Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

"Az ellenzéki tábor intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen"

2018. május 12. 17:20

Kövér László, az Országgyűlés újraválasztott elnöke az MTI-nek adott interjút.

Az interjúban a házelnök elmondta, biztos abban, hogy vannak, akiket meglepett, hogy Orbán Viktor a kormányfői eskütételt követő parlamenti beszédében 2030-ig terjedő időszakra vázolta elképzeléseit.

Ez csak azokat érhette váratlanul, akik nem ismerik őt eléggé, és azokat, akik nem gondolnak abba bele, hogy az európai politikának éppen az a legnagyobb rákfenéje, hogy olyan politikusai vannak, akik csak a következő választási kampányig terveznek. Ilyen politikusokkal van tele Európa és ettől olyan Európa, amilyen"

— fogalmazott Kövér László.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az Országgyűlés elnöke Orbán Viktorhoz fűződő több évtizedes kapcsolata és tapasztalata alapján nem vár markáns változást a kormányzati stílusban, a miniszterelnöki szerepfelfogásban.

A miniszterelnök kivételes képességű személyiség, aki nem tud mást adni, mint önmagát" 

– mondta, és hozzátette:

abban mindenki biztos lehet, hogy Orbán Viktor továbbra is domináns vagy az eddigieknél még dominánsabb szereplője lesz a kormányzatnak."

A két lezárt parlamenti ciklust összevetve Kövér László elégedett azzal a fejlődéssel, amit a kormány mutatott a parlamenthez, a képviselőkhöz fűződő viszonyában. Elemzése szerint az első négy év törvényalkotási kényszere lazult a második négy évben. Reméli, hogy a most kezdődő ciklusban a kormány még inkább konzultatív, még inkább érdemi munkakapcsolatba kerül azokkal a frakciókkal, amelyek a hátországát biztosítják.

Az elmúlt nyolc évben a válságkezelésen túljutottunk, a változás alapjait megteremtettük, a következő időszakban a miniszterelnök többet tud majd a jövőkép kialakításával, az ehhez szükséges stratégiák kidolgozásával foglalkozni, a kormányzás a kormányfő személyére szabottabb lehet"

— vélekedett a házelnök.

Kövér László főleg az államtitkároktól vár gyakori konzultációt, mint fogalmazott, reményei szerint így nem fordul elő a jövőben, hogy hiba csúszik egy, a parlament elé kerülő javaslatba, vagy esetleg az apparátusban érvényesülő lobbitevékenység eredményeként olyan megfogalmazások kerülnek egy elfogadott törvénybe, amelyet aztán korrigálni kell.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Arra a kérdésre, hogy el tud-e képzelni olyan témát, amelyben az ellenzék és a kormányoldal konszenzust tud kialakítani, azt válaszolta, mást sem tesz 28 éve, csak ezt elképzeli.

Erről álmodom, erre vágyakozom, és aztán soha nem érkezik el az a pillanat, hogy ilyet lehet találni"

— mondta, majd kiemelte, hogy az elmúlt 28 év legsúlyosabb válságainak egyikében, a migránskrízisben sem sikerült egyetértést kialakítani, még a Jobbikkal sem, amely "fél téglával a mellét döngetve magát a legnemzetibb erőnek titulálta", akkor nem biztos, hogy reális erről beszélni.

A házelnök szerint egyes kérdésekben egyszerűen kötelessége lenne az ellenzéknek és a kormánynak, hogy konszenzusra jusson, ilyen szerinte az ország szuverenitása.

Aki ezt aláássa külső fórumokon, az egyszerűen hazaáruló, akkor is, ha ez adott esetben csak egy erkölcsi minősítés, és nem lehet mellé jogi szankciót fűzni"

— szögezte le.

Kövér szerint a demográfiai helyzet kezelése ma a legsúlyosabb kérdés, amelyben nem lehet csak politikai eszközökkel eredményt elérni.

Az a politikai erő, amelyik nem segít olyan közhangulatot teremteni, amely a családokat támogatja, nem tudom, miben tud egyetérteni velünk"

— mondta.

Hangsúlyozta azt is, hogy a kormányzat rendelkezésére álló eszközök csak a családok anyagi helyzetének javulását célozhatják. Kiemelte, hogy Európában a GDP-hez mérten Magyarország költi a legtöbbet családtámogatásra, azonban leszögezte, hogy lelki, szellemi változás nélkül nem lehet a demográfiai kérdést megoldani.

Ebben az ellenzéki pártok, rosszul felfogva a saját szerepüket, súlyos károkat okoztak az elmúlt nyolc esztendőben is"

— tette hozzá.

Hazugságnak nevezte, hogy Magyarországról menekülniük kell a fiataloknak. Úgy vélte, hogy miközben a szabad mozgás és munkavállalás lehetősége által is kiváltott elvándorlás mint probléma valóban létezik, és ez a népesedési folyamatokra is kihathat, azon közben az is igaz, hogy hazánk az egyik legkevésbé érintett az elvándorlásban a volt szocialista országok közül, ráadásul a tendencia megfordulni látszik.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kövér László várakozásai szerint a demográfiai mutatókban érzékelhető tartós pozitív változást 15-20 év múlva lehet elérni, és ahol Európában sikereket értek el ebben, ott kutatások igazolták, hogy nem is annyira a családok anyagi támogatása játszott nagy szerepet, mint inkább a politika kiszámíthatósága.

Az interjúban szóba került a társadalom megosztottsága. Kövér szerint az ország kettéosztottságának fenntartása a választások után is célja a kormánypártokkal szemben álló hazai és nemzetközi erőknek.

Csakhogy egyre jobban látszik, hogy a fagyi visszanyal vagy a kígyó a farkába harap, mert már olyan transzparensek is megjelennek a tüntetéseken az Orbán takarodj! mellett, hogy az ellenzék is takarodjon"

— húzta alá, majd hozzátette, hogy szerinte a kormánnyal nem szimpatizáló emberek többsége is érzékeli, hogy nincsen alternatíva:

az ellenzéki tábor intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen, szervezetileg pedig egyszerűen nem létezik."

Ezért az ellenzéknek azt tanácsolta a házelnök, hogy ne csak sportszerűtlen belemenésekkel akarjon meccset nyerni.

Edzeni kell, készülni kell, taktikát kell kidolgozni, nem baj, ha a pályán intelligens játékosok is játszanak, nem pedig - hogy a lelátók szóhasználatával éljek - minden poszton egy bal bunkó áll" 

— fogalmazott.

Szerinte nem a kormányzatnak kell a megosztottság felszámolása érdekében gesztusokat tennie. Mint fogalmazott, a kormánypártok, illetve a kabinet akkor teszi a legtöbbet, ha nem hagyja magát provokálni, ha higgadtságát megőrzi és világosan próbál azokról az értékekről beszélni, amelyek jelenleg csak a kormányoldal sajátjai. Ha folytatja azt az építkezést, amely az ismételt választási sikert is meghozta.

Az ellenzék pedig jól tenné, ha a rombolásra való koncentrálás helyett, a maga szerepének szabályai szerint, de megpróbálna ebbe az építkezésbe konstruktívan bekapcsolódni"

— jelentette ki.

Kérdésre válaszolva az Országgyűlés elnöke kitért arra is, hogy még az év vége előtt elkészül az Országgyűlés új irodaháza a Kossuth téren és a házelnöki rezidencia a Parlament mellett, a Balassi Bálint utcában. Utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy életvitelszerűen nem kíván az agglomerációban lévő családi otthonából oda költözni, legfeljebb reprezentációs célokra használja majd.

Elmondta azt is, hogy az év végéig a Miniszterelnökség is kiköltözik a Parlamentből, és ezzel az épület — negyvenkét év kommunizmus, és az Országházat terhelő örökségének huszonnyolc éve után — egyre inkább visszanyeri a Steindl Imre által megálmodott funkcióját.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

amerika, london, párizs

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen.

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

amerika, london, párizs

Május 26-án tartanak Spanyolországban helyhatósági választásokat, ugyanazon a napon, mikor az EP-szavazás lesz a mediterrán országban. A legfrissebb felmérések szerint a Vox lehet az egyik legnagyobb meglepetés a választáson.

A baloldal migránsokra cserélte le a munkásosztályt

A Migrációkutató Intézet az egyik friss tanulmányában számadatokkal alátámasztott elemzést közöl arról, hogy az európai baloldal a klasszikus munkásosztály helyett ma már igen nagy mértékben a bevándorlók szavazataira támaszkodik. Sőt, a vallásokat egyébként általában elutasító mai baloldal egyik legerősebb új szavazóbázisa a nagyon vallásos és antiszemita iszlamista csoportokra épül.

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

hajrá, magyarok!

Kedden végre folytatódik az ország első számú kupasorozata, a Magyar Kupa!

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

kétharmad

A sorosista Euronews munkatársa megpróbálta összemosni az illegális bevándorlást a munkaerő szabad áramlásával, de Szijjártó Péterben emberére talált.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére