Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
century-on
 
 
 
 

Az amerikai Új-Mexikó után Arizonában is megjelent a pestis

2017. augusztus 16. 14:58

Az Egyesült Államok déli államaiban újra és újra felüti a fejét a pestis. A kutatók szerint a megbetegedés ismételt megjelenése szoros összefüggésben van a területen átutazó, illetve ideiglenesen megpihenő nagyszámú bevándorlóval, akik távoli vidékekről érkeznek a határövezetbe.

Nincs pestispánik a déli államokban, de azért a Navajo megyei egészségügyi minisztérium arra sürgeti a lakosságot, hogy tegyen óvintézkedéseket a súlyos betegség kockázatának csökkentésére, amely jelen lehet bolhákban, rágcsálókban, nyulakban és ragadozókon is, illetve mindenen, amik ezeken az állatokon élősködnek.

Az amerikai közegészségügyi szervek figyelmeztetése szerint a pestis betegsége emberre és más állatokra egyaránt átvihető – akár egy fertőzött bolha harapása, vagy bármilyen fertőzött állattal való közvetlen kapcsolat elegendő.

A fertőzöttség elkerülése érdekében ezért arra kérik a helyi hatóságok az embereket, hogy kerüljék a kapcsolatot a vadon élő állatokkal, valamint hagyjanak fel a rágcsálók irtásával, tartsák pórázon a kutyáikat, illetve macskáikat ne engedjék a szabadban kóborolni.

A hatóságok szerint, ha a prérikutyák és rágcsálók hirtelen eltűnnek a környékről, az komoly intő jele lehet annak, hogy a környéken pestisjárvány tört ki az állatok között.

A pestis tünetei általában a fertőzöttség bekövetkezte után egy-két nappal, vagy legkésőbb egy hét múlva jelennek meg. A tünetek közé tartozik a láz, a fejfájás, a hidegrázás és a duzzadt nyirokcsomók.

Az amerikai egészségügyi szervek azt javasolják, ha valaki érintkezésbe került egy fertőzött állattal, vagy úgy gondolja, hogy bármilyen módon is, de elkaphatta a pestist, az azonnal hívjon orvost, mivel a pestis korai diagnosztizálás esetén gyorsan és hatékonyan gyógyítható.

Nyár elején Új-Mexikó államban már több ember is megbetegedett a pestistől.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Erdő Péter: az a cél, hogy egyre több templom legyen nyitva

Erdő Péter: az a cél, hogy egyre több templom legyen nyitva

szabad vasárnap

Az a célunk, hogy egyre több templom legyen nyitva napközben, lehetővé téve az imádkozást, szentségimádást - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek pünkösdhétfőn a máriaremetei kegytemplom kertjében tartott karizmák ünnepén.

"Olaszországban a remény, a gyarapodás és a jövő kormánya alakul meg"

"Olaszországban a remény, a gyarapodás és a jövő kormánya alakul meg"

amerika, london, párizs

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a LEGA Giuseppe Conte jogászt javasolja közös miniszterelnök-jelöltként - jelentette be hétfőn Luigi Di Maio, az M5S párt vezetője mikroblogján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

"Egyre több migránst termelnek ki az európai segélyek"

"Egyre több migránst termelnek ki az európai segélyek"

amerika, london, párizs

Horribilis összegeket kell folyósítania Európának a leszakadt térségekbe azért, hogy elzárja a migrációs csapokat - vélekedik egyre több brüsszeli bürokrata. Azonban egy friss kutatás szerint elképzelhető, hogy ezt nagyon rosszul látják.

Márki-Zay után most végre Mellár is bebizonyította, hogy ordas hazugság a független jelöltek mítosza

Márki-Zay után most végre Mellár is bebizonyította, hogy ordas hazugság a független jelöltek mítosza

piszkostizenkettő

Számtalan értékes tanulsággal és közvetlen következménnyel is szolgált a Párbeszéd frakció megalakítása körüli tragikomédia. Ezek alapján nem túlzás azt állítani, hogy végső szakaszába érkezett a balliberálisok és az identitásválságba került hajdani radikális jobboldali ellenzék önfelszámolásának a végjátéka. De itt a vége a hazugságokra, megtévesztésre és átverésre épülő ellenzéki összefogósdinak is, mert a függetlenséget hazudó Mellár ballib színvallása már a Jobbiknak is túl sok volt.

A HVG szerint muszlimokkal jobban járunk, mint magyar gyermekekkel

A függetlenobjektív HVG publicistája, Tóta W. Árpád, aki szemmel láthatóan a magyarság eltűnésének örülne, csúcsra pörgette demográfiai elmélkedésében a gyurcsányizmus egyik alapeszméjét, azaz "merjünk kicsik lenni".

A ramadán miatt nem akarnak vizsgázni a berlini muszlimok

Egyre több muszlim szülő panaszkodik nemcsak Berlinben, hanem már egész Németországban amiatt, hogy a ramadáni böjt idején a tanárok nem mentik fel gyermekeiket az iskolában a szokásosnál megterhelőbb mentális kihívások alól, mint például a vizsgáztatás.

Manchesteri terrortámadás: egy éve szöges bombával robbantotta fel magát a másodgenerációs bevándorló

Manchesteri terrortámadás: egy éve szöges bombával robbantotta fel magát a másodgenerációs bevándorló

amerika, london, párizs

Egy nap híján egy éve történt a manchesteri terrortámadás. 2017. május 22-én, este fél 11 környékén Salman Abedi besétált a Manchester Arenába, ahol éppen Ariana Grande adott koncertet. A 22 éves merénylő odasétált a jegypénztárakhoz, ahol a legsűrűbb a tömeg és felrobbantotta magát. Aznap este 19-en haltak meg, ám az áldozatok száma tovább emelkedett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére