Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
century-on
 
 
 
 

Az amerikai Új-Mexikó után Arizonában is megjelent a pestis

2017. augusztus 16. 14:58

Az Egyesült Államok déli államaiban újra és újra felüti a fejét a pestis. A kutatók szerint a megbetegedés ismételt megjelenése szoros összefüggésben van a területen átutazó, illetve ideiglenesen megpihenő nagyszámú bevándorlóval, akik távoli vidékekről érkeznek a határövezetbe.

Nincs pestispánik a déli államokban, de azért a Navajo megyei egészségügyi minisztérium arra sürgeti a lakosságot, hogy tegyen óvintézkedéseket a súlyos betegség kockázatának csökkentésére, amely jelen lehet bolhákban, rágcsálókban, nyulakban és ragadozókon is, illetve mindenen, amik ezeken az állatokon élősködnek.

Az amerikai közegészségügyi szervek figyelmeztetése szerint a pestis betegsége emberre és más állatokra egyaránt átvihető – akár egy fertőzött bolha harapása, vagy bármilyen fertőzött állattal való közvetlen kapcsolat elegendő.

A fertőzöttség elkerülése érdekében ezért arra kérik a helyi hatóságok az embereket, hogy kerüljék a kapcsolatot a vadon élő állatokkal, valamint hagyjanak fel a rágcsálók irtásával, tartsák pórázon a kutyáikat, illetve macskáikat ne engedjék a szabadban kóborolni.

A hatóságok szerint, ha a prérikutyák és rágcsálók hirtelen eltűnnek a környékről, az komoly intő jele lehet annak, hogy a környéken pestisjárvány tört ki az állatok között.

A pestis tünetei általában a fertőzöttség bekövetkezte után egy-két nappal, vagy legkésőbb egy hét múlva jelennek meg. A tünetek közé tartozik a láz, a fejfájás, a hidegrázás és a duzzadt nyirokcsomók.

Az amerikai egészségügyi szervek azt javasolják, ha valaki érintkezésbe került egy fertőzött állattal, vagy úgy gondolja, hogy bármilyen módon is, de elkaphatta a pestist, az azonnal hívjon orvost, mivel a pestis korai diagnosztizálás esetén gyorsan és hatékonyan gyógyítható.

Nyár elején Új-Mexikó államban már több ember is megbetegedett a pestistől.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A törökök már szombaton keményen nekimentek a kurdoknak, de az igazi háború csak vasárnap kezdődhet el

A törökök már szombaton keményen nekimentek a kurdoknak, de az igazi háború csak vasárnap kezdődhet el

amerika, london, párizs

Ankara szombaton már a légierőt is bevetette a szíriai területeken élő kurdok ellen. A légicsapásokban hat civil és három fegyveres vesztette életét - legalábbis a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia szóvivője szerint. Vasárnap viszont elkezdődhetnek a szárazföldi hadműveletek is.

Véget ért a kabuli túszdráma: kilenc áldozata van a terrortámadásnak

Véget ért a kabuli túszdráma: kilenc áldozata van a terrortámadásnak

amerika, london, párizs

Véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni fegyveres támadás az afgán belügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint. A biztonsági erők az összes támadóval végeztek. A merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét, állampolgárságát egyelőre nem közölték.

Csak fekete énekesek szerepelhetnének az Erkel Színház egyik előadásában

Az Erkel Színházban január 27-én mutatják be a a Gershwin fivérek Porgy és Bess című operáját. A jogtulajdonosok azonban betiltanák az előadást, mert fehér énekesek szerepelnek benne.

Színjáték volt Ferenc pápa "repülős" esküvője?

Színjáték volt Ferenc pápa "repülős" esküvője?

bulvár

Állítólag teljesen spontán történet az első repülőn celebrált pápai esküvő. Vagy mégsem?

Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával

Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával

amerika, london, párizs

Legalábbis a téli olimpiát illetően.

Nemsokára megérkezik az új amerikai nagykövet

Remélhetőleg tavasz végére, nyár elejére megérkezik Budapestre az új amerikai nagykövet - jelentette ki Megyesy Jenő, a miniszterelnök amerikai ügyekért felelős főtanácsadója.

Liberálisok kedvenc püspöke: a nemzetbiztonságot át kell gondolni, a migránsáradat megállíthatatlan

Liberálisok kedvenc püspöke: a nemzetbiztonságot át kell gondolni, a migránsáradat megállíthatatlan

kinyílott a pitypang

Beer Miklós váci püspök ismét megszólalt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a korábbi, menekültbarát, szentimentális álláspontját is sikerült tovább gondolnia a püspöknek.

Kísértetet láttak a Kárpátokban

A kárpátaljai Kőhavas megmászása közben egy turista fotózta le a Brocken-hegyi kísértet nevű jelenséget. Nem ez az első eset.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére