Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az FBI leváltott igazgatója egyre nagyobb bajban van, akár eljárás is indulhat ellene

2017. július 10. 21:58

WASHINGTON, 21:58

Mint ismeretes, James Comey az FBI leváltott igazgatója minden, Trump elnökkel folytatott beszélgetésről feljegyzéseket készített. A feljegyzések több, mint felében bizalmas információk is voltak, amelyeket Comey valószínűleg hanyagul kezelt.

James Comey összesen hétszer találkozott az elnökkel, és ezekről a beszélgetésekről feljegyzéseket készített. A hét feljegyzésből legalább négyben "titkos" vagy "bizalmas" minősítésű információk voltak – írja a The Hill.

James Comey, az FBI leváltott igazgatója.

Az ügyben akár eljárás is indulhat az egykori FBI-vezető ellen titkos információ hanyag kezelése miatt. Érdekesség, hogy ha ezek a vádak beigazolódnak, akkor Comey pont olyan hanyagságot követett el, mint annak idején Hillary Clinton külügyminiszterként, amikor titkos leveleket fogadott és küldött privát e-mail címén. Ez már csak azért is kellemetlen, mert az FBI és Comey volt az, aki vizsgálatot kezdeményezett az ügyben az elnökválasztási kampány kellős közepén. Comey akkor Clintont "különösen óvatlannak" nevezte, ám a volt külügyminiszter végül megúszta a dolgot vádemelés nélkül.

A Hill beszámolója szerint vizsgálat indult az FBI-on belül, hogy fény derüljön arra, Comey megszegte-e az FBI titkos adatok kezelésére vonatkozó belső szabályzatát. A lap szerint ezután akár kongresszusi vizsgálat is lehet az esetből.

A kongresszus tagjai egyébként nemrég betekinthettek az iratokba.

Érdekesség, hogy az FBI szerint a feljegyzések "kormányzati dokumentumok", míg Comey korábban, amikor kérdőre vonták, azt mondta, hogy ezek "személyes jellegű dokumentumok".

A dokumentumok besorolása és azok kezelése amiatt különösen érdekes, mert Comey saját bevallása szerint az egyik feljegyzést átadta egy barátjának, Daniel Richmannek, aki jogászként tanít a Columbia Egyetemen. A professzor a dokumentumot kiszivárogtatta a New York Times című liberális lapnak.

Az FBI belső szabályzata szerint bármilyen titkos információt, vagy egy folyamatban levő vizsgálathoz kapcsolódó információt tartalmazó dokumentumot csak írásos engedély birtokában szabad eljuttatnia bárhova is. A szövetségi bűnüldöző szervezet szabályzata azt is kiköti, hogy minden keletkező dokumentum a kormány tulajdona.

James Comey a kiszivárogtatás tényét azzal próbálta védeni, hogy egy kongresszusi vizsgálóbizottság előtt azt állította, magánszemélyként juttatott el személyes dokumentumokat egy barátjának.

Comey a legutóbbi elnökválasztási kampányban politikai szereplővé lépett elő. Ekkor Hillary Clinton email-botrányát vizsgáltatta ki. Később, Donald Trump elnökké választása után, pedig részt vett a Trump körüli oroszellenes hisztéria keltésében.

Az első feltételezések még arról szóltak az amerikai liberális médiában, hogy Comey-t azért váltották le, mert nem akarta felfüggeszteni a nyomozást Michael Flynn ügyében, aki Trump nemzetbiztonsági tanácsadója volt a kampány során, majd később lemondásra kényszerült, mivel kiderült, hogy a kampány alatt találkozott az orosz nagykövettel. Az ügyben kiderült, hogy Trump nem szólította fel, csupán megkérte Comey-t, hogy ha lehet, akkor szüntessék be a nyomozást Flynn ellen, aki egyébként nem követett el bűncselekményt.

A vizsgálóbizottság előtt végül kiderült, hogy Comey olyan szakmai hibákat, sőt talán bűncselekményeket követett el, hogy például kiszivárogtatta az elnökkel folytatott beszélgetést, valamint hanyagul kezelt titkos információkat. Ez pedig megalapozott indok egy vezető menesztéséhez.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szétesőben az LMP: újabb vezető politikus távozik a pártból

Szétesőben az LMP: újabb vezető politikus távozik a pártból

kétharmad

Újabb kulcsfontosságú pozíciót betöltő párttag hátrál ki az LMP-ből. Most a párt kommunikációs igazgatója mondott le posztjáról.

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére