Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
a kutya ugat
 
 
 
 

Az egyik leggazdagabb magyar is érintett az offshore-botrányban

2016. május 13. 12:38

Emma Watson után érdekes dolgok derültek ki magyar milliárdos vállalkozókról és cégeikről is.

Az Origo derítette ki, hogy a céges adatbázisok alapján több, Varga Zoltánhoz köthető társaságban van vagy volt szerepe egy panamai offshore cégnek.

Varga Zoltán a Napi.hu legfrissebb listája szerint 37 milliárdos vagyonával jelenleg a 18. leggazdagabb magyar. Az üzletember médiabirodalmához tartozik többek közt a Nők Lapját és Story magazint is kiadó Central Médiacsoport.

A nagy panamai offshore-botrányban magyar politikusok és gazdasági szereplők neve is felmerült: az MSZP politikusa, Boldvai László a hírek hatására távozott a pártból, és egy korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Horváth Zsolt neve is megemlíthető.

A Panama-papírok keltette botrány miatt egyre több hasonló ügy kerül elő. Az egyiknek újabb magyar érintettje van: Varga Zoltán milliárdos vállalkozó. A Varga Zoltánhoz kapcsolódó cégháló több tagjában feltűnik egy Dorel Securities nevű, Panamavárosban bejegyzett cég"

- írja az Origo.

Az Opten adatai szerint ez a társaság (Dorel Securities) volt 2004 és 2011 között a Varga Zoltán nevével fémjelzett Árkopás Vagyonkezelő Kft. közvetlen irányítást biztosító befolyással rendelkező tulajdonosa. 

Az adatok szerint az Árkopás Kft.-t az Optima-Officium Kft. jogutódjaként tüntetik fel átalakulás esetén – utóbbi társaságnak Varga Zoltán 2014-ig volt az ügyvezetője. Emellett az Árkopás ugyanarra a budapesti, Révay utcai címre van bejegyezve, amelyre a szintén a Central-csoporthoz tartozó Central Faktor Zrt. és a Central Média Investment Kft. Az Árkopás Kft. fő tevékenysége a cégadatok szerint a vagyonkezelés. A társaság 2004 és 2014 között összesen több mint 1 milliárd forint eredményt ért el, és 2010-ben 100 millió forint osztalékot fizetett ki tulajdonosainak. 

Besza-behu:

Az Opten adatai szerint Varga Zoltán két olyan, szintén offshore-hátterű cégben töltött be vezető pozíciót, amelyek székhelye ugyancsak a Révay utcában található. Az Árkopás Kft. 2013-ig volt többségi  tulajdonosa a ADA-IMMIO Ingatlanforgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaságnak, amelynek 2012-ig Varga Zoltán volt az ügyvezetője. 

Varga 2013-ig a Hybrid Logistics Korlátolt felelősségű Társaságnak is ügyvezetője volt – ennek a cégnek a panamai Dorel Securities 2012-ig volt többségi tulajdonosa. A Hybrid Logistics a cégadatok tanúsága szerint saját tulajdonú ingatlan adásvételével és szállítmányozással foglalkozik. 

A már említett három cégen kívül a Dorel Securities 2014-ig bezárólag nyolc magyarországi cégnek volt hosszabb-rövidebb ideig tulajdonosa. Ezek közül négy szintén a Révay utcában volt bejegyezve. 

Varga Zoltán mindezek mellett 2010-ben vezető tisztségviselője lett az Első Magyar Kockázati Tőkealap-kezelő nevű vállalkozásnak. A cég többségi szavazati jogát nem sokkal korábban még a Marshall-szigetekre bejegyzett Rocabella Investment Ltd. birtokolta. Az Első Magyar Tőkealap-kezelő ugyanarra a már említett budapesti, Révay utcai címre van bejegyezve, mint a Central Média Investment Kft. – ebben a vállalkozásban többek között résztulajdonos a Central Média pénzügyi igazgatója is. 

Az Origo Varga Zoltánt levélben kérdezte a hozzá köthető, panamai hátterű cégekről, de választ még nem kaptak.

Varga Zoltán a 18. leggazdagabb magyar. Cégeinek listája igazán színes: Vargának van fagylaltgyára, ingatlankezelő és pénzügyi szolgáltatással foglalkozó vállalkozása, emellett pedig tulajdonosa a Central Médiacsoportnak is, amely – más lapok mellett – kiadja a Nők Lapját, a Story Magazint, a Best Magazint és a 24.hu-t is. 

Varga nincs egyedül

A Panama-buliban a hírek szerint érintett lehet még Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank 2002 és 2010 közötti vezérigazgatója, aki panamai cégén keresztül üzletelt a Magyarországon is érdekeltségekkel bíró osztrák üzletemberrel, Heinrich Pecinával 2007-től 2009-ig.

Spéder Zoltán is rendesen benne lehet a buliban, hiszen az Indexet is kiadó CEMP-médiacsoport és az FHB Bank elnök-vezérigazgatójának a neve is felmerült az ügy kapcsán. A CEMP-csoport egyik tulajdonosa egy Seychelle-szigetekre bejegyzett társaság volt.

A kiszivárgott iratok szerint Spéder általános jellegű felhatalmazást kapott arra, hogy eljárjon a cég gyakorlatilag bármilyen ügyében.

- írja az Origo.

Spéder Zoltán a kiszivárgott információkra szimplán így reagált:

a felhatalmazás használatával nem történt tranzakció"

Hiszi a piszi!


Ezt nem fogjátok elhinni!

A Panama-buliban felmerült még egy magyar ügyvédi iroda neve is, amit az újságírók által feltárt "Panama-papírok" 96 offshore cég esetén neveznek meg közvetítőként, ami azt is jelenti, hogy az ügyvédi iroda a legaktívabb magyar szereplőként vett részt a panamai offshore-buliban. A cégjogi ügyekkel foglalkozó ügyvédi iroda volt egyébként a Media Development Investment Fund Inc. (MDIF) kézbesítési megbízottja is. Az MDIF 2014-ben a 444.hu-t kiadó Magyar Jeti Zrt.-ben vásárolt tulajdonrészt, korábban pedig a Magyar Narancs kiadójában. 

(Origo)

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére