Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint sem embertelen a tranzitzóna, de a migránsokat kevesli

2017. szeptember 13. 09:28

Rengeteg sivalkodást hallhattunk már arról, hogy a magyar tranzitzónákban milyen embertelenül bánnak a migránsokkal, a külföldi liberális sajtó odáig is elment, hogy náci táborokhoz hasonlította a déli határon létrehozott tranzitzónát.

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa Szijjártó Péter külügyminiszterrel, valamint Pintér Sándorral folytatott egyeztetéseket, egyúttal meglátogatta a röszkei tranzitzónát is.

Tegnapi röszkei látogatásom során szír és afgán kiskorú menedékkérőkkel beszéltem, és semmilyen problémát nem tudok említeni a határ menti központok higiéniás körülményeivel, az egészségügyi ellátással vagy az élelem biztosításával kapcsolatban"

– zárta rövidre a zónák embertelenségéről keringő liberális mítoszokat. Miután semmi kifogásolnivalót nem sikerült találnia, természetesen megjegyezte, hogy azért több migránst is befogadhatnánk:

a határok védelme nemcsak jog, hanem kötelesség is, a menedékkérőknek nyújtott segítség is összeegyeztethető ezzel. Érthető, hogy Magyarország tranzitországként nehéz helyzetben van földrajzilag, ám a migrációs intézkedések az elutasítás üzenetét jelenítik meg."

Ezt követően pedig azt bírálta, hogy a tranzitzónákba érkezők nem hagyhatják el a létesítményt az ország belseje felé. Kifogásolta továbbá, hogy Röszkén és Tompán átlagosan napi öt-öt migráns kérelmét hagyják jóvá, noha korábban ez a szám napi száz körül mozgott, a menedékkérelmeket pedig csak adminisztratív szinten kezelik.

A 2015-ös migrációs válság kapcsán megjegyezte, hogy a migránsok tömeges beáramlását a kérelmeknek a határon kívüli elbírálásával kellett volna megelőzni. A kormány álláspontjáról – amely szerint elsősorban a kibocsátóországokban kell tartani a migránsokat – elmondta, hogy szerinte ez nem elégséges, mert globálisan több tízmillió menekült már elhagyta lakóhelyét. Véleménye szerint ezért nemzetközi együttműködésben kell segíteni a Libanonhoz hasonló helyzetben lévő államokat, ahol milliós nagyságú migránstömeg gyűlt össze.

A főbiztos dicsérte a magyar kormánynak a kríziszónákban élő keresztény közösségek megsegítése érdekében tett erőfeszítéseit, és közölte, hogy más közösségekre is kiterjesztené ezeket.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Erdő Péter: az a cél, hogy egyre több templom legyen nyitva

Erdő Péter: az a cél, hogy egyre több templom legyen nyitva

szabad vasárnap

Az a célunk, hogy egyre több templom legyen nyitva napközben, lehetővé téve az imádkozást, szentségimádást - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek pünkösdhétfőn a máriaremetei kegytemplom kertjében tartott karizmák ünnepén.

"Olaszországban a remény, a gyarapodás és a jövő kormánya alakul meg"

"Olaszországban a remény, a gyarapodás és a jövő kormánya alakul meg"

amerika, london, párizs

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a LEGA Giuseppe Conte jogászt javasolja közös miniszterelnök-jelöltként - jelentette be hétfőn Luigi Di Maio, az M5S párt vezetője mikroblogján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

"Egyre több migránst termelnek ki az európai segélyek"

"Egyre több migránst termelnek ki az európai segélyek"

amerika, london, párizs

Horribilis összegeket kell folyósítania Európának a leszakadt térségekbe azért, hogy elzárja a migrációs csapokat - vélekedik egyre több brüsszeli bürokrata. Azonban egy friss kutatás szerint elképzelhető, hogy ezt nagyon rosszul látják.

Márki-Zay után most végre Mellár is bebizonyította, hogy ordas hazugság a független jelöltek mítosza

Márki-Zay után most végre Mellár is bebizonyította, hogy ordas hazugság a független jelöltek mítosza

piszkostizenkettő

Számtalan értékes tanulsággal és közvetlen következménnyel is szolgált a Párbeszéd frakció megalakítása körüli tragikomédia. Ezek alapján nem túlzás azt állítani, hogy végső szakaszába érkezett a balliberálisok és az identitásválságba került hajdani radikális jobboldali ellenzék önfelszámolásának a végjátéka. De itt a vége a hazugságokra, megtévesztésre és átverésre épülő ellenzéki összefogósdinak is, mert a függetlenséget hazudó Mellár ballib színvallása már a Jobbiknak is túl sok volt.

A HVG szerint muszlimokkal jobban járunk, mint magyar gyermekekkel

A függetlenobjektív HVG publicistája, Tóta W. Árpád, aki szemmel láthatóan a magyarság eltűnésének örülne, csúcsra pörgette demográfiai elmélkedésében a gyurcsányizmus egyik alapeszméjét, azaz "merjünk kicsik lenni".

A ramadán miatt nem akarnak vizsgázni a berlini muszlimok

Egyre több muszlim szülő panaszkodik nemcsak Berlinben, hanem már egész Németországban amiatt, hogy a ramadáni böjt idején a tanárok nem mentik fel gyermekeiket az iskolában a szokásosnál megterhelőbb mentális kihívások alól, mint például a vizsgáztatás.

Manchesteri terrortámadás: egy éve szöges bombával robbantotta fel magát a másodgenerációs bevándorló

Manchesteri terrortámadás: egy éve szöges bombával robbantotta fel magát a másodgenerációs bevándorló

amerika, london, párizs

Egy nap híján egy éve történt a manchesteri terrortámadás. 2017. május 22-én, este fél 11 környékén Salman Abedi besétált a Manchester Arenába, ahol éppen Ariana Grande adott koncertet. A 22 éves merénylő odasétált a jegypénztárakhoz, ahol a legsűrűbb a tömeg és felrobbantotta magát. Aznap este 19-en haltak meg, ám az áldozatok száma tovább emelkedett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére