Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Az Index oknyomozói elfelejtettek saját maguk után "nyomozni"

888.hu

2017. április 23. 13:58

A magát függetlennek, jónak, őrkutyának nevező Index valahogy nem vette észre, hogy Simicska lett a gazdája.

Az Origo már nyáron megírta, de ők mindig tagadták. Ismeretes, csütörtökön derült ki, hogy Simicska Lajos érvényesítette több mint három éve érvényes opciós jogát az Indexre. És az is, hogy fontos szerepet kapott az Index mögötti céghálóban Simicska unokaöccse. Pénteken pedig már az is kiderült, hogy

az Index mögött álló cég vezérigazgatójának Simicska talán leghűségesebb és legkipróbáltabb emberét, Tóth Mariannát nevezték ki.

Ezek után a függetlenségére oly nagyon büszke Indexnél senki sem állt fel, senki sem hagyta ott a lapot, hanem vezércikkben kezdtek magyarázkodni. Magyarán a független, jó, oknyomozó Index saját magát elfelejtette oknyomozni. Az Origo szerint felmerülhetne persze bárkiben, hogy azért nem oknyomoztak, mert mindent pontosan tudtak, azaz tudtak Simicskáról már régóta, csak tagadták – de vezércikkükben azt állították, hogy nem tudtak erről semmit. Vagyis, ha elhisszük érvelésüket, akkor mindezt csak úgy magyarázhatjuk: a legfőbb oknyomozók ezúttal megfeledkeztek az oknyomozásról.

A lap azonban összeszedte cégbírósági adatok alapján, hogy az elmúlt hónapokban hogyan érvényesítette opciós jogát Simicska.

És ebből valahogy az oknyomozás fellegvárában, vagyis az Index szerkesztőségében egyetlen őrkutya sem vett észre semmit. Lássuk:

 • 2017.01.06. – Qvell Tibor Attila megalapítja az NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt.-t 10 milliós alaptőkével, amelyből 5 milliót befizet az Erste Banknál vezetett számlára, és vállalja, hogy egy éven belül befizeti a maradék 5 milliót. Az ügyintéző ügyvéd Csontos Renáta (Polgár utca 8. – Flórián udvar – BIF irodák).
 • 2017.01.09. – Az NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt. 1034 Budapest, Bécsi út 163. szám 4. emelet alatti székhelye az ILDAG Hungary Kft. tulajdonában van, amely engedélyezi a székhelyként való használatot. Ebben a helyiségben egy könyvelő- és ügyvédi iroda működik.
 • 2017.01.12. – Benyújtják a NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt. cégbejegyzési kérelmét, amelyet a bíróság azonnal elutasít. Másnap újra benyújtják, 2017. január 16-án végül bejegyzik, és 18-án közzéteszik.
 • 2017.01.18. – Miután közzétették az NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt. bejegyzését, a zrt. a létesítő okirat aláírásával még aznap megalapítja a Magyar Fejlődésért Alapítványt, amelynek egyszemélyes képviselője és kurátora Bodolai László. Az alapítvány székhelyét Abonyi Katalin az NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt. székhelyét adó ILDAG ügyvezetőjének lakcímére jegyzik be. 
 • 2017.02.10. – Majdnem egy hónappal a létesítő okirat aláírását követően, ekkor kérik csak az alapítvány nyilvántartásba vételét a Fővárosi Törvényszéktől.
 • 2017.03.10. – A Fővárosi Törvényszék meghozza a végzését az alapítvány nyilvántartásba vételéről, március 16. körül kaphatják meg postán az erről szóló értesítést.
 • 2017.03.20. – Bodolai László részvényadásvétel keretében megveszi a részvények 100 százalékát Qvell Tibor Attilától. Az ügyintéző ügyvéd Koszorú István, aki Bodolai ügyvédi irodájának a címére, azaz Uj Péter házába van bejelentve a Budaörs, Tárogató utca 26. alá. A részvényadásvételt a Kende ügyvédi iroda bonyolította. Az egyik iraton az ő ügyvédjelöltjük tanúzik.
 • 2017.03.24. – Benyújtják a cégbíróságra a változásbejegyzési kérelmet, hogy Bodolai megszerezte a NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt. 100 százalékát, amit a bíróság március 31-én tesz közzé.
 • 2017.03.27. – Bodolai az NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt.-ben kinevezi Tóth Mariannát.
 • 2017.04.04. – Miután március 21-én az alapítvány nyilvántartásba vételéről szóló végzés jogerőre emelkedett, az alapítványt bejegyezték a nyilvántartásba, és ettől az időponttól nyilvánosan kereshetővé vált.
 • 2017.04.19. – A Pro-Ráta Holding Zrt. megszerzi a 100 százalékos üzletrészét az Index.hu Zrt.-nek.
 • 2017.04.20. – A Magyar Fejlődésért Alapítvány megszerzi az Index.hu Zrt. 100 százalékát. Bodolai bejelenti az Indexen, hogy a Magyar Fejlődésért Alapítvány megvette az Index Zrt.-t. Tehát az az opció érvényes, hogy a Pro-Ráta Holding Zrt. kifizette a CEMP-nek az Index.hu Zrt. vételárát (amelyet csak jövő májusban fogunk látni a nyilvánosan elérhető mérlegben). Ezt átruházta egy olyan alapítványnak, amelynek alapítójába, a zrt.-be mindeddig 5 millió forintot fizetett be a tulajdonos.
 • 2017.04.21. – Megint majd egy hónap várakozás után az NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt. benyújtja a változásbejegyzési kérelmet arról, hogy az új vezérigazgató március 27-én kinevezte Tóth Mariannt. Ugyanezen a napon nyújtják be a Cégbíróságra, hogy a Pro-Ráta megszerezte az Index.hu Zrt. 100 százalékát. Szintén ekkor nyújtják be azt a változásbejegyzési kérelmet, hogy az alapítvány megszerezte az Index.hu Zrt. 100 százalékát.

Az Indexen rengeteg ellenzéki tematikájú, a kormányt bíráló vagy a Jobbiknak hízelgő cikk jelent meg a fenti időszakban. De terjedelmes, alapos cikket lehetett olvasni például arról, 

 • hogy mit adott nekünk a legális fű, 
 • hogy miképp hanyatlik a háttérhatalom fertelmes szektája, 
 • hogy szemeteszsákokat vitt vissza egy giroszosnak egy képviselő, 
 • illetve etethetnénk az országot a boltok polcairól lekerült étellel, de inkább kidobjuk. 

A Simicska-ügyletről persze semmit. A Simicska-akciónak egyébként több érdekessége is van. Például, hogy az Index-vezércikkben a sajtószabadság harcosaként jellemzett Bodolai Lászlónak az egész folyamatról tudnia kellett. És az Index vezércikkében éppen Bodolairól, az Index jogászáról írják azt, hogy ő a garancia a függetlenségre. 

Mindenesetre, a magát a sajtószabadság őrkutyájának nevező Index ezek szerint ennek ellenére bízik Bodolaiban. Vagy csak mondják. Hiszen pontosan tudják: kiderült az igazság, hiába tagadták – az Index Simicskáé. Ezt egyébként még az Index-ellenességgel nehezen vádolható Átlátszó is megírta. 

Az Index gazdája a Jobbikot irányító milliárdos, Simicska Lajos. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sikerült a csoda: legyőztük a vb-döntős horvátokat!

Sikerült a csoda: legyőztük a vb-döntős horvátokat!

hajrá, magyarok!

Egy remek hangulatú mérkőzésen óriási győzelem. Szép volt fiúk!

Mi történik akkor, ha a saját árnyékod vesz üldözőbe?

Mi történik akkor, ha a saját árnyékod vesz üldözőbe?

szabad vasárnap

Íme egy tökéletes horrorfilm, amely első sorban megrémiszt, de mindeközben elgondolkoztat és szórakoztat. Mi-kritika.

Az Európai Unió példát vehetne a Hungary Helps programról

Az a célunk, hogy az Európai Unió is magáévá tegye mindazt, amit a Hungary Helps Program képvisel - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

amerika, london, párizs

Hiába vesztette el összes területét a Közel-Keleten a terrorszervezet, újabb terrortámadásokat hajthatnak végre, leginkább Európában.

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot fogadja Eb-selejtezőn.

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

amerika, london, párizs

Ismét több mint ezer, zömében közép-amerikai országokból származó bevándorló indult meg Dél-Mexikóból az Egyesült Államok felé a jobb élet reményében.

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

amerika, london, párizs

Továbbra is túl sok bevándorló érkezik Németországba, egyes civil szervezetek pedig jogállamban elfogadhatatlan módon akadályozzák a védelemre nem szoruló kérelmezők kitoloncolását - mondta a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére