Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
century-on
 
 
 
 

Az amerikai Új-Mexikó után Arizonában is megjelent a pestis

2017. augusztus 16. 14:58

Az Egyesült Államok déli államaiban újra és újra felüti a fejét a pestis. A kutatók szerint a megbetegedés ismételt megjelenése szoros összefüggésben van a területen átutazó, illetve ideiglenesen megpihenő nagyszámú bevándorlóval, akik távoli vidékekről érkeznek a határövezetbe.

Nincs pestispánik a déli államokban, de azért a Navajo megyei egészségügyi minisztérium arra sürgeti a lakosságot, hogy tegyen óvintézkedéseket a súlyos betegség kockázatának csökkentésére, amely jelen lehet bolhákban, rágcsálókban, nyulakban és ragadozókon is, illetve mindenen, amik ezeken az állatokon élősködnek.

Az amerikai közegészségügyi szervek figyelmeztetése szerint a pestis betegsége emberre és más állatokra egyaránt átvihető – akár egy fertőzött bolha harapása, vagy bármilyen fertőzött állattal való közvetlen kapcsolat elegendő.

A fertőzöttség elkerülése érdekében ezért arra kérik a helyi hatóságok az embereket, hogy kerüljék a kapcsolatot a vadon élő állatokkal, valamint hagyjanak fel a rágcsálók irtásával, tartsák pórázon a kutyáikat, illetve macskáikat ne engedjék a szabadban kóborolni.

A hatóságok szerint, ha a prérikutyák és rágcsálók hirtelen eltűnnek a környékről, az komoly intő jele lehet annak, hogy a környéken pestisjárvány tört ki az állatok között.

A pestis tünetei általában a fertőzöttség bekövetkezte után egy-két nappal, vagy legkésőbb egy hét múlva jelennek meg. A tünetek közé tartozik a láz, a fejfájás, a hidegrázás és a duzzadt nyirokcsomók.

Az amerikai egészségügyi szervek azt javasolják, ha valaki érintkezésbe került egy fertőzött állattal, vagy úgy gondolja, hogy bármilyen módon is, de elkaphatta a pestist, az azonnal hívjon orvost, mivel a pestis korai diagnosztizálás esetén gyorsan és hatékonyan gyógyítható.

Nyár elején Új-Mexikó államban már több ember is megbetegedett a pestistől.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

piszkostizenkettő

Sok szempontból is történelmi választás volt a tegnapi. Az AfD bejutásával és a szocialisták történelmi vereségével új korszak kezdődhet a német politikában. Az igazi kérdés pedig az, hogy mi jön Merkel után.

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

amerika, london, párizs

Az amerikai Nashville melletti Antioch városban történt lövöldözésnek egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is.

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

amerika, london, párizs

Hamar megérkezett a válasz az új munkajogi reformokra.

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

amerika, london, párizs

Természetesen az osztrák politikai életet is felrázta a vasárnapi német választás, a Szabadságpárt örült a leginkább.

Kelet-Németországban második erő az AfD

A szavazatok összeszámlálása után kijelenthető, hogy az egykori NDK területén az AfD a második legnagyobb erő, egy tartományban nyert is a jobboldali párt.

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

amerika, london, párizs

Hétszáznál is több képviselője lesz a német parlamentnek.

Egy "menedékkérőt" sem vett át Magyarország, szomorkodik a Soros-szervezet

Az Amnesty International emlékeztetett arra, hogy az európai uniós országok a migránsok áthelyezésében mindössze a vállaltak harmadát teljesítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére