Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint sem embertelen a tranzitzóna, de a migránsokat kevesli

2017. szeptember 13. 09:28

Rengeteg sivalkodást hallhattunk már arról, hogy a magyar tranzitzónákban milyen embertelenül bánnak a migránsokkal, a külföldi liberális sajtó odáig is elment, hogy náci táborokhoz hasonlította a déli határon létrehozott tranzitzónát.

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa Szijjártó Péter külügyminiszterrel, valamint Pintér Sándorral folytatott egyeztetéseket, egyúttal meglátogatta a röszkei tranzitzónát is.

Tegnapi röszkei látogatásom során szír és afgán kiskorú menedékkérőkkel beszéltem, és semmilyen problémát nem tudok említeni a határ menti központok higiéniás körülményeivel, az egészségügyi ellátással vagy az élelem biztosításával kapcsolatban"

– zárta rövidre a zónák embertelenségéről keringő liberális mítoszokat. Miután semmi kifogásolnivalót nem sikerült találnia, természetesen megjegyezte, hogy azért több migránst is befogadhatnánk:

a határok védelme nemcsak jog, hanem kötelesség is, a menedékkérőknek nyújtott segítség is összeegyeztethető ezzel. Érthető, hogy Magyarország tranzitországként nehéz helyzetben van földrajzilag, ám a migrációs intézkedések az elutasítás üzenetét jelenítik meg."

Ezt követően pedig azt bírálta, hogy a tranzitzónákba érkezők nem hagyhatják el a létesítményt az ország belseje felé. Kifogásolta továbbá, hogy Röszkén és Tompán átlagosan napi öt-öt migráns kérelmét hagyják jóvá, noha korábban ez a szám napi száz körül mozgott, a menedékkérelmeket pedig csak adminisztratív szinten kezelik.

A 2015-ös migrációs válság kapcsán megjegyezte, hogy a migránsok tömeges beáramlását a kérelmeknek a határon kívüli elbírálásával kellett volna megelőzni. A kormány álláspontjáról – amely szerint elsősorban a kibocsátóországokban kell tartani a migránsokat – elmondta, hogy szerinte ez nem elégséges, mert globálisan több tízmillió menekült már elhagyta lakóhelyét. Véleménye szerint ezért nemzetközi együttműködésben kell segíteni a Libanonhoz hasonló helyzetben lévő államokat, ahol milliós nagyságú migránstömeg gyűlt össze.

A főbiztos dicsérte a magyar kormánynak a kríziszónákban élő keresztény közösségek megsegítése érdekében tett erőfeszítéseit, és közölte, hogy más közösségekre is kiterjesztené ezeket.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

piszkostizenkettő

Sok szempontból is történelmi választás volt a tegnapi. Az AfD bejutásával és a szocialisták történelmi vereségével új korszak kezdődhet a német politikában. Az igazi kérdés pedig az, hogy mi jön Merkel után.

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

amerika, london, párizs

Az amerikai Nashville melletti Antioch városban történt lövöldözésnek egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is.

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

amerika, london, párizs

Hamar megérkezett a válasz az új munkajogi reformokra.

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

amerika, london, párizs

Természetesen az osztrák politikai életet is felrázta a vasárnapi német választás, a Szabadságpárt örült a leginkább.

Kelet-Németországban második erő az AfD

A szavazatok összeszámlálása után kijelenthető, hogy az egykori NDK területén az AfD a második legnagyobb erő, egy tartományban nyert is a jobboldali párt.

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

amerika, london, párizs

Hétszáznál is több képviselője lesz a német parlamentnek.

Egy "menedékkérőt" sem vett át Magyarország, szomorkodik a Soros-szervezet

Az Amnesty International emlékeztetett arra, hogy az európai uniós országok a migránsok áthelyezésében mindössze a vállaltak harmadát teljesítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére