Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

2018. november 20. 18:18

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

Madiha holttestére egy farmon találtak rá, egy helyi gazda hívta ki a rendőrséget. A fiatal lánynak elvágták a torkát, testét késszúrások borították.

Madiha a Pakisztán keleti részén található Punjab tartomány egyik kisvárosában élt. Négy évvel ezelőtt szökött el otthonról és házasodott össze szerelmével a családja akarata ellenére. Néhány nappal a lány halála előtt a család kapcsolatba lépett vele. Azt mondták neki, ha hazatér, tárt karokkal várják majd.

Találkoztunk vele, és mondtuk neki, hogy jöjjön haza, megbocsátunk neki. Az úton hazafelé a két fiam megállított és mondták, hogy maradjak ott. Madihát elvitték egy farmra és megölték – mondta a lány édesanyja, Iqbal Bibi a DW-nek.

A lány két fiútestvére és édesanyja a rendőrségen is bevallották a bűncselekményt. Azt mondták, hogy Madiha szégyent hozott a családra azzal, hogy elszökött a szerelmével.

Madiha története nem egyedi eset. Naponta több becsületgyilkosságra is sor kerül Pakisztánban. Ráadásul nem csak a falvakra, kistelepülésekre jellemzők az efféle gyilkosságok, a nagyvárosokban is előfordulnak.

Fotó: AFP

Tavaly legalább 700 nőt gyilkoltak meg úgymond becsületből. Ezek csak azok az esetek, amiket jelentettek – mondta Zohra Yusuf a pakisztáni Emberi Jogi Bizottság korábbi elnöke. Azaz valószínűleg ennél több becsületgyilkosságra kerül sor, csak nincs róla tudomásunk. Nehéz meghatározni a becsületgyilkosságok pontos számát, mivel sokszor a rendőrség nem engedélyezi a boncolást, így segít a családoknak természetes halálként beállítani a gyilkosságot.

A férfiak kontrollálni akarják a nőket, és úgy bánnak velük, mintha a tulajdonuk lennének. Egy cseppnyi szabadságot sem adnak nekik"

– magyarázta Yusuf. Hozzátette, hogy Afganisztán és India is hasonló problémákkal küzd. Ez azért fontos, mert 2014 óta a legtöbb Európába érkezett migráns Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Nigériából és Pakisztánból indult útnak. Azaz rengeteg olyan illegális bevándorló érkezik Európába, akik elfogadhatónak tartják a becsületgyilkosságot.

Egy 2014-es felmérés szerint – amit az amerikai Pew Research Center készített – Pakisztánban 10-ből 4-ember igazoltnak tartja a becsületgyilkosságokat valamilyen formában.

Azonban nem csak egyének követnek el becsületgyilkosságokat, még léteznek törzsi bíróságok, melyek halálra ítélik a nőket a családot vagy a törzset ért becsületsértés miatt.

Pakisztánban 2016-ban szigorították a törvényeket, miszerint már nem úszhatják meg az elkövetők a gyilkosságot. Korábban az elkövetők megúszhatták büntetés nélkül, ha az áldozat családja, legtöbbször pénz ellenében, megbocsátott a gyilkosnak. A törvény szigorításának értelmében azonban a becsületgyilkosság elkövetőinek már mindenféleképpen felelniük kell a bíróság előtt.

Az Amnesty International viszont az állítja, hogy a változtatások ellenére is magas maradt a becsületgyilkosságok száma Pakisztánban.

A jogszabályokat egyébként azután szigorították, hogy becsületből megölték az egyik népszerű celebet, Qandeel Balochot. A pakisztáni Kim Kardashian tizenhét évesen döntött úgy, hogy kilép a család által rákényszerített házasságból és mindent maga mögött hagyva a pakisztáni fővárosba, Iszlámábádba utazik szerencsét próbálni. A fiatal lány 26 éves korára ismert celebbé vált. Kényes társadalmi kérdésekben is határozott véleménye volt, de sokszor kiverte a biztosítékot merész képeivel, videóival és viselkedésével. Végül már annyi halálos fenyegetést kapott, hogy a családi házba menekült, ahol azt hitte biztonságban lesz, de tévedett. Bátyja altatót kevert Qandeel és szülei italába, majd egy párnával megfojtotta a lányt. A fiú bevallotta, hogy a családot ért sorozatos szégyen miatt döntött a húga kivégzése mellett.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti sz...

A becsületgyilkosságok azonban nem maradnak országhatárokon belül. Tavasszal Németországban egy 17 éves lány majdnem meghalt, mert félrelépett. Kiderült, hogy a líbiai nő el akart válni a férjétől, azonban házasságuk az iszlám törvények szerint köttetett, nem pedig a német jogrendszer alapján. Amikor a férje megtudta, hogy a felesége félrelépett, a lányt többször megütötte és késsel megsebesítette, de végül az édesapa közbeavatkozott és megmentette az életét.

A becsületgyilkosság fogalmával Németország tizenhárom évvel ezelőtt Hatun Sürücü halálával kapcsolatban ismerkedett meg, akit a saját öccse ölt meg.

Előtte a németek úgy gondolták, hogy ez valami olyan dolog, amit Szaúd-Arábiában, Jordániában, Afganisztánban vagy Pakisztánban követnek el, de semmiféleképpen sem Németországban. Ez azonban megváltozott. A vendégmunkások hozzájárultak a gazdasági csodához, de újfajta problémát hoztak magukkal. A németek ekkor kezdtek rádöbbenni arra, hogy hiába építgették a második világháború óta a saját, toleranciára épülő világukat, valami zavar van a képben, mert nem mindenki követi az ő értékrendjüket. A német politikusok már ekkor elkezdtek vitatkozni a multikultiról. Több konzervatív politikus felvetette, hogy a "multikulturális politika" miatt a hatóságok szemet hunynak bizonyos bűncselekmények felett. A szakértők szerint a problémát az összes kormány és politikus hagyta kibontakozni, mivel úgy tekintettek a vendégmunkásokra, hogy egyszer majd hazatérnek, de nem így lett. Helyette egyre jobban kiéleződtek a konzervatív muszlim közösségek és a szekuláris német társadalom közötti különbségek. Ezek pedig a migránsválság tetőzésével még tovább fokozódtak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére