Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Az ellenzéki pártok még mindig április 8-a hatása alatt állnak

2018. május 4. 15:30

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint világosan látszik, hogy az ellenzék pártjai még mindig a választás hatása alatt állnak, és nem találják a megoldást a folytatásra. Az M1 műsorában elmondta, hogy a Jobbik élte meg a legnagyobb vereségként a választás eredményét.

A szakértő kifejtette, a Jobbik politikusai komolyan elhitték, hogy kaphatnak a választóktól akkora felhatalmazást, amivel egyfajta egységfrontot kovácsolhatnak az ellenzék egy részéből.

Ezzel szemben a Jobbik rosszabbul szerepelt az áprilisi választáson, mint négy évvel ezelőtt, ami arra késztette Vona Gábort, hogy minden tisztségéről lemondjon. Tisztán látszik, hogy a párttagok azt a vezetőséget teszik felelőssé, amely kitalálta a néppártosodási irányvonalát"

– mondta a kutatási igazgató.

A műsorba meghívták még Kiszelly Zoltán politológust is, aki erre úgy reagált: a Jobbik nem érte el a reális célját, amely az lett volna, hogy a Fidesz váltópártja legyen.

Az áprilisi országgyűlési választáson sokan 25 százalékra várták a Jobbik eredményeit, azonban megszorongatni sem tudta a kormánypártokat.

A Jobbik nagy célkitűzése az volt, hogy le tudja győzni az MSZP-t, illetve a párt által vezetett összefogást"

– mondta Törcsi Péter, aki úgy látja, hogy ebben a helyzetben valamiféle ernyőszervezetre lenne szükség, egy egységes ellenzéki pártra, amely már az európai parlamenti és az itthoni önkormányzati választáson is egyedül állhat szemben a kormánypártokkal.

Kiszelly úgy fogalmazott, az ellenzék legnagyobb problémája, hogy mind a két módszerük – 2014-ben a teljes összefogás, 2018-ban pedig a koordinált együttműködés – kudarcot vallott.

Az ellenzéki pártok folyamatosan versenyeznek egymással, úgy, mint az utcán tüntető emberek a parlamentben politizáló pártokkal"

– fogalmazott a szakértő, majd kifejtette, a DK és az MSZP továbbra is egymással versenyez a szavazatokért, míg a Jobbik lehet, hogy tovább veszít népszerűségéből.

Azzal kapcsolatban, hogy az utcával versenyeznek az ellenzéki pártok, azt mondta, nagy hiányosságaik vannak a tüntetéseknek, hiszen sem jól körülhatárolható politikai céljuk, sem vezetőjük nincs, ezért ezek a tüntetések gyorsan elhalhatnak.

Gyurcsány Ferenc akar Orbán Viktor legkérlelhetetlenebb kihívója lenni, méghozzá úgy, hogy a bukott politikusokkal szembeni hangulatot próbálja a maga javára fordítani, amely egyfajta kapaszkodót nyújt a tömegeknek"

– vélekedett Kiszelly Zoltán.

Az LMP-s Hadházy Ákosról azt mondta, lemondott a társelnöki pozícióról, kérdés, hogy lemond-e a mandátumáról is. A politikus az LMP-t egy szövetségi politizálás irányába vitte volna el, amit egyesek nem támogattak, és ezért Hadházy politikája kisebbségben maradt.

Kiszelly úgy vélekedett, az LMP-nek is el kellene döntenie, hogy milyen irányban politizáljon a továbbiakban.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére