Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ausztrália migránspolitikája példaként szolgálhatna az EU számára

2017. február 16. 16:28

Ausztrália a szabályozatlan bevándorlást ellen van, aki illegálisan lép az ország területére azt automatikusan kiutasítják. Ez példaként kellene, hogy szolgáljon az EU számára is - véli a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

Orbán Balázs szerint a bevándorláspolitikában nem lehet más logikát érvényesíteni, csak azt, amelyet Ausztrália is követ. Az ausztrálok nem támogatják és nem jutalmazzák azokat, akik illegálisan érkeznek az országukba, helyette azonnal kiutasítják őket – írja az MTI.

Hozzátette, hogy Ausztrália kivételes helyzetben van, mert egyrészt évtizedek óta nagy rajta a migrációs nyomás Kína, Délkelet-Ázsia, Indokína, India felől, másrészt gazdasági, kulturális, politikai rendszerét mindig is a kontrollált bevándorlásra építette.

Bevándorláspolitikájuk lényege, hogy a szabályozatlan bevándorlást nem jutalmazzák, olyan helyzetet teremtenek, hogy ne érje meg illegálisan Ausztráliába jutni. Helyette megpróbálnak közvetlenül segíteni azoknak, akik menekültstátuszt kapnak náluk. Ezt a fajta bevándorláspolitikát a kétezres évek elején vezették be.

Ausztrália az országon kívül, Pápua Új-Guineában és Nauruban létesített befogadó állomásokat, emellett a délkelet-ázsiai országokkal egyenként tárgyal további megállapodások reményében. Még ha nem is mindegyik megállapodás működik jól – mint a Kambodzsával kötött –, a mögötte lévő filozófia a lényeges, vagyis az, hogy tárgyalni kell a környező országokkal – hangsúlyozta Orbán Balázs.

Az "Európai Uniónak ebben a témában erőből kell tárgyalnia, vagy ügyesen", persze kényszeríteni egy országot sem lehet –tette hozzá.

Orbán Balázs szerint meg kell keresni azokat az államokat, akik hajlandóak együttműködni. Bizonyos országok ellenszolgáltatásokért és juttatásokért cserébe szívesen segítenének, így lehetséges lenne az unión kívül lefolytatni a menekültügyi eljárásokat.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére