Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Az EU bosszút akar majd állni Nagy-Britannián"

2017. szeptember 23. 22:18

LONDON, 22:18

Robert McCoy, aki korábban számos visszás EU-s ügyre hívta fel a brit közvélemény figyelmét, most arról beszélt a Telegraph című brit lapnak, hogy az EU vezetői bosszút akarnak állni a briteken, amiért azok kilépnek az unióból.

McCoy korábban egy uniós szervezetnél, a Régiók Bizottságánál húzott le 17 évet. Itt pénzügyi ellenőrként dolgozott és munkája során számos szabálytalanságot tárt fel, valamint nem volt hajlandó hitelesíteni olyan kimutatásokat, amelyek szerinte szabálytalanságoktól hemzsegtek. Emiatt a férfit folyamatosan fenyegették és mire visszavonult, 67 éves korára poszttraumatikus stressz szindrómát (PTSD) állapítottak meg nála.

"Azt hiszem, Nagy-Britannia hasonló dolgok előtt áll, mint ami velem is történt. Remélem, hogy tévedek, és a Brexit sikernek fog számítani mindkét fél számára" – mondta az egykori ellenőr.

A lap azelőtt szólaltatta meg a brit közvélemény előtt ismertté vált férfit, hogy hétfőn elkezdődik a Brexit-tárgyalások negyedik fejezete. David Davis Brexit-ügyi államtitkár és Michel Barnier az EU főtárgyalója a kilépési számla összegében igyekszik majd megállapodni. Theresa May pénteki, firenzei beszédében 20 milliárd eurót említett, ám az EU részéről hallhattunk már 100 milliárd eurós követelést is.

McCoy felháborodásának adott hangot az eset kapcsán: miért adjunk pénzt egy olyan szervezetnek, amely képtelen felvenni a harcot a szabálytalanságok és a pocsékolás ellen – kérdezte.

Ezeket képtelenség zavarba hozni, és a rendszert képtelenség megreformálni"

– mondta az EU-ról McCoy.

McCoy ezt annak kapcsán hozta fel, hogy miután a Régiók Bizottságánál felfedte a szabálytalanságokat, azután minden maradt a régiben. "Senkit sem büntettek meg" – mondta.

Az EU egy szent tehén, amelyet nem lehet kritizálni"

– mondta felháborodva az egykori ellenőr.

McCoy szerint az EU egyenesen bosszút akar majd állni a briteken, amiért azok packázni mertek vele.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Konfliktussal indulhat az új Bundestag

Konfliktussal indulhat az új Bundestag

amerika, london, párizs

A második világháború utáni 19. Bundestag első ülésén döntenek a házszabályról, valamint megválasztják az elnököt és az alelnököket.

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

kinyílott a pitypang

Alig fél év van hátra a választásokig. Ekkor már látszik, melyik politikai erő mennyi embert tud mozgósítani, és az idei október 23-a valami nagyon fontosat árult el nekünk.

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

amerika, london, párizs

A hatóságok vizsgálata alapján az osztrák börtönök tele vannak iszlamista gyűlöletkeltő irodalommal, ami azt jelenti, hogy a börtönben elképesztő mértékben radikalizálódnak a rabok.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Alig akad támogatója Porosenkónak; Kurz az osztrák elnökkel tárgyalt; A világ számos pontján megemlékeztek '56-ról.

Szili: a neoliberális világnak vége van

Be kell látni, hogy annak az Európának, amelyikről azt gondoljuk, hogy a következő ötven-száz évben működőképes lehet, inkább a nemzetek Európájára kell épülnie - jelentette ki Szili Katalin.

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

amerika, london, párizs

A kárpátaljai magyarokat is érintő oktatási törvény az összes szomszédos ország tiltakozását kiváltotta Ukrajnával szemben. A külpolitikában népszerűtlen Porosenko azonban úgy tűnik, saját országában sem nagy kedvenc: az ukránok kétharmada nem bízik az elnökben.

A kárpátaljai magyarok különös tiszteletet érdemelnek

A kárpátaljai magyarok voltak a leginkább elzárva a többi magyar nemzetrésztől a szovjet időkben, ezért különös tiszteletet érdemelnek részünkről, hogy a rendkívül nehéz körülmények között is megőrizték anyanyelvüket és önazonosságukat - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a kárpátaljai magyarság központi '56-os megemlékezésén hétfőn Ungváron.

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

amerika, london, párizs

Hétfőn délután találkozott egymással Sebastian Kurz és Alexander Van der Bellen, hogy Kurz tájékoztassa az elnököt a kormányalakítás állásáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére