Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Az FBI és az NSA is segítheti a Teréz körúti robbantó elfogását

2016. október 6. 12:28

A Teréz körúti robbantó telefonjának elektronikus nyomainak, a visszafejthető metaadatoknak a kimutatásában, és a robbantásból hátramaradt anyagok elemzésében is komoly segítségre számíthat az FBI-tól, illetve rajta keresztül akár más amerikai bűnüldözési és nemzetbiztonsági szervezetektől a magyar rendőrség - értesült a 888.hu.

Amerikai nyomozók segítségét kérte a rendőrség a körúti robbantás ügyében — írta a Blikk. A lap kérdésére a Nyomozó Főügyészség nem akart nyilatkozni a külföldi segítségről.A 888.hu ugyanakkor úgy értesült, hogy az FBI, és rajta keresztül NSA valóban hatékony segítséget nyújthat a magyar nyomozáshoz, mert a világ legkiterjedtebb és legfejlettebb elektronikus megfigyelő rendszerét az amerikai NSA (National Security Agency) működteti, és a legkiterjedtebb robbanóanyag-adatbázissal is az USA szervezetei rendelkeznek.

Az amerikai elektronikus megfigyelési rendszerek a metaadatok tárolása és későbbi visszafejthetősége révén könnyen elvezethetnek az elkövető személyazonosságának a megismeréséhez. Ehhez csupán az, kell, hogy ismert legyen, hogy a vizsgált személy adott pillanatban hol tartózkodott, ami alapján elindulhat a nála levő bármilyen kommunikációs eszköz, esetleg telefon adatforgalmának visszakeresése.

Arra az amerikai megfigyelőrendszer nem alkalmas, hogy a hagyományos titkosszolgálati módszerekkel és eszközökkel történő szűrés nélkül, valós időben felismerje a terroristákat, illetve a terrorcselekményre készülőket. Azonban az NSA elektronikus megfigyelő rendszereinek hatóköre az egész világra kiterjed, és arra rendkívül alkalmasak, hogy használatukkal visszafejtésre kerüljenek a már elkövetett cselekményeknél jelenlevő személyek kommunikációs eszközei és azok teljes adatforgalmai, hosszú időre visszamenőleg és akár a titkosító platformok használata ellenére is.

Salah Abdeslamot is az NSA segítségével fogták el. A 888.hu értesülését támasztja alá a BuzzFeed Newsnak az az augusztusi közlése is, amely szerint csak az amerikai elektronikus nemzetbiztonsági megfigyelésért felelős szervezet, az NSA (National Security Agency) segítségével sikerült az európai hatóságoknak elfogni a terrorista Salah Abdeslamot. Az amerikai hírforrás szerint az akkor már négy hónapja hiába nyomozó belgák előtt fényes bizonyítást nyert Edward Snowdennek az az állítása, miszerint a jelhírszerzésben az NSA a legjobb a világon. A lap szerint az NSA rövid időn belül eljutott Chakib Akrouh telefonjától egészen Salah Abdeslam tartózkodási helyéig, tálcán kínálva őt az elfogáshoz.

A budapesti robbantáshoz használt pirotechnikai anyag eredével kapcsolatban is eredményes lehet az amerikaiak segítsége a magyar nyomozó hatóság számára. A szakértők szerint ez abban az esetben lehet akár nyomravezető segítség, ha a robbanóanyag összetétele, vagy az elkészítésre utaló nyomok már esetleg szerepelnek más korábbi eset kapcsán az FBI adatbázisában.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére