Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Az ellenzéki pártok még mindig április 8-a hatása alatt állnak

2018. május 4. 15:30

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint világosan látszik, hogy az ellenzék pártjai még mindig a választás hatása alatt állnak, és nem találják a megoldást a folytatásra. Az M1 műsorában elmondta, hogy a Jobbik élte meg a legnagyobb vereségként a választás eredményét.

A szakértő kifejtette, a Jobbik politikusai komolyan elhitték, hogy kaphatnak a választóktól akkora felhatalmazást, amivel egyfajta egységfrontot kovácsolhatnak az ellenzék egy részéből.

Ezzel szemben a Jobbik rosszabbul szerepelt az áprilisi választáson, mint négy évvel ezelőtt, ami arra késztette Vona Gábort, hogy minden tisztségéről lemondjon. Tisztán látszik, hogy a párttagok azt a vezetőséget teszik felelőssé, amely kitalálta a néppártosodási irányvonalát"

– mondta a kutatási igazgató.

A műsorba meghívták még Kiszelly Zoltán politológust is, aki erre úgy reagált: a Jobbik nem érte el a reális célját, amely az lett volna, hogy a Fidesz váltópártja legyen.

Az áprilisi országgyűlési választáson sokan 25 százalékra várták a Jobbik eredményeit, azonban megszorongatni sem tudta a kormánypártokat.

A Jobbik nagy célkitűzése az volt, hogy le tudja győzni az MSZP-t, illetve a párt által vezetett összefogást"

– mondta Törcsi Péter, aki úgy látja, hogy ebben a helyzetben valamiféle ernyőszervezetre lenne szükség, egy egységes ellenzéki pártra, amely már az európai parlamenti és az itthoni önkormányzati választáson is egyedül állhat szemben a kormánypártokkal.

Kiszelly úgy fogalmazott, az ellenzék legnagyobb problémája, hogy mind a két módszerük – 2014-ben a teljes összefogás, 2018-ban pedig a koordinált együttműködés – kudarcot vallott.

Az ellenzéki pártok folyamatosan versenyeznek egymással, úgy, mint az utcán tüntető emberek a parlamentben politizáló pártokkal"

– fogalmazott a szakértő, majd kifejtette, a DK és az MSZP továbbra is egymással versenyez a szavazatokért, míg a Jobbik lehet, hogy tovább veszít népszerűségéből.

Azzal kapcsolatban, hogy az utcával versenyeznek az ellenzéki pártok, azt mondta, nagy hiányosságaik vannak a tüntetéseknek, hiszen sem jól körülhatárolható politikai céljuk, sem vezetőjük nincs, ezért ezek a tüntetések gyorsan elhalhatnak.

Gyurcsány Ferenc akar Orbán Viktor legkérlelhetetlenebb kihívója lenni, méghozzá úgy, hogy a bukott politikusokkal szembeni hangulatot próbálja a maga javára fordítani, amely egyfajta kapaszkodót nyújt a tömegeknek"

– vélekedett Kiszelly Zoltán.

Az LMP-s Hadházy Ákosról azt mondta, lemondott a társelnöki pozícióról, kérdés, hogy lemond-e a mandátumáról is. A politikus az LMP-t egy szövetségi politizálás irányába vitte volna el, amit egyesek nem támogattak, és ezért Hadházy politikája kisebbségben maradt.

Kiszelly úgy vélekedett, az LMP-nek is el kellene döntenie, hogy milyen irányban politizáljon a továbbiakban.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

szabad vasárnap

Az amerikai katolikus egyház egyelőre ellenáll az új trendnek.

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

kétharmad

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére