Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az al-Shabaab terrorszervezet nyolcéves gyerekeket képez ki dzsihadistáknak

2018. január 16. 14:38

MOGADISHU, 14:58

Már több bizonyítékot összegyűjtöttek az emberi jogi csoportok arról, hogy a szomáliai terrorszervezet 8-15 éves gyerekeket képez ki dzsihadistáknak.

Fotó: AFP

Összegyűjtötték a tanárokat egy irodába és bezárták őket, majd az osztályokból elvitték azokat a gyerekeket, akik nekik kellettek – mesélte a szomáliai főváros egyik iskolájában tanító tanár. Amikor a tanárok megkérdezték, hogy hova viszik a gyerekeket, a szélsőségesek azt felelték, hogy harcolni.

A dzsihadisták legfőképp a 8-15 éves gyerekekre hajtanak – állítja a Human Rights Watch (HRW) kenyai részlege. Az utánpótlás beszerzése már 2017 közepe táján elkezdődött, azóta pedig már elkezdődött az összegyűjtött gyerekek kiképzése is. Valószínűleg több ezer gyereket raboltak el.

Az al-Shabaab több vallásos iskolát is megszállt, amelyeket a saját oktatási központjaiként működtet. A gyerekeket már nagyon fiatalon elkezdik oktatni a szélsőséges eszmékre. Az iskolákban csak olyan anyagokat taníthatnak, amikkel egyetért az al-Shabaab.

Ez elmúlt két évben drasztikusan megemelkedett az al-Shabaab által elkövetett gyerekrablások száma. A gyerekeket iskolákból, a saját otthonukból és az utcákról rabolják el. Sehol sincsenek biztonságban – közölte Zama Neff, a HRW munkatársa.

A terrorszervezet 2017 szeptemberében legalább 50 fiút és lányt ragadott el két burhakabai iskolából. A diákokat Bulo Fulayba szállították, mivel ott található az egyik kiképzési központjuk. Két héttel később visszamentek és még 25 diákot magukkal vittek.

Az al-Shabaab arra kényszeríti a gyerekeket, hogy harcoljanak. A frontvonalra küldik őket, direkt az első sorba, golyófogónak, hogy a felnőtt harcosokat megvédjék – tette hozzá Neff.

A tengerparti városból, Adaleből 500 gyerek menekült el, többségük 10-15 éves. A szomszédos régiókba, Galguduudba, Hiranba és Középső-Shabelle-be mentek.

A terrorszervezetet 2004-ben alapíthatták néhány hadúr közreműködésével. Az etióp csapatok 2009-ben vonultak ki Szomáliából, miután felállítottak egy ideiglenes szövetségi kormányt. Végül az al-Shabaab katonái elfoglalták az ideiglenes kormány székhelyét és megöltek három minisztert. A militáns ifjúsági mozgalomból szakadárok szélsőséges csoportja lett, akik dzsihádot folytatnak az iszlám ellenségei, az ideiglenes szomáliai kormány és az Afrikai Unió szomáliai missziója ellen. Valószínűleg azért, hogy pénzt szerezhessenek "iszlámtalannak" nyilvánítottak az arany és ezüst fogászati töméseket, amiket át kellett adni a szélsőségeseknek. Ebből kifolyólag sokszor erőszakkal távolítják el a dentális tömőanyagok, de sokszor megcsonkítják vagy lefejezik a foglyaikat. A terrorszervezet üldözi a Szomáliában élő keresztényeket is, akik szerintük Etiópiának dolgoznak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére