családjaiban a nők 78 százaléka hivatalosan nem vállal munkát, mert csak az ezekben a családoknál átlagosan meglevő 6-8 gyermeknek az ellátásával és a háztartás vezetésével foglalkozik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére