Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az EU 2006-ban külön médiastratégiát dolgozott ki az iszlám terrorizmus elhallgatására

2018. június 6. 19:12

Az Origo birtokába jutott több olyan 2006-os – és a titkosítás alól csak nemrég feloldott – európai uniós stratégiai anyag. Ezek arról szólnak, hogy az EU-tagországok lakosságai előtt hogyan kommunikálva, milyen szavak és kifejezések használatával kell az uniós bürokratáknak tompítaniuk, illetve gyakorlatilag elhallgatniuk azokat az eseteket, amikor iszlám szélsőségesek követnek el merényleteket Európában.

Az Európai Unió Tanácsnak „A radikalizálódás és a terroristák toborzása elleni küzdelemmel kapcsolatos cselekvési terv végrehajtása" című programja mellé kiadott kommunikációs dokumentumok közvetlenül az al-Kaida kétezres évek eleji elszórt európai terrorakcióit követően készültek el. 

Az Origo beszámolója szerint az Európai Tanács (ET) 2005 végén kapott megbízást arra, hogy dolgozzon ki egy médiakommunikációs stratégiát úgymond a „radikalizálódás és a terroristák toborzása elleni küzdelemmel” kapcsolatban. De valójában a kommunikációs stratégiákkal szemben támasztott legfőbb követelmény az volt, hogy dolgozzanak ki egy olyan közös szókészletet, ami egy politikailag korrekt nyelvezetként szolgálhat a muszlim hívők által vallási okokból elkövetett merényletekkel összefüggő kommunikáció során. 

...Dolgozzanak ki egy közös szókészletet, amely jóváhagyott fogalommeghatározásokat tartalmaz, lehetővé téve egy tárgyilagos vita folytatását a terrorizmussal kapcsolatban."

– írta az ET a kommunikációs stratégiákkal kapcsolatos elvárásait megfogalmazva. 

Az Európai Unió ezek szerint már 2005-2006-ban úgy látta, hogy komoly gondot okozhat a az iszlamista terrortámadások megszaporodása Európában. Az EU illetékesei ezért megoldást kerestek arra a helyzetre, hogy az iszlám szempontjából semleges nyelvezetet találjanak azokra az esetekre, amikor iszlamisták követnek el vallási okokból merényleteket.

Az EU-s tisztségviselőknek a kommunikációs sorvezetői szerint az uniós bürokratáknak arra is oda kellett figyelniük, hogy még véletlenül se helyezzenek nagy hangsúlyt a tettüket az iszlámmal indokló terroristák üzeneteire. Ugyanakkor a javaslatok alapján lehetőség szerint érzelmektől mentes szavakkal kellett az iszlamista merényletekről nyilatkozniuk, nehogy összekapcsolódjon a közvélemény előtt a békés iszlám hit és a terrorizmus.

A kommunikációs javaslatokat tartalmazó anyagok aprólékos módon azt is részletezték, hogy az EU bürokratáinak milyen kifejezéseket lehet használni és milyeneket nem a muszlim terrorcselekményekkel összefüggésben. A dzsihád kifejezést például nem javasolt használni, mert ez a szó sértő lehet az olyan „mainstream muszlimok” számára, akik nem akarják, hogy összemossák őket a terrorizmussal. Ezért az EU azt javasolta, hogy az iszlamista merényletek esetében a dzsihád vagy dzsihadista kifejezések helyett az uniós bürokraták inkább a támadást elkövető szervezet nevét vagy a támadás helyszínének nevét említsék csak meg. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­ségét is körözi az Interpol

Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­ségét is körözi az Interpol

kétharmad

El­fo­ga­tó­pa­ran­csot adott ki az In­ter­pol Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­sége ellen.

Balogh György: "A kultúra vigasztalást és szórakoztatást jelent"

Balogh György: "A kultúra vigasztalást és szórakoztatást jelent"

csak neked, csak most

Balogh Gyuri filmrendezővel, a Pizzás és a Tüskevár megalkotójával beszélgettünk a kultúráról, az élet tanulságairól és a liberális túlsúlyról a filmszakmában.

Megállíthatatlanul törnek előre a jobboldali, nemzeti erők Európában

Megállíthatatlanul törnek előre a jobboldali, nemzeti erők Európában

amerika, london, párizs

A sorosista The Guardian elemzéséből arra derült fény, hogy a nemzeti, bevándorlásellenes politikai erők elképesztő mértékben törnek előre Európa-szerte. Kiderült az is, hogy az európai szavazók negyede ilyen pártokra voksol.

Weidel: a német nők már nem mernek az utcára kimenni

Weidel: a német nők már nem mernek az utcára kimenni

amerika, london, párizs

Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnöke továbbra is erősen bírálja Angela Merkel migrációs politikáját. Elmondása szerint a német közéletre is óriási hatással vannak a beözönlő migránsok, akik veszélyt jelentenek a német emberekre is.

Így védené meg Trump Amerikát a migránskaravánnal szemben

Így védené meg Trump Amerikát a migránskaravánnal szemben

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök és kormányzata várhatóan új intézkedéseket hoz az illegális migránsok belépésének megakadályozására a The Washington Post című lap szerdai értesülései szerint.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Orbán Viktor is részt vett a MOL Vidi stadionjának avatásán

Orbán Viktort a stadionnál Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fogadta. A miniszterelnök lányával, Flórával érkezett a stadionavatóra.

A franciák háromnegyede elégedetlen Macron teljesítményével

Macron népszerűsége ismét csökkent. Az adatok már egy tendenciát mutatnak, amely szerint a franciáknak mindinkább elege van az elnök politikájából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére