Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint sem embertelen a tranzitzóna, de a migránsokat kevesli

2017. szeptember 13. 09:28

Rengeteg sivalkodást hallhattunk már arról, hogy a magyar tranzitzónákban milyen embertelenül bánnak a migránsokkal, a külföldi liberális sajtó odáig is elment, hogy náci táborokhoz hasonlította a déli határon létrehozott tranzitzónát.

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa Szijjártó Péter külügyminiszterrel, valamint Pintér Sándorral folytatott egyeztetéseket, egyúttal meglátogatta a röszkei tranzitzónát is.

Tegnapi röszkei látogatásom során szír és afgán kiskorú menedékkérőkkel beszéltem, és semmilyen problémát nem tudok említeni a határ menti központok higiéniás körülményeivel, az egészségügyi ellátással vagy az élelem biztosításával kapcsolatban"

– zárta rövidre a zónák embertelenségéről keringő liberális mítoszokat. Miután semmi kifogásolnivalót nem sikerült találnia, természetesen megjegyezte, hogy azért több migránst is befogadhatnánk:

a határok védelme nemcsak jog, hanem kötelesség is, a menedékkérőknek nyújtott segítség is összeegyeztethető ezzel. Érthető, hogy Magyarország tranzitországként nehéz helyzetben van földrajzilag, ám a migrációs intézkedések az elutasítás üzenetét jelenítik meg."

Ezt követően pedig azt bírálta, hogy a tranzitzónákba érkezők nem hagyhatják el a létesítményt az ország belseje felé. Kifogásolta továbbá, hogy Röszkén és Tompán átlagosan napi öt-öt migráns kérelmét hagyják jóvá, noha korábban ez a szám napi száz körül mozgott, a menedékkérelmeket pedig csak adminisztratív szinten kezelik.

A 2015-ös migrációs válság kapcsán megjegyezte, hogy a migránsok tömeges beáramlását a kérelmeknek a határon kívüli elbírálásával kellett volna megelőzni. A kormány álláspontjáról – amely szerint elsősorban a kibocsátóországokban kell tartani a migránsokat – elmondta, hogy szerinte ez nem elégséges, mert globálisan több tízmillió menekült már elhagyta lakóhelyét. Véleménye szerint ezért nemzetközi együttműködésben kell segíteni a Libanonhoz hasonló helyzetben lévő államokat, ahol milliós nagyságú migránstömeg gyűlt össze.

A főbiztos dicsérte a magyar kormánynak a kríziszónákban élő keresztény közösségek megsegítése érdekében tett erőfeszítéseit, és közölte, hogy más közösségekre is kiterjesztené ezeket.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Rogán: A kormánynak van listája az illegális bevándorlást segítő szervezetekről

Rogán: A kormánynak van listája az illegális bevándorlást segítő szervezetekről

közeleg a tél

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz - mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorának adott interjúban.

A törökök már szombaton keményen nekimentek a kurdoknak, de az igazi háború csak vasárnap kezdődhet el

A törökök már szombaton keményen nekimentek a kurdoknak, de az igazi háború csak vasárnap kezdődhet el

amerika, london, párizs

Ankara szombaton már a légierőt is bevetette a szíriai területeken élő kurdok ellen. A légicsapásokban hat civil és három fegyveres vesztette életét - legalábbis a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia szóvivője szerint. Vasárnap viszont elkezdődhetnek a szárazföldi hadműveletek is.

Véget ért a kabuli túszdráma: kilenc áldozata van a terrortámadásnak

Véget ért a kabuli túszdráma: kilenc áldozata van a terrortámadásnak

amerika, london, párizs

Véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni fegyveres támadás az afgán belügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint. A biztonsági erők az összes támadóval végeztek. A merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét, állampolgárságát egyelőre nem közölték.

Csak fekete énekesek szerepelhetnének az Erkel Színház egyik előadásában

Az Erkel Színházban január 27-én mutatják be a a Gershwin fivérek Porgy és Bess című operáját. A jogtulajdonosok azonban betiltanák az előadást, mert fehér énekesek szerepelnek benne.

Színjáték volt Ferenc pápa "repülős" esküvője?

Színjáték volt Ferenc pápa "repülős" esküvője?

bulvár

Állítólag teljesen spontán történet az első repülőn celebrált pápai esküvő. Vagy mégsem?

Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával

Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával

amerika, london, párizs

Legalábbis a téli olimpiát illetően.

Nemsokára megérkezik az új amerikai nagykövet

Remélhetőleg tavasz végére, nyár elejére megérkezik Budapestre az új amerikai nagykövet - jelentette ki Megyesy Jenő, a miniszterelnök amerikai ügyekért felelős főtanácsadója.

Liberálisok kedvenc püspöke: a nemzetbiztonságot át kell gondolni, a migránsáradat megállíthatatlan

Liberálisok kedvenc püspöke: a nemzetbiztonságot át kell gondolni, a migránsáradat megállíthatatlan

kinyílott a pitypang

Beer Miklós váci püspök ismét megszólalt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a korábbi, menekültbarát, szentimentális álláspontját is sikerült tovább gondolnia a püspöknek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére