Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ausztrália migránspolitikája példaként szolgálhatna az EU számára

2017. február 16. 16:28

Ausztrália a szabályozatlan bevándorlást ellen van, aki illegálisan lép az ország területére azt automatikusan kiutasítják. Ez példaként kellene, hogy szolgáljon az EU számára is - véli a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

Orbán Balázs szerint a bevándorláspolitikában nem lehet más logikát érvényesíteni, csak azt, amelyet Ausztrália is követ. Az ausztrálok nem támogatják és nem jutalmazzák azokat, akik illegálisan érkeznek az országukba, helyette azonnal kiutasítják őket – írja az MTI.

Hozzátette, hogy Ausztrália kivételes helyzetben van, mert egyrészt évtizedek óta nagy rajta a migrációs nyomás Kína, Délkelet-Ázsia, Indokína, India felől, másrészt gazdasági, kulturális, politikai rendszerét mindig is a kontrollált bevándorlásra építette.

Bevándorláspolitikájuk lényege, hogy a szabályozatlan bevándorlást nem jutalmazzák, olyan helyzetet teremtenek, hogy ne érje meg illegálisan Ausztráliába jutni. Helyette megpróbálnak közvetlenül segíteni azoknak, akik menekültstátuszt kapnak náluk. Ezt a fajta bevándorláspolitikát a kétezres évek elején vezették be.

Ausztrália az országon kívül, Pápua Új-Guineában és Nauruban létesített befogadó állomásokat, emellett a délkelet-ázsiai országokkal egyenként tárgyal további megállapodások reményében. Még ha nem is mindegyik megállapodás működik jól – mint a Kambodzsával kötött –, a mögötte lévő filozófia a lényeges, vagyis az, hogy tárgyalni kell a környező országokkal – hangsúlyozta Orbán Balázs.

Az "Európai Uniónak ebben a témában erőből kell tárgyalnia, vagy ügyesen", persze kényszeríteni egy országot sem lehet –tette hozzá.

Orbán Balázs szerint meg kell keresni azokat az államokat, akik hajlandóak együttműködni. Bizonyos országok ellenszolgáltatásokért és juttatásokért cserébe szívesen segítenének, így lehetséges lenne az unión kívül lefolytatni a menekültügyi eljárásokat.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére