Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Az iszlám hozta vissza az antiszemitizmust Nyugatra"

2017. május 9. 13:58

WASHINGTON, 13:58

Korábban már írtunk Ayaan Hirsi Ali aktivistáról, aki világszerte küzd a nőket elnyomó keményvonalas iszlám ellen. Egy hétfői interjújában az antiszemitizmus, az iszlám és a nyugati baloldal kapcsolatáról beszélt.

Ayaan Hirsi Ali az iszlám vallás egyik legismertebb kortárs kritikusa, aktivizmusa elsősorban az iszlám alatt sínylődő nők és homoszexuálisok helyzetére koncentrál. Ennek megfelelően számos szélsőséges csoport célpontja, legutóbb például ausztrál körútját kellett biztonsági okokból lemondania.

Az aktivista hétfőn egy amerikai televíziós műsorban beszélgetett többek között az Európában egyre aggasztóbb méreteket öltő antiszemitizmusról:

1945 után, a második világháború befejeztével a Nyugatot egy gondolat vezérelte: soha többet antiszemitizmust. Soha. Most mégis visszatért, mégpedig az iszlám miatt.”

Álláspontja szerint a baloldaliak és demokraták figyelmen kívül hagyják, esetenként le is tagadják a muszlim közösség felől érkező antiszemitizmust, helyette inkább a sokkal közkedveltebb keresztényellenes narratívákba menekülnek.

Ali kitért az Európát sújtó migrációs válságra is. Mint fogalmazott, az iszlám híveit kettő csoportra lehet osztani:

Az első csoport az úgynevezett mekkai muszlimok, akik a vallás személyes megélésére törekednek, főképp az imádkozásra, böjtre koncentrálnak.Ők képviselik a kisebbséget, a többséget pedig a medinai muzulmánok: azon hívők csoportja, akik az iszlámot össze kívánják forrasztani a politikával.

Fotó: AFP

Ali szerint a helyzetet nem javítja az sem, hogy a baloldal effektíve segédkezik az iszlámon belüli reformkezdeményezések ellehetetlenítésében. Míg a keményvonalas muszlimok a reformereket például halálosan megfenyegetik, addig a baloldal kiközösíti őket, iszlamofóbiával gyanúsítva őket.

A baloldal ezzel akaratlanul is az iszlámmal köt szövetséget. Azért mondom, hogy akaratlanul, mert nem tudom elhinni, hogy ez szándékos lenne részükről.”

– szögezte le az aktivista. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

bulvár

Egy nevét elhallgató iskolai tanár - akinek intézményében már 17 gyermek jelentkezett nemváltásra - arra hívta fel a figyelmét a brit sajtónak, hogy drámai mértékben nő az olyan autista gyermekek száma, akiket úgynevezett "nemi diszfóriával" félrekezelnek.

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

amerika, london, párizs

Megkezdődtek a helyhatósági választások vasárnap Szlovéniában. Reggel hét órakor nyíltak meg a szavazóhelyiségek, ahova valamivel több mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak este hét óráig.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére