Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Az EU bosszút akar majd állni Nagy-Britannián"

2017. szeptember 23. 22:18

LONDON, 22:18

Robert McCoy, aki korábban számos visszás EU-s ügyre hívta fel a brit közvélemény figyelmét, most arról beszélt a Telegraph című brit lapnak, hogy az EU vezetői bosszút akarnak állni a briteken, amiért azok kilépnek az unióból.

McCoy korábban egy uniós szervezetnél, a Régiók Bizottságánál húzott le 17 évet. Itt pénzügyi ellenőrként dolgozott és munkája során számos szabálytalanságot tárt fel, valamint nem volt hajlandó hitelesíteni olyan kimutatásokat, amelyek szerinte szabálytalanságoktól hemzsegtek. Emiatt a férfit folyamatosan fenyegették és mire visszavonult, 67 éves korára poszttraumatikus stressz szindrómát (PTSD) állapítottak meg nála.

"Azt hiszem, Nagy-Britannia hasonló dolgok előtt áll, mint ami velem is történt. Remélem, hogy tévedek, és a Brexit sikernek fog számítani mindkét fél számára" – mondta az egykori ellenőr.

A lap azelőtt szólaltatta meg a brit közvélemény előtt ismertté vált férfit, hogy hétfőn elkezdődik a Brexit-tárgyalások negyedik fejezete. David Davis Brexit-ügyi államtitkár és Michel Barnier az EU főtárgyalója a kilépési számla összegében igyekszik majd megállapodni. Theresa May pénteki, firenzei beszédében 20 milliárd eurót említett, ám az EU részéről hallhattunk már 100 milliárd eurós követelést is.

McCoy felháborodásának adott hangot az eset kapcsán: miért adjunk pénzt egy olyan szervezetnek, amely képtelen felvenni a harcot a szabálytalanságok és a pocsékolás ellen – kérdezte.

Ezeket képtelenség zavarba hozni, és a rendszert képtelenség megreformálni"

– mondta az EU-ról McCoy.

McCoy ezt annak kapcsán hozta fel, hogy miután a Régiók Bizottságánál felfedte a szabálytalanságokat, azután minden maradt a régiben. "Senkit sem büntettek meg" – mondta.

Az EU egy szent tehén, amelyet nem lehet kritizálni"

– mondta felháborodva az egykori ellenőr.

McCoy szerint az EU egyenesen bosszút akar majd állni a briteken, amiért azok packázni mertek vele.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

"Mindent meg kell tenni az otthonaikból elüldözött keresztények hazatéréséért"

"Mindent meg kell tenni az otthonaikból elüldözött keresztények hazatéréséért"

szabad vasárnap

Mindent meg kell tenni azért, hogy az otthonaikból elüldözött keresztények hazatérhessenek - jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában.

A szexuális zaklatási botrányokból is Trump-ellenes mozgalmat faragnak

A szexuális zaklatási botrányokból is Trump-ellenes mozgalmat faragnak

amerika, london, párizs

A nemrégiben napvilágot látott szexuális zaklatási botrányok megrázták a világot, de egyesek arra akarják felhasználni az egészet, hogy Donald Trump ellen szervezkedjenek.

A H&M után most egy olasz kozmetikai céget vádolnak rasszizmussal

A Wycon Cosmetics egy fekete körömlakkal csapta ki a biztosítékot a libsiknél.

Bajorország saját maga gondoskodna határai megvédéséről

Bajorország saját maga gondoskodna határai megvédéséről

amerika, london, párizs

Az új bajor miniszterelnök létre szeretne hozni egy saját bajor határőrséget, illetve egy menekült- és kitoloncolási hivatalt.

Kövér: a magyar a megmaradás nemzete

Kövér: a magyar a megmaradás nemzete

közeleg a tél

A történelem ugyan szétválasztotta és szétszórta, de a kultúrájuk megtartja a magyarokat, ezért a magyarság nem a szétesés és a szétszóródás, hanem a megmaradás nemzete - jelentette ki Kövér László a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol köszöntőt mondott a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vasárnap.

Gond volt a migránsokkal, ezért nem fogad be több illegális bevándorlót a német város

A migránsok felborzolták a kedélyeket Cottbusban, ezért a lakosok nem akarnak több illegális bevándorlót befogadni.

Titokban tárgyalt Simicska embereivel Hadházy Ákos, az LMP politikusa

Titokban tárgyalt Simicska embereivel Hadházy Ákos, az LMP politikusa

közeleg a tél

Hadházy Ákos a hétvégén titkos politikai egyeztetésen vett részt Simicska Lajos politikai, üzleti és médiabirodalmának legfontosabb vezetőivel. A tét az LMP függetlenségének feladása.

Több mint száz párt futna neki az olasz választásoknak

Több mint száz olaszországi politikai formáció regisztrálta magát vasárnapig a márciusi parlamenti választásra, amelyen jelöltként Paolo Gentiloni jelenlegi miniszterelnök is indul. A felmérések szerint nagy meglepetésnek azonban a volt miniszterelnök, Silvio Berlusconi számít.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére