Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Az ENSZ globális migrációs csomagja beláthatatlan biztonsági kockázatot hordoz

2018. november 15. 17:28

A Magyar Közösség Pártja (MKP) elutasítja az ENSZ globális migrációs csomagját, és azt kéri, hogy a szlovák kormány is tegyen ugyanígy, és ne írja alá a dokumentumot, mert az beláthatatlan biztonsági és szociális kockázatokat hordoz a jövő generációi számára.

Gyermekeink, unokáink érdekében ki kell mondanunk azt, hogy erre a migrációs paktumra Szlovákiának is olyan egyértelmű jelzést kell adnia, mint a visegrádi négyes többi tagjának. Azt kérjük, hogy Szlovákia is utasítsa el ezt az egyezményt"

– jelentette ki Menyhárt József, az MKP elnöke.

Az MKP már 2015-től, a migrációs válság kezdete óta, egyértelmű és állandó állásponton van a bevándorlás kérdésében. Ezt az álláspontot 2015-ben már az a nyolcvanezer felvidéki magyar is megerősítette, akik támogatták a párt által a témában indított aláírásgyűjtést"

– hangsúlyozta az MKP elnöke.

Nagy Dávid, az MKP jogi szakértője szerint, látni kell az ENSZ migrációs egyezménye hordozta veszélyeket, és arról felelősségteljes döntést kell hozni.

Ezen veszélyek miatt arra szólítják fel a szlovák kormányt, hogy utasítsa el, ne írja alá a dokumentumot"

– hangsúlyozta.

Az ENSZ migrációs egyezményét Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter néhány hete védelmébe vette. Lajcák szerint ez egy olyan politikai dokumentum, amely semmit sem kényszerít a tagállamokra. Szerinte az egyezményben az sem szerepel, hogy a migráció emberi jog lenne, sem pedig az, hogy nem kell különbséget tenni a legális és az illegális migráció között.

Peter Pellegrini miniszterelnök a felszólításokra reagálva többször is megismételte:

Szlovákia semmit sem változtat a migrációval kapcsolatos álláspontján, s az ő vezetése alatt álló kormány semmi olyat nem tesz, ami csorbítaná az ország függetlenségét"

Peter Pellegrini szerint megegyeztek Miroslav Lajcákkal, és a külügyminiszter részt vesz azon a parlamenti vitán, amelyen a migrációs egyezménnyel szemben felmerült aggályokról lesz szó – írja az MTI.

Az ENSZ migrációs csomagjáról a világszervezet 193 országa 2016 szeptemberében egyezett meg, amely a bevándorlás biztonságossá és legálissá tételét hivatott megvalósítani. Olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásuk új országukba, illetve visszajuttatásuk hazájukba. Az Egyesült Államok Donald Trump elnökké választása után már nem vett részt a dokumentum elfogadásának folyamatában, a magyar kormány pedig júliusban jelentette be, hogy kilép belőle. A jóváhagyás folyamatából azóta kilépett Ausztrália, Ausztria, Bulgária és Csehország, és a távozást mérlegeli mások között Lengyelország is. A dokumentumot a tervek szerint decemberben írják alá Marokkóban.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap!

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

piszkostizenkettő

Hiába próbáltak meg mindent a bevándorláspárti globalista erők a nemzetállamok szuverenitásának védelmét és a kötelező migránsbetelepítés elutasítását képviselő Magyarország szankcionálására. A Fideszt és Orbán Viktort lejáratni akaró európai elit egyetlen politikai célja sem valósult meg. Magyarország viszont méltósággal, önálló európai tényezőként jött ki a vitából.

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

kinyílott a pitypang

Az Európai Bizottság első alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Erről szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

hajrá, magyarok!

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy élete meccsére készül. Ezzel nincs egyedül!

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

ökojobb

Felelős gondolkodásra van szükség a Föld megmentése érdekében.

Az EU vezetői támogatják a Brexit elhalasztását

Az Európai Tanács kétnapos ülésére érkező uniós tagországi vezetők Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (Brexit) március 29-én esedékes határidejének meghosszabbításának lehetősége mellett foglaltak állást Brüsszelben csütörtökön. Theresa May brit miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy Nagy-Britannia rendezett módon, az Európai Unióval kötött kilépési megállapodás elfogadásával hagyja el az EU-t.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére