Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

Az Apple felszállt a mesterséges intelligencia vonatra

888.hu

2015. október 6. 10:00

Az almás cég komoly erőket fektet abba, hogy minél okosabb telefonokat fejlesszen.

Az Apple felvásárolta a Preceptio nevű startupot. A megszerzett kis cég egy olyan fejlesztésével keltette fel az óriás figyelmét, ami lehetővé teszi a fejlett mesterséges intelligencia használatát anélkül, hogy túl sok adatot kelljen megosztania a készülékeknek.

A cég vezetői Nicolas Pinto és Zak Stone mind a ketten egyetértenek abban, hogy az Apple-nek szüksége van olyan mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatókra, akik a deep learninget felhasználva képfelismerésére specializálódtak. A deep learning egy olyan megközelítés, ami engedi a mesterséges intelligenciának, hogy azonosítsa és osztályozza a szenzorokon beérező adatokat.

Az Apple megerősítette, hogy elkezdték a cég további fejlesztéseinek finanszírozáshoz szükséges források begyűjtését, de a végső megállapodás még nem született meg.

Az Apple időről-időre felvásárol kisebb cégeket, és általában nem áruljuk el a velük kapcsolatos terveinket, vagy szándékainkat"

– nyilatkozta Colin Johnson, a cég szóvivője. 

A Preceptio célja az volt, hogy kifejlesszenek egy olyan technológiát, ami lehetővé teszi a mesterséges intelligencia alapú képosztályozást az okostelefonokon anélkül, hogy a készüléknek külső adattárakat kelljen használnia. Ez beleillik az Apple stratégiájába, ami arra irányul, hogy minimalizálja a felhasználói adatok mennyiségét a készülékein, anélkül, hogy a készülék által egy időben végezhető műveletek számát ezzel korlátozza.

Az Apple-nek nem ez az első mesterséges intelligenciával kapcsolatos bejelentése. Múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy egy Siri-szerű digitális asszisztenst fejlesztő egyesült királysági céget is megszerzett. A korábban felvásárolt cég appja képes lesz jóval hosszabb beszélgetések lefolytatására, mint a jelenleg működő Siri.

(bloomberg.com

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

amerika, london, párizs

A brüsszeli elit már évek óta arra készül, hogy ők mondják meg a nemzetállamoknak, ki léphet be Európába, így Magyarország területére is, és ki nem.

Elmarad az apokalipszis: közel a Brexit-megállapodás

Az EU bejelentette, hogy tud megoldást az észak-írországi határ kérdésére, vagyis arra a problémakörre, amely a leginkább foglalkoztatja a briteket a Brexit kapcsán. Eközben Theresa May brit miniszterelnök levelet írt az egyik legnagyobb német lapba, a Die Weltbe. A Brexit kérdése az uniós állam- és kormányfők ma kezdődő, informális találkozóján is szóba kerül.

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

amerika, london, párizs

Nyugat-Európa mind több állama döbben rá talán túl későn, hogy a bevándorlással nemcsak az olcsó és képzetlen munkaerő áramlott be az országukba, hanem a migránsok magukkal hoztak olyan szokásokat is, amelyek az európai értékekkel összeegyeztethetetlenek. Ilyen például a nők hidzsábba és burkába kényszerítése, amely mind több EU-tagállamban lesz illegális. A Pew Research közvélemény-kutató cég arra volt kíváncsi, hogy ezek a lépések tükrözik-e a átlagemberek véleményét.

Katasztrofális a svéd határvédelem

Katasztrofális a svéd határvédelem

amerika, london, párizs

Egy, a választásokig visszatartott jelentés szerint katasztrofális az, ami jelenleg Svédország határain zajlik.

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

amerika, london, párizs

Visszavonul az osztrák belpolitikától Christian Kern, mivel a szociáldemokraták színeiben kíván elindulni a jövő évi EP-választásokon.

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére