Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az ISIS arra bátorítja a muszlim nőket, hogy robbantsák fel magukat

2017. október 8. 15:48

RAKKA, 15:48

Végső elkeseredésében a nőket fanatizálná az Iszlám Állam.

Az ISIS egy kiáltvánnyal fordult a muszlim nőkhöz világszerte. A terrorszervezet arra biztatja női híveit, hogy ragadjanak fegyvert. Eközben az ISIS szinte naponta veszít területeket Szíriában és Irakban – írja az Independent.

A palesztin Hamász női harcosai.

Fotó: AFP

Az ISIS arab nyelvű lapjában tette közzé a felhívást, amely szerint a nők kötelessége, hogy dzsihádot hirdessenek.

Manapság, mivel háború folyik az Iszlám Állam ellen, szükségessé vált, hogy a muszlim nők is teljesítsék kötelességüket és minden fronton segítsék a modzsáhedeket ebben a harcban"

– áll az ISIS nőkhöz intézett kiáltványában. Hozzátették, hogy a nőknek

fel kell készülniük, hogy megvédjék vallásukat, mégpedig azáltal, hogy feláldozzák magukat Allahnak."

Mudzsáhidok vagy modzsáhedek: azok a muszlimok, akik részt vesznek a dzsihádban.
Fotó: AFP

A hosszú cikkben azzal is alátámasztják a nők szerepvállalásának szükségességét, hogy felidézik az "iszlám aranykorát", amikor Mohammed próféta oldalán női csapatok is harcoltak.

Egyébként korábban az ISIS kifejezetten arra utasította a nőket, hogy ne harcoljanak. Legfeljebb a dzsihadista propaganda terjesztését engedélyezték nekik.

Az Independent által megszólaltatott radikalizmuskutató, Charlie Winter szerint korábban nem volt még példa ilyen radikális lépésre.

Ennek szerteágazó következményei lesznek, a legfontosabbak a biztonságpolitikai és a terror elleni harc terepén bekövetkező változások, valamint ez ki fog hatni az ISIS elleni harcra Szíriában és Irakban. Ez a lépés valóban precedens nélküli, és azt is mutatja, hogy milyen helyzetben van az ISIS. A cikkből az következik, hogy az eddigi offenzív dzsihád defenzívvé válik"

– mondta Winter.

A legjelentősebb probléma azonban az, hogy az eddigi gyakorlat alapján azok a nők, akik Szíriából és Irakból érkeztek például Európába, kevésbé szigorú biztonsági átvilágításon estek át, mint a férfiak.

Az Irakban harcoló kormányerők jelentései alapján azonban ennek a kiáltványnak voltak előzményei, ugyanis az iraki katonák Moszul ostroma alatt egyre több női öngyilkos merénylővel és orvlövésszel kerültek harcérintkezésbe, ahogy a terrorszervezet mind jobban visszaszorult.

Fotó: AFP

Az ISIS propagandamagazinja, a Rumiyah már júliusban pedzegette, hogy a nőknek is fegyvert kellene fogniuk, de nem azért, mert egyre kevesebb a férfi harcos, hanem a "dzsihád iránti szeretetből". A helyzet azonban változott és komoly hiány mutatkozik férfi harcosokból: az USA vezette koalíciós erők szerint már csak 2000-en tartják a terrorszervezet de facto fővárosát, Rakkát.

A terrorszervezetek eddig nem alkalmaztak nagy számban nőket, ám az al-Kaida 2005-től kezdődően vetett be női öngyilkos merénylőket Irakban. A nigériai Boko Haram követte példájukat. Az iszlámban azonban a nők alacsonyabb rendűnek számítanak, mint a férfiak: kevesebb a joguk és több a kötelességük, valamint a férfi "nevelési célzattal" akár meg verheti a feleségét – sőt, esetenként meg is ölheti. Emiatt a fanatikus iszlamisták általában nem bíznak a nőkben. Éppen ezért a mostani lépés a kétségbeesés jele az Iszlám Állam részéről.

A keményvonalas iszlám a nők alacsonyabb rendűsége miatt az általuk kivitelezett terrortámadások után sokszor nem is nevezik őket "mártírnak". Ez így történt a San Bernardino-i terrortámadásnál, amelyet egy muszlim házaspár követett el, valamint egy tavalyi merénylet után, amikor három női terrorista halt meg Kenyában, miután késekkel felfegyverkezve megtámadtak egy rendőrőrsöt.

A Charlie Winter szerint egyelőre nem látszik a felhívás hatása, ám a szakértő elmondta, hogy komoly következményekkel kell számolni.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére