Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Az iszlám hozta vissza az antiszemitizmust Nyugatra"

2017. május 9. 13:58

WASHINGTON, 13:58

Korábban már írtunk Ayaan Hirsi Ali aktivistáról, aki világszerte küzd a nőket elnyomó keményvonalas iszlám ellen. Egy hétfői interjújában az antiszemitizmus, az iszlám és a nyugati baloldal kapcsolatáról beszélt.

Ayaan Hirsi Ali az iszlám vallás egyik legismertebb kortárs kritikusa, aktivizmusa elsősorban az iszlám alatt sínylődő nők és homoszexuálisok helyzetére koncentrál. Ennek megfelelően számos szélsőséges csoport célpontja, legutóbb például ausztrál körútját kellett biztonsági okokból lemondania.

Az aktivista hétfőn egy amerikai televíziós műsorban beszélgetett többek között az Európában egyre aggasztóbb méreteket öltő antiszemitizmusról:

1945 után, a második világháború befejeztével a Nyugatot egy gondolat vezérelte: soha többet antiszemitizmust. Soha. Most mégis visszatért, mégpedig az iszlám miatt.”

Álláspontja szerint a baloldaliak és demokraták figyelmen kívül hagyják, esetenként le is tagadják a muszlim közösség felől érkező antiszemitizmust, helyette inkább a sokkal közkedveltebb keresztényellenes narratívákba menekülnek.

Ali kitért az Európát sújtó migrációs válságra is. Mint fogalmazott, az iszlám híveit kettő csoportra lehet osztani:

Az első csoport az úgynevezett mekkai muszlimok, akik a vallás személyes megélésére törekednek, főképp az imádkozásra, böjtre koncentrálnak.Ők képviselik a kisebbséget, a többséget pedig a medinai muzulmánok: azon hívők csoportja, akik az iszlámot össze kívánják forrasztani a politikával.

Fotó: AFP

Ali szerint a helyzetet nem javítja az sem, hogy a baloldal effektíve segédkezik az iszlámon belüli reformkezdeményezések ellehetetlenítésében. Míg a keményvonalas muszlimok a reformereket például halálosan megfenyegetik, addig a baloldal kiközösíti őket, iszlamofóbiával gyanúsítva őket.

A baloldal ezzel akaratlanul is az iszlámmal köt szövetséget. Azért mondom, hogy akaratlanul, mert nem tudom elhinni, hogy ez szándékos lenne részükről.”

– szögezte le az aktivista. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére