Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Atomjaira hullhat a Jobbik

2018. április 9. 19:16

Először Toroczkai László, a párt alelnöke követelte nyíltan hétfőn Vona Gábor leváltását, a pártelitből való távozását. Ezt követően a simicskista pártelnököt a Jobbik korábbi emblematikus figurája, Novák Előd is támadta. Ezekre válaszul az egykori Jobbik-közeli szkinhed, Sneider Tamás a támadási hullámok közepette Toroczkai lemondását követelte, Z. Kárpát Dániel pedig hitet tett a jelenlegi pártelnök mellett.

Ismert, a vasárnapi csúfos vereségre Toroczkai László így reagált:

Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot."

Toroczkai mellett Novák Előd is megszólalt. Szerinte totális tévút volt a Jobbik cukisodása. Pontosabban fogalmazva:

Bár a migrációs helyzet tovább radikalizálta a társadalmat, épp nyílt volna a tér, Vona Gábor – pusztán stílusváltást ígérve, de valójában súlyos tartalmi változásokat is végrehajtva – letérítette a pártot fejlődő útjáról."

A pártból kiszoruló politikus kiemelte: "Most viszont pl. a határon túliak körében is csak 1,16 százalékot szereztünk: annyit, mint az LMP". Végül azt is elismerte, hogy Simicska pénzéből kampányolt a Jobbik, és ezzel az utolsó hitelességi faktort is elvesztette – tette hozzá.

Sneider Tamás reagálva az ásotthalmi polgármester kritikus megjegyzésére elmondta:

Ebben a helyzetben a nyilvánosság előtt üzengetned bajtársiatlan dolog. [...] Nemcsak Vona Gábornak kell ma lemondania az elnökségben, hanem mindenkinek. Neked és nekem is, mert részesei voltunk a néppártosodásnak."

Azonban egy jobbikos versenyző, Z. Kárpát Dániel kiállt a jelenlegi pártelnök mellett, hiszen ő csak Vonával tudná elképzelni a Jobbik pártvezetését. Mint az ATV reggeli műsorában kifejtette, saját maguk és a szavazók felé is el kell számolniuk, vállalniuk kell a felelősséget, de:

Vona Gábor tekintetében el kell mondanom, hogy az a programalapú, az a megoldásokra építő politizálás, amit ő erőltetett és erőltet ebben a közegben, szerintem mindenképpen folytatandó. Nem tudok elképzelni egy Vona Gábor nélküli Jobbikot. Nincs alternatívája véleményem szerint ebben a szerveződésben, és arra fogom kapacitálni, hogy folytassa a megkezdett munkát."

Az, hogy mi fog történni a baloldali szavazatokra apelláló Jobbikkal, nagyon jó kérdés. Mint írtuk, hétfőn sorsdöntő vezetői értekezletet tartanak a pártvezetők.

Ahogy arra a 888.hu már számtalanszor felhívta a figyelmet, s ahogy arra Novák Előd is utalt hétfői Facebook-megjegyzésében, a Jobbik pálfordulása miatt már korábban is komoly feszültség alakult ki a párton belül. Gondoljunk csak Vona Gábor Spinoza-házi castingjára vagy Mirkóczki Ádám azon megjegyzésére, amiben azt állította: a Jobbik 2010 előtti politikája nem volt igaz. Gaudi-Nagy Tamás ezt úgy értékelte:

ez volt a Jobbik őszödi beszéde.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére