Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

2018. november 20. 18:18

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

Madiha holttestére egy farmon találtak rá, egy helyi gazda hívta ki a rendőrséget. A fiatal lánynak elvágták a torkát, testét késszúrások borították.

Madiha a Pakisztán keleti részén található Punjab tartomány egyik kisvárosában élt. Négy évvel ezelőtt szökött el otthonról és házasodott össze szerelmével a családja akarata ellenére. Néhány nappal a lány halála előtt a család kapcsolatba lépett vele. Azt mondták neki, ha hazatér, tárt karokkal várják majd.

Találkoztunk vele, és mondtuk neki, hogy jöjjön haza, megbocsátunk neki. Az úton hazafelé a két fiam megállított és mondták, hogy maradjak ott. Madihát elvitték egy farmra és megölték – mondta a lány édesanyja, Iqbal Bibi a DW-nek.

A lány két fiútestvére és édesanyja a rendőrségen is bevallották a bűncselekményt. Azt mondták, hogy Madiha szégyent hozott a családra azzal, hogy elszökött a szerelmével.

Madiha története nem egyedi eset. Naponta több becsületgyilkosságra is sor kerül Pakisztánban. Ráadásul nem csak a falvakra, kistelepülésekre jellemzők az efféle gyilkosságok, a nagyvárosokban is előfordulnak.

Fotó: AFP

Tavaly legalább 700 nőt gyilkoltak meg úgymond becsületből. Ezek csak azok az esetek, amiket jelentettek – mondta Zohra Yusuf a pakisztáni Emberi Jogi Bizottság korábbi elnöke. Azaz valószínűleg ennél több becsületgyilkosságra kerül sor, csak nincs róla tudomásunk. Nehéz meghatározni a becsületgyilkosságok pontos számát, mivel sokszor a rendőrség nem engedélyezi a boncolást, így segít a családoknak természetes halálként beállítani a gyilkosságot.

A férfiak kontrollálni akarják a nőket, és úgy bánnak velük, mintha a tulajdonuk lennének. Egy cseppnyi szabadságot sem adnak nekik"

– magyarázta Yusuf. Hozzátette, hogy Afganisztán és India is hasonló problémákkal küzd. Ez azért fontos, mert 2014 óta a legtöbb Európába érkezett migráns Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Nigériából és Pakisztánból indult útnak. Azaz rengeteg olyan illegális bevándorló érkezik Európába, akik elfogadhatónak tartják a becsületgyilkosságot.

Egy 2014-es felmérés szerint – amit az amerikai Pew Research Center készített – Pakisztánban 10-ből 4-ember igazoltnak tartja a becsületgyilkosságokat valamilyen formában.

Azonban nem csak egyének követnek el becsületgyilkosságokat, még léteznek törzsi bíróságok, melyek halálra ítélik a nőket a családot vagy a törzset ért becsületsértés miatt.

Pakisztánban 2016-ban szigorították a törvényeket, miszerint már nem úszhatják meg az elkövetők a gyilkosságot. Korábban az elkövetők megúszhatták büntetés nélkül, ha az áldozat családja, legtöbbször pénz ellenében, megbocsátott a gyilkosnak. A törvény szigorításának értelmében azonban a becsületgyilkosság elkövetőinek már mindenféleképpen felelniük kell a bíróság előtt.

Az Amnesty International viszont az állítja, hogy a változtatások ellenére is magas maradt a becsületgyilkosságok száma Pakisztánban.

A jogszabályokat egyébként azután szigorították, hogy becsületből megölték az egyik népszerű celebet, Qandeel Balochot. A pakisztáni Kim Kardashian tizenhét évesen döntött úgy, hogy kilép a család által rákényszerített házasságból és mindent maga mögött hagyva a pakisztáni fővárosba, Iszlámábádba utazik szerencsét próbálni. A fiatal lány 26 éves korára ismert celebbé vált. Kényes társadalmi kérdésekben is határozott véleménye volt, de sokszor kiverte a biztosítékot merész képeivel, videóival és viselkedésével. Végül már annyi halálos fenyegetést kapott, hogy a családi házba menekült, ahol azt hitte biztonságban lesz, de tévedett. Bátyja altatót kevert Qandeel és szülei italába, majd egy párnával megfojtotta a lányt. A fiú bevallotta, hogy a családot ért sorozatos szégyen miatt döntött a húga kivégzése mellett.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti sz...

A becsületgyilkosságok azonban nem maradnak országhatárokon belül. Tavasszal Németországban egy 17 éves lány majdnem meghalt, mert félrelépett. Kiderült, hogy a líbiai nő el akart válni a férjétől, azonban házasságuk az iszlám törvények szerint köttetett, nem pedig a német jogrendszer alapján. Amikor a férje megtudta, hogy a felesége félrelépett, a lányt többször megütötte és késsel megsebesítette, de végül az édesapa közbeavatkozott és megmentette az életét.

A becsületgyilkosság fogalmával Németország tizenhárom évvel ezelőtt Hatun Sürücü halálával kapcsolatban ismerkedett meg, akit a saját öccse ölt meg.

Előtte a németek úgy gondolták, hogy ez valami olyan dolog, amit Szaúd-Arábiában, Jordániában, Afganisztánban vagy Pakisztánban követnek el, de semmiféleképpen sem Németországban. Ez azonban megváltozott. A vendégmunkások hozzájárultak a gazdasági csodához, de újfajta problémát hoztak magukkal. A németek ekkor kezdtek rádöbbenni arra, hogy hiába építgették a második világháború óta a saját, toleranciára épülő világukat, valami zavar van a képben, mert nem mindenki követi az ő értékrendjüket. A német politikusok már ekkor elkezdtek vitatkozni a multikultiról. Több konzervatív politikus felvetette, hogy a "multikulturális politika" miatt a hatóságok szemet hunynak bizonyos bűncselekmények felett. A szakértők szerint a problémát az összes kormány és politikus hagyta kibontakozni, mivel úgy tekintettek a vendégmunkásokra, hogy egyszer majd hazatérnek, de nem így lett. Helyette egyre jobban kiéleződtek a konzervatív muszlim közösségek és a szekuláris német társadalom közötti különbségek. Ezek pedig a migránsválság tetőzésével még tovább fokozódtak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap!

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

piszkostizenkettő

Hiába próbáltak meg mindent a bevándorláspárti globalista erők a nemzetállamok szuverenitásának védelmét és a kötelező migránsbetelepítés elutasítását képviselő Magyarország szankcionálására. A Fideszt és Orbán Viktort lejáratni akaró európai elit egyetlen politikai célja sem valósult meg. Magyarország viszont méltósággal, önálló európai tényezőként jött ki a vitából.

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

kinyílott a pitypang

Az Európai Bizottság első alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Erről szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

hajrá, magyarok!

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy élete meccsére készül. Ezzel nincs egyedül!

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

ökojobb

Felelős gondolkodásra van szükség a Föld megmentése érdekében.

Az EU vezetői támogatják a Brexit elhalasztását

Az Európai Tanács kétnapos ülésére érkező uniós tagországi vezetők Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (Brexit) március 29-én esedékes határidejének meghosszabbításának lehetősége mellett foglaltak állást Brüsszelben csütörtökön. Theresa May brit miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy Nagy-Britannia rendezett módon, az Európai Unióval kötött kilépési megállapodás elfogadásával hagyja el az EU-t.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére