Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az FBI leváltott igazgatója egyre nagyobb bajban van, akár eljárás is indulhat ellene

2017. július 10. 21:58

WASHINGTON, 21:58

Mint ismeretes, James Comey az FBI leváltott igazgatója minden, Trump elnökkel folytatott beszélgetésről feljegyzéseket készített. A feljegyzések több, mint felében bizalmas információk is voltak, amelyeket Comey valószínűleg hanyagul kezelt.

James Comey összesen hétszer találkozott az elnökkel, és ezekről a beszélgetésekről feljegyzéseket készített. A hét feljegyzésből legalább négyben "titkos" vagy "bizalmas" minősítésű információk voltak – írja a The Hill.

James Comey, az FBI leváltott igazgatója.

Az ügyben akár eljárás is indulhat az egykori FBI-vezető ellen titkos információ hanyag kezelése miatt. Érdekesség, hogy ha ezek a vádak beigazolódnak, akkor Comey pont olyan hanyagságot követett el, mint annak idején Hillary Clinton külügyminiszterként, amikor titkos leveleket fogadott és küldött privát e-mail címén. Ez már csak azért is kellemetlen, mert az FBI és Comey volt az, aki vizsgálatot kezdeményezett az ügyben az elnökválasztási kampány kellős közepén. Comey akkor Clintont "különösen óvatlannak" nevezte, ám a volt külügyminiszter végül megúszta a dolgot vádemelés nélkül.

A Hill beszámolója szerint vizsgálat indult az FBI-on belül, hogy fény derüljön arra, Comey megszegte-e az FBI titkos adatok kezelésére vonatkozó belső szabályzatát. A lap szerint ezután akár kongresszusi vizsgálat is lehet az esetből.

A kongresszus tagjai egyébként nemrég betekinthettek az iratokba.

Érdekesség, hogy az FBI szerint a feljegyzések "kormányzati dokumentumok", míg Comey korábban, amikor kérdőre vonták, azt mondta, hogy ezek "személyes jellegű dokumentumok".

A dokumentumok besorolása és azok kezelése amiatt különösen érdekes, mert Comey saját bevallása szerint az egyik feljegyzést átadta egy barátjának, Daniel Richmannek, aki jogászként tanít a Columbia Egyetemen. A professzor a dokumentumot kiszivárogtatta a New York Times című liberális lapnak.

Az FBI belső szabályzata szerint bármilyen titkos információt, vagy egy folyamatban levő vizsgálathoz kapcsolódó információt tartalmazó dokumentumot csak írásos engedély birtokában szabad eljuttatnia bárhova is. A szövetségi bűnüldöző szervezet szabályzata azt is kiköti, hogy minden keletkező dokumentum a kormány tulajdona.

James Comey a kiszivárogtatás tényét azzal próbálta védeni, hogy egy kongresszusi vizsgálóbizottság előtt azt állította, magánszemélyként juttatott el személyes dokumentumokat egy barátjának.

Comey a legutóbbi elnökválasztási kampányban politikai szereplővé lépett elő. Ekkor Hillary Clinton email-botrányát vizsgáltatta ki. Később, Donald Trump elnökké választása után, pedig részt vett a Trump körüli oroszellenes hisztéria keltésében.

Az első feltételezések még arról szóltak az amerikai liberális médiában, hogy Comey-t azért váltották le, mert nem akarta felfüggeszteni a nyomozást Michael Flynn ügyében, aki Trump nemzetbiztonsági tanácsadója volt a kampány során, majd később lemondásra kényszerült, mivel kiderült, hogy a kampány alatt találkozott az orosz nagykövettel. Az ügyben kiderült, hogy Trump nem szólította fel, csupán megkérte Comey-t, hogy ha lehet, akkor szüntessék be a nyomozást Flynn ellen, aki egyébként nem követett el bűncselekményt.

A vizsgálóbizottság előtt végül kiderült, hogy Comey olyan szakmai hibákat, sőt talán bűncselekményeket követett el, hogy például kiszivárogtatta az elnökkel folytatott beszélgetést, valamint hanyagul kezelt titkos információkat. Ez pedig megalapozott indok egy vezető menesztéséhez.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

kinyílott a pitypang

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére