Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Az ENSZ globális migrációs csomagja beláthatatlan biztonsági kockázatot hordoz

2018. november 15. 17:28

A Magyar Közösség Pártja (MKP) elutasítja az ENSZ globális migrációs csomagját, és azt kéri, hogy a szlovák kormány is tegyen ugyanígy, és ne írja alá a dokumentumot, mert az beláthatatlan biztonsági és szociális kockázatokat hordoz a jövő generációi számára.

Gyermekeink, unokáink érdekében ki kell mondanunk azt, hogy erre a migrációs paktumra Szlovákiának is olyan egyértelmű jelzést kell adnia, mint a visegrádi négyes többi tagjának. Azt kérjük, hogy Szlovákia is utasítsa el ezt az egyezményt"

– jelentette ki Menyhárt József, az MKP elnöke.

Az MKP már 2015-től, a migrációs válság kezdete óta, egyértelmű és állandó állásponton van a bevándorlás kérdésében. Ezt az álláspontot 2015-ben már az a nyolcvanezer felvidéki magyar is megerősítette, akik támogatták a párt által a témában indított aláírásgyűjtést"

– hangsúlyozta az MKP elnöke.

Nagy Dávid, az MKP jogi szakértője szerint, látni kell az ENSZ migrációs egyezménye hordozta veszélyeket, és arról felelősségteljes döntést kell hozni.

Ezen veszélyek miatt arra szólítják fel a szlovák kormányt, hogy utasítsa el, ne írja alá a dokumentumot"

– hangsúlyozta.

Az ENSZ migrációs egyezményét Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter néhány hete védelmébe vette. Lajcák szerint ez egy olyan politikai dokumentum, amely semmit sem kényszerít a tagállamokra. Szerinte az egyezményben az sem szerepel, hogy a migráció emberi jog lenne, sem pedig az, hogy nem kell különbséget tenni a legális és az illegális migráció között.

Peter Pellegrini miniszterelnök a felszólításokra reagálva többször is megismételte:

Szlovákia semmit sem változtat a migrációval kapcsolatos álláspontján, s az ő vezetése alatt álló kormány semmi olyat nem tesz, ami csorbítaná az ország függetlenségét"

Peter Pellegrini szerint megegyeztek Miroslav Lajcákkal, és a külügyminiszter részt vesz azon a parlamenti vitán, amelyen a migrációs egyezménnyel szemben felmerült aggályokról lesz szó – írja az MTI.

Az ENSZ migrációs csomagjáról a világszervezet 193 országa 2016 szeptemberében egyezett meg, amely a bevándorlás biztonságossá és legálissá tételét hivatott megvalósítani. Olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásuk új országukba, illetve visszajuttatásuk hazájukba. Az Egyesült Államok Donald Trump elnökké választása után már nem vett részt a dokumentum elfogadásának folyamatában, a magyar kormány pedig júliusban jelentette be, hogy kilép belőle. A jóváhagyás folyamatából azóta kilépett Ausztrália, Ausztria, Bulgária és Csehország, és a távozást mérlegeli mások között Lengyelország is. A dokumentumot a tervek szerint decemberben írják alá Marokkóban.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére