Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
a kutya ugat
 
 
 
 

Az egyik leggazdagabb magyar is érintett az offshore-botrányban

2016. május 13. 12:38

Emma Watson után érdekes dolgok derültek ki magyar milliárdos vállalkozókról és cégeikről is.

Az Origo derítette ki, hogy a céges adatbázisok alapján több, Varga Zoltánhoz köthető társaságban van vagy volt szerepe egy panamai offshore cégnek.

Varga Zoltán a Napi.hu legfrissebb listája szerint 37 milliárdos vagyonával jelenleg a 18. leggazdagabb magyar. Az üzletember médiabirodalmához tartozik többek közt a Nők Lapját és Story magazint is kiadó Central Médiacsoport.

A nagy panamai offshore-botrányban magyar politikusok és gazdasági szereplők neve is felmerült: az MSZP politikusa, Boldvai László a hírek hatására távozott a pártból, és egy korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Horváth Zsolt neve is megemlíthető.

A Panama-papírok keltette botrány miatt egyre több hasonló ügy kerül elő. Az egyiknek újabb magyar érintettje van: Varga Zoltán milliárdos vállalkozó. A Varga Zoltánhoz kapcsolódó cégháló több tagjában feltűnik egy Dorel Securities nevű, Panamavárosban bejegyzett cég"

- írja az Origo.

Az Opten adatai szerint ez a társaság (Dorel Securities) volt 2004 és 2011 között a Varga Zoltán nevével fémjelzett Árkopás Vagyonkezelő Kft. közvetlen irányítást biztosító befolyással rendelkező tulajdonosa. 

Az adatok szerint az Árkopás Kft.-t az Optima-Officium Kft. jogutódjaként tüntetik fel átalakulás esetén – utóbbi társaságnak Varga Zoltán 2014-ig volt az ügyvezetője. Emellett az Árkopás ugyanarra a budapesti, Révay utcai címre van bejegyezve, amelyre a szintén a Central-csoporthoz tartozó Central Faktor Zrt. és a Central Média Investment Kft. Az Árkopás Kft. fő tevékenysége a cégadatok szerint a vagyonkezelés. A társaság 2004 és 2014 között összesen több mint 1 milliárd forint eredményt ért el, és 2010-ben 100 millió forint osztalékot fizetett ki tulajdonosainak. 

Besza-behu:

Az Opten adatai szerint Varga Zoltán két olyan, szintén offshore-hátterű cégben töltött be vezető pozíciót, amelyek székhelye ugyancsak a Révay utcában található. Az Árkopás Kft. 2013-ig volt többségi  tulajdonosa a ADA-IMMIO Ingatlanforgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaságnak, amelynek 2012-ig Varga Zoltán volt az ügyvezetője. 

Varga 2013-ig a Hybrid Logistics Korlátolt felelősségű Társaságnak is ügyvezetője volt – ennek a cégnek a panamai Dorel Securities 2012-ig volt többségi tulajdonosa. A Hybrid Logistics a cégadatok tanúsága szerint saját tulajdonú ingatlan adásvételével és szállítmányozással foglalkozik. 

A már említett három cégen kívül a Dorel Securities 2014-ig bezárólag nyolc magyarországi cégnek volt hosszabb-rövidebb ideig tulajdonosa. Ezek közül négy szintén a Révay utcában volt bejegyezve. 

Varga Zoltán mindezek mellett 2010-ben vezető tisztségviselője lett az Első Magyar Kockázati Tőkealap-kezelő nevű vállalkozásnak. A cég többségi szavazati jogát nem sokkal korábban még a Marshall-szigetekre bejegyzett Rocabella Investment Ltd. birtokolta. Az Első Magyar Tőkealap-kezelő ugyanarra a már említett budapesti, Révay utcai címre van bejegyezve, mint a Central Média Investment Kft. – ebben a vállalkozásban többek között résztulajdonos a Central Média pénzügyi igazgatója is. 

Az Origo Varga Zoltánt levélben kérdezte a hozzá köthető, panamai hátterű cégekről, de választ még nem kaptak.

Varga Zoltán a 18. leggazdagabb magyar. Cégeinek listája igazán színes: Vargának van fagylaltgyára, ingatlankezelő és pénzügyi szolgáltatással foglalkozó vállalkozása, emellett pedig tulajdonosa a Central Médiacsoportnak is, amely – más lapok mellett – kiadja a Nők Lapját, a Story Magazint, a Best Magazint és a 24.hu-t is. 

Varga nincs egyedül

A Panama-buliban a hírek szerint érintett lehet még Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank 2002 és 2010 közötti vezérigazgatója, aki panamai cégén keresztül üzletelt a Magyarországon is érdekeltségekkel bíró osztrák üzletemberrel, Heinrich Pecinával 2007-től 2009-ig.

Spéder Zoltán is rendesen benne lehet a buliban, hiszen az Indexet is kiadó CEMP-médiacsoport és az FHB Bank elnök-vezérigazgatójának a neve is felmerült az ügy kapcsán. A CEMP-csoport egyik tulajdonosa egy Seychelle-szigetekre bejegyzett társaság volt.

A kiszivárgott iratok szerint Spéder általános jellegű felhatalmazást kapott arra, hogy eljárjon a cég gyakorlatilag bármilyen ügyében.

- írja az Origo.

Spéder Zoltán a kiszivárgott információkra szimplán így reagált:

a felhatalmazás használatával nem történt tranzakció"

Hiszi a piszi!


Ezt nem fogjátok elhinni!

A Panama-buliban felmerült még egy magyar ügyvédi iroda neve is, amit az újságírók által feltárt "Panama-papírok" 96 offshore cég esetén neveznek meg közvetítőként, ami azt is jelenti, hogy az ügyvédi iroda a legaktívabb magyar szereplőként vett részt a panamai offshore-buliban. A cégjogi ügyekkel foglalkozó ügyvédi iroda volt egyébként a Media Development Investment Fund Inc. (MDIF) kézbesítési megbízottja is. Az MDIF 2014-ben a 444.hu-t kiadó Magyar Jeti Zrt.-ben vásárolt tulajdonrészt, korábban pedig a Magyar Narancs kiadójában. 

(Origo)

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

amerika, london, párizs

Elképesztő mértékben nőtt azon fiatal lányok száma, akik nemet akarnak váltani. A megdöbbentő adatok miatt utánajárnak annak, mi lehet az oka.

Ultrák nélkül vág neki az El-nek a Vidi

Ultrák nélkül vág neki az El-nek a Vidi

hajrá, magyarok!

Bár a sok néző garantált a fehérváriak összes meccsén, az nagy kérdés, milyen lesz a hangulat.

Öt év börtönre ítélték a röszkei terroristát, Ahmed H.-t

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére