Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az amerikai feketék már Washington és Jackson elnök szobrait is ledöntenék

2017. augusztus 17. 13:58

A szobordöntögetési láz Amerikában már elért minden olyan egykori elnök emlékét őrző szoborig, aki rabszolgatartó volt. Ez, a történelmi emlékműveket úgymond emberi jogi szempontok miatt megsemmisítő jelenség, gyakorlatilag minden, az amerikai polgárháború 1865-ös vége előtti időszaknak emléket állító műemléket pusztulással fenyeget, mivel egészen addig legális volt a rabszolgatartás az Egyesült Államokban.

George Washington arcképe egy ideig még talán az amerikai dollárokon maradhat, de az Egyesült Államokban máshol már rövid időn belül semmi sem fog emlékeztetni rá, legalábbis akkor, ha a radikális balliberális politikai erők és a fekete emberi jogi szervezetek követelései valóra válnak.

A charlottesville-i eseményekre hivatkozva most már nem csak az amerikai polgárháborúban meghalt több százezer konföderációs katonáról megemlékező Lee tábornok szobrait akarják lerombolni. A feldühödött liberálisok az összes úgymond rabszolgatartó amerikai elnök, így Washington és Jackson emlékét is el akarják törölni az USA közterületeiről.

A legújabb szobor- és műemlékrombolási akció elindítójaként egy chicagói fekete emberi jogi aktivista, pap azt követeli, hogy a polgármester távolítsa el a híres elnök, Washington nevét és szobrait a város déli oldalán található parkokból.

A fekete pap szerint:

George Washington egy emberrabló volt, és ezért szégyen az alapító atya személye."

A WBBM News szerint a pap a követelését azzal indokolja, hogy szerinte a város nem tisztelhet semmilyen – a fekete közösségeket sértő – történelmi rabszolgatartót. Még akkor sem, ha ez az alak az amerikai történelemben kulcsfontosságú volt.

George Washington bronz lovasszobra jelenleg az 51. utca és a King Drive sarkán, a Washington Park északnyugati bejáratánál áll.

Ha James E. Dukes lelkész kívánságát teljesíti a városvezetés, akkor viszont már nem sokáig emlékeztet majd az Egyesült Államok egyik megteremtőjére a szobor.

A hivatalos szobordöntés nagyon valószínűnek tűnik, mivel kedden este a polgármester Rahm Emanuel egy nyílt levelet tett közzé a Facebookon, amelyben amellett foglalt állást, miszerint George Washington nem hős, hanem gazember.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

1300 migráns és a kvóták, avagy így hazudik az ellenzék

1300 migráns és a kvóták, avagy így hazudik az ellenzék

közeleg a tél

A szétesés állapotában levő ellenzéki pártok és a hozzájuk tartozó média jobb híján olyan hazugságokba menekül, mint annak a képtelenségnek az ismételgetése, miszerint a kormány titokban "befogadott" volna 1300 migránst. Az ellenzék szándékos hazugságával szemben a valóságban a kormány nem fogadott be senkit és nem adott állampolgárságot egyetlen illegális bevándorlónak vagy migránsnak sem. Oltalmazotti státuszt csak az a közel 1300 külföldi kaphatott, akik a magyar határ tranzitzónáiban adták be kérelmeiket. Mindennek semmi köze a brüsszeli kvótarendszerhez.

Trump kitart a fal megépítése mellett

Trump kitart a fal megépítése mellett

amerika, london, párizs

Donald Trump Twitter-bejegyzésben szögezte le, hogy soha nem változott meg a véleménye az amerikai-mexikói határra tervezett fal megépítéséről.

Liberális boszorkányüldözés miatt kellett elköltöznie a H&M-es kissrác családjának

A H&M ötéves, fekete reklámarcának családja biztonsági okokból kénytelen volt lakhelyet váltani a rasszistának kikiáltott reklámmizéria következtében.

Gyanús port találtak a belga migrációs államtitkár irodájában

Gyanús port és egy töltényt tartalmazó borítékot találtak Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár brüsszeli irodájában csütörtökön, mire a hatóságok lépfene-riadót rendeltek el, és azonnal kiürítették az épületet.

Németországban már sértő megkérdezni, hogy "honnan jöttél"

Németországban már sértő megkérdezni, hogy "honnan jöttél"

amerika, london, párizs

Az egyik kutatószervezet legfrissebb felmérése szerint a láthatóan bevándorlók leszármazottjai sokkal többször érzik magukat kirekesztve, mint külföldi "németnek kinéző" társaik.

Pert indít a szlovák belügy ellen egy cigány szervezet

Pert indít a szlovák belügy ellen egy cigány szervezet

amerika, london, párizs

Beperli a szlovák belügyminisztériumot az Európai Romajogi Központ nevű civil szervezet a cigányokkal szembeni intézkedéscsomag miatt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

A belgák többsége nem érzi magát otthon a saját országában

A belgák többsége nem érzi magát otthon a saját országában

amerika, london, párizs

Egy új felmérés szerint az országban lévő muszlim bevándorlóknak köszönhetően a belgák kétharmada úgy érzi, hogy invázió sújtja országukat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére