Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az amerikai feketék már Washington és Jackson elnök szobrait is ledöntenék

2017. augusztus 17. 13:58

A szobordöntögetési láz Amerikában már elért minden olyan egykori elnök emlékét őrző szoborig, aki rabszolgatartó volt. Ez, a történelmi emlékműveket úgymond emberi jogi szempontok miatt megsemmisítő jelenség, gyakorlatilag minden, az amerikai polgárháború 1865-ös vége előtti időszaknak emléket állító műemléket pusztulással fenyeget, mivel egészen addig legális volt a rabszolgatartás az Egyesült Államokban.

George Washington arcképe egy ideig még talán az amerikai dollárokon maradhat, de az Egyesült Államokban máshol már rövid időn belül semmi sem fog emlékeztetni rá, legalábbis akkor, ha a radikális balliberális politikai erők és a fekete emberi jogi szervezetek követelései valóra válnak.

A charlottesville-i eseményekre hivatkozva most már nem csak az amerikai polgárháborúban meghalt több százezer konföderációs katonáról megemlékező Lee tábornok szobrait akarják lerombolni. A feldühödött liberálisok az összes úgymond rabszolgatartó amerikai elnök, így Washington és Jackson emlékét is el akarják törölni az USA közterületeiről.

A legújabb szobor- és műemlékrombolási akció elindítójaként egy chicagói fekete emberi jogi aktivista, pap azt követeli, hogy a polgármester távolítsa el a híres elnök, Washington nevét és szobrait a város déli oldalán található parkokból.

A fekete pap szerint:

George Washington egy emberrabló volt, és ezért szégyen az alapító atya személye."

A WBBM News szerint a pap a követelését azzal indokolja, hogy szerinte a város nem tisztelhet semmilyen – a fekete közösségeket sértő – történelmi rabszolgatartót. Még akkor sem, ha ez az alak az amerikai történelemben kulcsfontosságú volt.

George Washington bronz lovasszobra jelenleg az 51. utca és a King Drive sarkán, a Washington Park északnyugati bejáratánál áll.

Ha James E. Dukes lelkész kívánságát teljesíti a városvezetés, akkor viszont már nem sokáig emlékeztet majd az Egyesült Államok egyik megteremtőjére a szobor.

A hivatalos szobordöntés nagyon valószínűnek tűnik, mivel kedden este a polgármester Rahm Emanuel egy nyílt levelet tett közzé a Facebookon, amelyben amellett foglalt állást, miszerint George Washington nem hős, hanem gazember.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

piszkostizenkettő

Sok szempontból is történelmi választás volt a tegnapi. Az AfD bejutásával és a szocialisták történelmi vereségével új korszak kezdődhet a német politikában. Az igazi kérdés pedig az, hogy mi jön Merkel után.

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

amerika, london, párizs

Az amerikai Nashville melletti Antioch városban történt lövöldözésnek egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is.

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

amerika, london, párizs

Hamar megérkezett a válasz az új munkajogi reformokra.

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

amerika, london, párizs

Természetesen az osztrák politikai életet is felrázta a vasárnapi német választás, a Szabadságpárt örült a leginkább.

Kelet-Németországban második erő az AfD

A szavazatok összeszámlálása után kijelenthető, hogy az egykori NDK területén az AfD a második legnagyobb erő, egy tartományban nyert is a jobboldali párt.

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

amerika, london, párizs

Hétszáznál is több képviselője lesz a német parlamentnek.

Egy "menedékkérőt" sem vett át Magyarország, szomorkodik a Soros-szervezet

Az Amnesty International emlékeztetett arra, hogy az európai uniós országok a migránsok áthelyezésében mindössze a vállaltak harmadát teljesítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére