Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az amerikai balliberális szavazók többsége nem büszke a szülőhazájára

2018. december 10. 17:04

Egy 2018-as Gallup közvélemény-kutatás szerint rekordalacsony szintre süllyedt a hazájukra büszke amerikaiak száma. Legkevésbé büszkén a balliberális világnézetű, demokrata szavazók tekintenek hazájukra.

Egy 2018-as Gallup közvélemény-kutatás szerint rekordalacsony szintre süllyedt a hazájukra büszke amerikaiak száma, sőt egyre inkább divat lett egyes baloldali körökben a szülőhaza megvetése.

A balliberális Demokrata Párt elnökválasztási veresége óta a demokrata szavazók hazaszeretete drámai mértékben csökkent. A republikánus szavazók nemzeti büszkesége viszont megnőtt Donald Trump elnökké választása óta.

Fotó: AFP

A legutóbbi, 2018-as Gallup-felmérés szerint a politikai oldalak közötti szakadék egyre szélesebb a nemzeti büszkeség vonatkozásában.

Bár a 2001 óta elvégzett felmérések korábban is rendre azt mutatták, hogy a ballib szavazók kevésbé voltak büszkék a nemzetükre, mint a konzervatív szavazók, azonban a politikai hovatartozás szerinti különbségek a nemzeti elkötelezettségekben még soha nem voltak olyan jelentősek, mint az utóbbi egy-két évben. 

A kutatás kiemeli, hogy összességében az amerikai lakosság 47 százaléka mondja azt, hogy "különösen büszke" arra, hogy amerikai. Ez a legalacsonyabb szám, amit valaha is mértek az Egyesült Államokban ilyen tárgykörben. 2003-ban még a lakosság 70 százaléka volt "különösen büszke" hazájára.

A felmérés szerint az amerikaiak túlnyomó többsége valamilyen szinten büszkeséget érez az Egyesült Államokkal összefüggésben. A válaszadók 25 százaléka "nagyon büszkének", 16 százalékuk "mérsékelten büszkének" vallotta magát, míg a választók 7 százaléka csak kicsit büszkének, 3 százalékuk pedig "egyáltalán nem büszke" kategóriához sorolta magát.

Legérdekesebbnek a pártszimpátiák és világnézet alapján jelentősen eltérő amerikai hazafiassági mutatók számítanak.

Óriási a kontraszt, ha a baloldaliak és liberálisok haza iránti elkötelezettségét hasonlítjuk össze a konzervatívokéval és a republikánus párti szavazók preferenciáival. A republikánus szavazók hetvennégy százaléka mondta, különösen büszke arra, hogy amerikai. A Hillary Clinton Demokrata Pártjához tartozó szavazóknak pedig csak a 32 százaléka vallotta magát különösen büszkének a szülőföldjére. Az önmagukat pártsemleges függetlenként meghatározók 42 százaléka tartotta magát különösen büszkének a nemzetére.

A világnézetek szerinti csoportokra vonatkozó felmérési adatok alapján ugyanakkor a legkisebb, 23 százalékos arányban az önmagukat liberálisként meghatározók nevezték meg magukat a nemzetükre különösen büszkének. A moderált, semleges világnézetű válaszadóknak már 46 százaléka volt különösen büszke az USA-ra, míg a legmagasabb, 65 százalékos aránnyal a konzervatív szavazók deklarálták magukat a hazájukra különösen büszke polgároknak. 

Érdekes módon a felmérés szerint a balliberális Demokrata Párt hagyományosan erős szociális és korosztályi választói csoportjaiban – tehát a nem fehér bőrűek, a nők, a nagyon fiatalok, valamint az egyetemi végzettséggel rendelkezők között – is alacsonyabb volt a nemzeti büszkeség mértéke, mint a más politikai körökhöz tartozó szavazói rétegeknél.

A balliberálisok saját hazájukkal szemben képviselt negatív hozzáállásának okait vizsgálva az amerikai jobboldali sajtó arra a megállapításra jutott, hogy a baloldali szavazók a saját morális felsőbbrendűségükbe vetett vakhitük és a tényleges politikai helyzetük között meglevő különbözőség miatt, pusztán érzelmi reakcióként jutnak arra a következtetésre, hogy nem tekintenek büszkén a saját hazájukra. 

Ahogy világszerte, úgy Amerikában is gyakorlatilag a vallásos hithez vált hasonlóvá napjainkra a balliberális meggyőződésű emberek világnézete. A ballibek az igazság és a haladás egyedüli letéteményeseiként tekintenek magukra, miközben a jobboldali politikai nézeteket pedig érzelmi alapon elítélik és démonizálják.

Ennek a balliberális álláspontnak lett az egyik következménye az az általánosságban elterjedt demokrata párti alapállás, amely szerint Donald Trump maga a sátán, aki "a fasiszta Ku-Klux-Klan támogatásával" lett az USA elnöke. 

A baloldal érzelmi dominanciájú hozzáállását a politikai vitákhoz alapvetően az észérvek nélkülözése és az ellenfél dehumanizálása határozza meg. A morális felsőbbrendűségükben kétségek nélkül hívő balliberálisok számára ezért a közéleti viták valójában csupán az  általuk képviselt jó oldal meg a sötét, sátáni gonosznak kikiáltott jobboldal közötti összecsapások. 

A balliberális politikusok nagyon régóta és nagyon nagy intenzitással sulykolják már a szavazókba a kezeikben levő többségi sajtó segítségével a ballib narratívákat. Ezért van az, hogyha bármilyen ellenállásba is ütköznek politikai céljaik vonatkozásában, akkor az ma már nem vitát vagy érveket, hanem csak haragot és erőszakot gerjeszt a ballibek sorai között.

Ráadásul a balliberális politikai erők világszerte és évtizedek óta napi rutinként élnek a hamis náci, szélsőjobboldali és antiszemita bélyegnek a jobboldalra minden alap nélkül való rásütésével, aminek az egyik járulékos következménye az lett, hogy sok baloldali szavazó számára már minden nemzeti jellegű megnyilvánulás szélsőségességnek számít. 

Ugyanakkor a balliberálisok hazaszeretettől való eltávolodása minden bizonnyal attól sem független, hogy a ballib politikai gondolkodás az elmúlt 10 évben globálisan elhagyta a klasszikus baloldali értékek képviseletét, amelyek helyett olyan szűk rétegérdekekért, mondvacsinált ügyekért való küzdelmet vállalt fel, mint a melegeket és transzneműeket szolgáló genderizmus, vagy mint a globális felmelegedés elleni harc, illetve az illegális migráció támogatása.

A legfontosabb újbaloldali ügyek tehát a nemzetállami kereteken kívülre, sőt sok esetben egyes országok érdekeivel szemben kerültek meghatározásra. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Rekordszámú transznemű gyerek van az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban egyre több 16 év alatti gyerek azonosítja magát transzneműként. Emiatt sok szülő kérvényezi a gyereke nevének megváltoztatását.

Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

amerika, london, párizs

A németországi Gubenben egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira. Két embert kórházba szállítottak.

Elkapták az "ISIS hangját"

Elkapták az "ISIS hangját"

amerika, london, párizs

Egy kanadai állampolgársággal rendelkező dzsihadistát fogtak el a kurdok. Minden bizonnyal azt a terroristát kapták el, aki az ISIS propagandavideóinak narrátora volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

Úgy tűnik, Soros György továbbra sem áll le Izrael-ellenes támadásaival. Már korábban is lehetett tudni, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns feketelistáján ott szerepel a zsidó állam, épp ezért Soros György minden követ megmozgat Izrael ellehetetlenítése érdekében.

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

kétharmad

Különleges Mini-koncerttel tisztelegtek a legendás Bem rakparti művelődési ház (Budavári Művelődési Ház) és annak közönsége előtt a Mini klub fennállásának 50. évfordulója alkalmából Török Ádám és zenészbarátai január 20-án. Igazi sztárparádé volt az ünnepi koncert, hiszen Török Ádámmal együtt zenélt többek között Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla és Horváth Charlie is. A koncert megemlékezett az aznap elhunyt Andy Vajna filmproducerről is.

A gyász mocskolói

A gyász mocskolói

pszicho

Miért nem tisztelik a halottakat az ellenzékiek?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére