Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az amerikai feketék már Washington és Jackson elnök szobrait is ledöntenék

2017. augusztus 17. 13:58

A szobordöntögetési láz Amerikában már elért minden olyan egykori elnök emlékét őrző szoborig, aki rabszolgatartó volt. Ez, a történelmi emlékműveket úgymond emberi jogi szempontok miatt megsemmisítő jelenség, gyakorlatilag minden, az amerikai polgárháború 1865-ös vége előtti időszaknak emléket állító műemléket pusztulással fenyeget, mivel egészen addig legális volt a rabszolgatartás az Egyesült Államokban.

George Washington arcképe egy ideig még talán az amerikai dollárokon maradhat, de az Egyesült Államokban máshol már rövid időn belül semmi sem fog emlékeztetni rá, legalábbis akkor, ha a radikális balliberális politikai erők és a fekete emberi jogi szervezetek követelései valóra válnak.

A charlottesville-i eseményekre hivatkozva most már nem csak az amerikai polgárháborúban meghalt több százezer konföderációs katonáról megemlékező Lee tábornok szobrait akarják lerombolni. A feldühödött liberálisok az összes úgymond rabszolgatartó amerikai elnök, így Washington és Jackson emlékét is el akarják törölni az USA közterületeiről.

A legújabb szobor- és műemlékrombolási akció elindítójaként egy chicagói fekete emberi jogi aktivista, pap azt követeli, hogy a polgármester távolítsa el a híres elnök, Washington nevét és szobrait a város déli oldalán található parkokból.

A fekete pap szerint:

George Washington egy emberrabló volt, és ezért szégyen az alapító atya személye."

A WBBM News szerint a pap a követelését azzal indokolja, hogy szerinte a város nem tisztelhet semmilyen – a fekete közösségeket sértő – történelmi rabszolgatartót. Még akkor sem, ha ez az alak az amerikai történelemben kulcsfontosságú volt.

George Washington bronz lovasszobra jelenleg az 51. utca és a King Drive sarkán, a Washington Park északnyugati bejáratánál áll.

Ha James E. Dukes lelkész kívánságát teljesíti a városvezetés, akkor viszont már nem sokáig emlékeztet majd az Egyesült Államok egyik megteremtőjére a szobor.

A hivatalos szobordöntés nagyon valószínűnek tűnik, mivel kedden este a polgármester Rahm Emanuel egy nyílt levelet tett közzé a Facebookon, amelyben amellett foglalt állást, miszerint George Washington nem hős, hanem gazember.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

spring is coming

Mirkóczki Ádám keddi nyilatkozata nagy karriert futott be. Mint ismert, az egyre másra korrupciós ügyekbe keveredő Jobbik szóvivője elmondta: "az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz". Emellett még korábban a párt ősellenségének kikiáltott Alföldi Róbert színházi rendezőt is a keblére ölelte volna. Mirkóczki nyilatkozatára a többi párt is reagált azóta.

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök leváltotta Herbert McMastert és helyére John Boltont nevezte ki az új nemzetbiztonsági tanácsadójának.

Gyurcsány barátja ellen újabb vádak merültek fel

Gyurcsány barátja ellen újabb vádak merültek fel

spring is coming

Újabb vádak kerültek elő a Czeglédy Csaba ügyében. A 2014-es baloldali összefogás színeiben politizáló Czeglédy által vezetett cég a gyanú szerint a ZTE labdarúgócsapatának is nyújtott kölcsönöket, ami kapcsán felmerül a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanúja.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

A reggel legfontosabb hírei a 888-on!

Anális szexszel fenyegetett Vona helyettese

Anális szexszel fenyegetett Vona helyettese

spring is coming

Három újabb botrányos hangfelvétel került a PestiSrácok.hu birtokába, amelyeken hallható, hogy a Simicska pénzéből tengődő Jobbik második embere, Janiczak Dávid ózdi polgármester hogyan is beszél a nőkről, mi­kor azt gondolja, senki nem hallja.

Tűzszünet lesz a kelet-gútai pokolban

Tűzszünet lesz a kelet-gútai pokolban

amerika, london, párizs

Tűzszünetről sikerült megállapodni a szír kormányerőknek a második legnagyobb kelet-gútai fegyveres szervezettel, a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoporttal.

Orbán: míg én vagyok a miniszterelnök, addig nincs esély a kényszerkvótára

Orbán: míg én vagyok a miniszterelnök, addig nincs esély a kényszerkvótára

spring is coming

A magyar kormányfő Brüsszelből, egy "nehéz nap" után üzent.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére