Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az Iszlám Állam nem vész el, csak átalakul

2017. október 4. 22:58

KRASZNODAR, 22:58

Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója szerdán arról beszélt, hogy a terrorszervezet új hálózatot készül kiépíteni szíriai és iraki vereségét követően.

Az orosz titkosszolgálat vezetője erről a dél-oroszországi Kransznodarban beszélt, ahol 74 ország titkosszolgálatának, biztonsági és rendfenntartói erőinek vezetői tartják 16. tanácskozásukat.

Fotó: AFP

Hangsúlyozta, hogy a tervezett kalifátus kiépítésének iraki és szíriai kudarcát követően az Iszlám Állam és a hozzá csapódott nemzetközi terrorszervezetek globális stratégiai feladatként jelölték meg egy új, az egész világra kiterjedő terrorhálózat megteremtését. Erről tanúskodik a legutóbbi terrorcselekmények jellege és széles körű földrajzi kiterjedtsége. Az idei afganisztáni, szíriai, iráni, iraki, egyiptomi, mali, törökországi, oroszországi, nagy-britanniai, spanyolországi, svédországi, finnországi és más országokban elkövetett merényletek áldozatainak száma százakra rúg.

Úgy vélekedett, hogy a terrorcselekményeket a civil társadalom ellen intézett kihívásnak kell tekinteni. Céljuk pánikot kelteni a világ különböző pontjain, befolyást gyakorolni a terrorizmus ellen küzdelmet folytató országokra, egyben megmutatni híveiknek és támogatóiknak életképességüket, bizonyítani azt, hogy további akciókra is képesek.

Bortnyikov szólt arról, hogy a szíriai kormányerők, az orosz hadsereg és a nemzetközi szövetséges erők erőfeszítései nyomán az Iszlám Állam nagy területeket, számos olajlelőhelyet kényszerült feladni. Jelentősen összezsugorodott a pénzügyi hátterét biztosító gazdasági bázisa.

Az FSZB igazgatója szerint a nemzetközi terrorszervezetek vezetői, felismerve a teljes vereség veszélyét, kényszerűen taktikát változtatnak. Tagjaik jelenleg a Közel-Keleten túli területeken, instabil térségekben gyülekeznek, hogy megteremtsék a feszültség és a fegyveres konfliktusok újabb tűzfészkeit.

Ilyen térségnek nevezte Afganisztánt, az Iszlám Állam által még ellenőrzött területeket, ahonnan átszivároghatnak Közép-Ázsiában Iránba, Kínába és Indiába. Afganisztánt használva kiinduló bázisként kísérletet tesznek támadások indítására Oroszország ellen.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója szólt arról is, hogy a nemzetközi terroristák újabb támaszpontokat teremtenek Jemenben, Közép-Amerikában és Délkelet-Ázsiában is.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dánia féllábbal továbbjutott

Dánia féllábbal továbbjutott

focivébé

Az ausztrálok második meccsén is főszerepet játszott a videobíró.

Nem vállalják be a szervezők a svéd fesztivált, mert annyi szexuális zaklatás történt rajta

Nem vállalják be a szervezők a svéd fesztivált, mert annyi szexuális zaklatás történt rajta

amerika, london, párizs

A Bravalla nevű rendezvény Svédország legnagyobb zenei fesztiválja, amit eddig minden évben megtartottak. Ám az erőszakoskodó migránsoknak köszönhetően megszakad a hagyomány.

Elítélt, bűnöző migránsok is menedékjogot kaphattak Németországban

Elítélt, bűnöző migránsok is menedékjogot kaphattak Németországban

amerika, london, párizs

A Szövetségi Menekültügyi és Bevándorlási Hivatal (BAMF) belső levelezéséből elég érdekes dolgok derültek ki...

Trump kisfiát össze kellene zárni egy pedofillal - véli egy liberális színész

A világban eluralkodó liberális kettős mércét mi sem igazolja jobban, mint Peter Fonda esete, aki egy kisgyerek megerőszakolására tett egyértelmű utalása után is vígan éli gondtalan hollywoodi életét - bármiféle retorzió nélkül. Míg a konzervatív és Trump-támogató Roseanne Barr csak egyszer tett megjegyzést Soros befolyására, másnapra már derékba is tört a karrierje.

Segítsünk a mainstream médiának igazat mondani Trump "családszétszakítós" ügyéről!

Segítsünk a mainstream médiának igazat mondani Trump "családszétszakítós" ügyéről!

amerika, london, párizs

Az elmúlt napokban a hazai és világsajtó nagy része azzal korbácsolta az indulatokat, hogy Trump bevándorláspolitikája az illegális bevándorlók családjainak a szétszakításához vezet. De mi is az igazság ebben a történetben?

Gulyás: Az elsődleges cél az ország védelme

Magyarország biztonságát garantálni kell, és a Stop Soros törvénycsomag és a hetedik alaptörvény-módosítás ehhez nagymértékben hozzájárul - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Migránsszállásként szolgál egy luxushotel Ausztriában

Migránsszállásként szolgál egy luxushotel Ausztriában

amerika, london, párizs

A migránsválság kezdetekor, 2015-ben vált az illegális bevándorlók lakhelyévé a korábban luxushotelként szolgáló épület.

Egyre nagyobb a baj, egyre hazugabb a magyarázat

Egyre nagyobb a baj, egyre hazugabb a magyarázat

piszkostizenkettő

Itt a világ szégyene: a muszlim terroristák miatt körbe kell keríteni az Eiffel-tornyot. Az okok helyett inkább a üvegfal szépségéről beszélnek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére