Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Az Index fake news gyára megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

2019. január 19. 16:00

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A mindenáron az ellenzéket propagálni akaró Index nagy igyekezetében most épp a valóban történt eseményeknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

„Pesterzsébeten és a fideszes Fehérváron is elutasították a túlórázást” – ez a címe annak az Index-cikknek, amely köszönőviszonyban sincs a valósággal.

A ballib hírportál fake newst hangoztató cikke beszámol arról, hogy az MSZP-DK-Párbeszéd-felhívásnak eleget téve a XX. kerületi önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy nem fogja alkalmazni az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett, a munka törvénykönyvének módosítását az önkormányzat cégénél, és felkérte a pesterzsébeti munkáltatókat, hogy ők se alkalmazzák azt.

Majd ezt követően annak a zavaros taglalásába kezd a lap, hogy Székesfehérvár közgyűlésére is megpróbálta ráerőltetni a ballib ellenzék a csak politikai marketingcélokat szolgáló akcióját, azonban ezzel nem értett egyet a város polgármestere, Cser-Palkovics András és a fideszes többségű közgyűlés.

Aztán az írás röviden közli, hogy végül aztán a fehérvári közgyűlés elfogadott egy olyan módosító indítványt, amely arról szólt, hogy „az önkormányzati cégeknél a korábbinál több túl­órát csak a dolgozó beleegyezésével lehet elrendelni, s azt, aki nemet mond, hátrány nem érheti.”

A cikk címe és az írás tartalma egy olyan hamis képet mutatott be, mintha Székesfehérvár csatlakozott volna a 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél a munka törvénykönyvének alkalmazásának a bojkottjára felszólító ballib politikai hecckampányhoz.

A valóságban azonban: ezzel a megtévesztő képpel éppen, hogy ellenkezőleg döntött a megyei jogú város közgyűlése, és egyáltalán nem utasította el a munka törvénykönyvének túlórákra vonatkozó módosítását. A képviselők ugyanis határozottan elutasították a ballib akciót, mint egy alapjaiban hamis és félrevezető politikai lépést és nem szavaztak meg semmilyen bojkottot.

A fideszes többség a közgyűlésen állást foglalt amellett, hogy szerintük a munka törvénykönyve egyáltalán nem emelte meg egyoldalúan a túlórák számát, mindössze lehetőséget adott arra, hogy a munkáltató és a munkavállaló közösen megegyezhet több túlórában is. A városházán még az is elhangzott, hogy Székesfehérváron sem a városi cégek vezetői, sem azok munkavállalói részéről sem vetődött fel egyáltalán az a kérdés, hogy bármiféle kötelező túlórát kellene mostantól bárhol is alkalmazni.

Az a határozat pedig, amelyet a fideszes többség a városi cégekkel kapcsolatban elfogadott – kimondva, hogy az önkormányzati cégeknél a korábbinál több túl­órát csak a dolgozó beleegyezésével lehet elrendelni –, az nem a munka törvénykönyvének bojkottja, hanem éppen annak az alkalmazására való felhívás.

Az Index álhíre egyébként annak tükrében különösen érdekes, hogy a fehérvári közgyűlésen történteket a helyi balliberális ellenzéki képviselők saját maguk a bojkottfelhívásuk elutasításaként értékelték. Márton Roland, a helyi szocialisták vezetője például a Facebookon úgy fogalmazott:

Cser-Palkovics András a Fidesz polgármestere megvédte a népellenes rabszolgatörvényt és lesöpörte a Szegeden meghirdetett bojkotthoz való csatlakozást. Sőt, kifejezetten felhívta az önkormányzat gazdasági társaságait, hogy alkalmazhatják az embertelen túlóratörvényt."

Érthetetlen, hogy az ellenzéki politikusoknak az ilyen értelmű értékelései mellett hogyan juthatott az Index arra a következtetésre, hogy „Fehérváron is elutasították a túlórázást”.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után az Index megváltoztatta az ominózus cikkének a címét és kivette belőle azt a hamis állítást, miszerint a fideszes Székesfehérvár elutasította volna a túlóratörvényt.

A már kijavított tartalmú cikke végén az Index ugyanakkor pedig azt közölte:

Cikkünk korábbi verziójában volt egy félreértés, amit utólag javítottunk. Ennek lényege, hogy Székesfehérváron nem elutasították, hanem megszavazták, azaz támogatták a túlóratörvényt."

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Jobboldali fordulat jöhet vasárnap Spanyolországban

Jobboldali fordulat jöhet vasárnap Spanyolországban

amerika, london, párizs

Előrehozott választásokat tartanak vasárnap Spanyolországban, melynek óriási a tétje. A voksolást azután kellett előre hozni, hogy Pedro Sánchez miniszterelnök nem tudta átvinni a madridi törvényhozáson az idei évre tervezett költségvetési tervezetét. A tét Spanyolországban jelenleg a nemzeti egység megőrzése, valamint a bevándorlás: milyen kormányt akarnak a spanyolok, amelyik ellenzi vagy támogatja azt?

Templomokat zártak be Srí Lankán, újabb merénylettől tartanak

Újabb értesítésig zárva tartanak a katolikus templomok, továbbá lezárták a repülőtérre vezető főútvonalat, és bombariadó miatt rövid időre a központi bank épületét is Srí Lankán.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap! Tartsatok ma is velünk!

Orbán: "a kormány mindig is a nemzeti érdekeket fogja követni"

Orbán: "a kormány mindig is a nemzeti érdekeket fogja követni"

kétharmad

Kína Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezése teljes egészében egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Pekingben.

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

amerika, london, párizs

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének a bevetését fontolgatja.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

amerika, london, párizs

Az iszlám szélsőségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet előtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére