Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az ISIS arra bátorítja a muszlim nőket, hogy robbantsák fel magukat

2017. október 8. 15:48

RAKKA, 15:48

Végső elkeseredésében a nőket fanatizálná az Iszlám Állam.

Az ISIS egy kiáltvánnyal fordult a muszlim nőkhöz világszerte. A terrorszervezet arra biztatja női híveit, hogy ragadjanak fegyvert. Eközben az ISIS szinte naponta veszít területeket Szíriában és Irakban – írja az Independent.

A palesztin Hamász női harcosai.

Fotó: AFP

Az ISIS arab nyelvű lapjában tette közzé a felhívást, amely szerint a nők kötelessége, hogy dzsihádot hirdessenek.

Manapság, mivel háború folyik az Iszlám Állam ellen, szükségessé vált, hogy a muszlim nők is teljesítsék kötelességüket és minden fronton segítsék a modzsáhedeket ebben a harcban"

– áll az ISIS nőkhöz intézett kiáltványában. Hozzátették, hogy a nőknek

fel kell készülniük, hogy megvédjék vallásukat, mégpedig azáltal, hogy feláldozzák magukat Allahnak."

Mudzsáhidok vagy modzsáhedek: azok a muszlimok, akik részt vesznek a dzsihádban.
Fotó: AFP

A hosszú cikkben azzal is alátámasztják a nők szerepvállalásának szükségességét, hogy felidézik az "iszlám aranykorát", amikor Mohammed próféta oldalán női csapatok is harcoltak.

Egyébként korábban az ISIS kifejezetten arra utasította a nőket, hogy ne harcoljanak. Legfeljebb a dzsihadista propaganda terjesztését engedélyezték nekik.

Az Independent által megszólaltatott radikalizmuskutató, Charlie Winter szerint korábban nem volt még példa ilyen radikális lépésre.

Ennek szerteágazó következményei lesznek, a legfontosabbak a biztonságpolitikai és a terror elleni harc terepén bekövetkező változások, valamint ez ki fog hatni az ISIS elleni harcra Szíriában és Irakban. Ez a lépés valóban precedens nélküli, és azt is mutatja, hogy milyen helyzetben van az ISIS. A cikkből az következik, hogy az eddigi offenzív dzsihád defenzívvé válik"

– mondta Winter.

A legjelentősebb probléma azonban az, hogy az eddigi gyakorlat alapján azok a nők, akik Szíriából és Irakból érkeztek például Európába, kevésbé szigorú biztonsági átvilágításon estek át, mint a férfiak.

Az Irakban harcoló kormányerők jelentései alapján azonban ennek a kiáltványnak voltak előzményei, ugyanis az iraki katonák Moszul ostroma alatt egyre több női öngyilkos merénylővel és orvlövésszel kerültek harcérintkezésbe, ahogy a terrorszervezet mind jobban visszaszorult.

Fotó: AFP

Az ISIS propagandamagazinja, a Rumiyah már júliusban pedzegette, hogy a nőknek is fegyvert kellene fogniuk, de nem azért, mert egyre kevesebb a férfi harcos, hanem a "dzsihád iránti szeretetből". A helyzet azonban változott és komoly hiány mutatkozik férfi harcosokból: az USA vezette koalíciós erők szerint már csak 2000-en tartják a terrorszervezet de facto fővárosát, Rakkát.

A terrorszervezetek eddig nem alkalmaztak nagy számban nőket, ám az al-Kaida 2005-től kezdődően vetett be női öngyilkos merénylőket Irakban. A nigériai Boko Haram követte példájukat. Az iszlámban azonban a nők alacsonyabb rendűnek számítanak, mint a férfiak: kevesebb a joguk és több a kötelességük, valamint a férfi "nevelési célzattal" akár meg verheti a feleségét – sőt, esetenként meg is ölheti. Emiatt a fanatikus iszlamisták általában nem bíznak a nőkben. Éppen ezért a mostani lépés a kétségbeesés jele az Iszlám Állam részéről.

A keményvonalas iszlám a nők alacsonyabb rendűsége miatt az általuk kivitelezett terrortámadások után sokszor nem is nevezik őket "mártírnak". Ez így történt a San Bernardino-i terrortámadásnál, amelyet egy muszlim házaspár követett el, valamint egy tavalyi merénylet után, amikor három női terrorista halt meg Kenyában, miután késekkel felfegyverkezve megtámadtak egy rendőrőrsöt.

A Charlie Winter szerint egyelőre nem látszik a felhívás hatása, ám a szakértő elmondta, hogy komoly következményekkel kell számolni.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

amerika, london, párizs

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

amerika, london, párizs

Az ENSZ globális migrációs paktuma a "puha jog" elvét követi, ám mindezt a "menekültlobbi", az NGO-k és a baloldali média nyomásgyakorlása révén később kőkemény, átfogó jogerőre lépés követi - írja a Junge Freheit főszerkesztője, Dieter Stein.

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

piszkostizenkettő

Yassine Belattar marokkói származású humorista most éppen az első világháború francia hősein gúnyolódott. Az elnök hallgat.

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

amerika, london, párizs

Bevándorlásellenes álláspontja miatt buktathatták meg a hazánkban menedéket kérő macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit.

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

amerika, london, párizs

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint rendfenntartókra támadtak Brüsszel belvárosában kedd reggel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére