Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Atomjaira hullhat a Jobbik

2018. április 9. 19:16

Először Toroczkai László, a párt alelnöke követelte nyíltan hétfőn Vona Gábor leváltását, a pártelitből való távozását. Ezt követően a simicskista pártelnököt a Jobbik korábbi emblematikus figurája, Novák Előd is támadta. Ezekre válaszul az egykori Jobbik-közeli szkinhed, Sneider Tamás a támadási hullámok közepette Toroczkai lemondását követelte, Z. Kárpát Dániel pedig hitet tett a jelenlegi pártelnök mellett.

Ismert, a vasárnapi csúfos vereségre Toroczkai László így reagált:

Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot."

Toroczkai mellett Novák Előd is megszólalt. Szerinte totális tévút volt a Jobbik cukisodása. Pontosabban fogalmazva:

Bár a migrációs helyzet tovább radikalizálta a társadalmat, épp nyílt volna a tér, Vona Gábor – pusztán stílusváltást ígérve, de valójában súlyos tartalmi változásokat is végrehajtva – letérítette a pártot fejlődő útjáról."

A pártból kiszoruló politikus kiemelte: "Most viszont pl. a határon túliak körében is csak 1,16 százalékot szereztünk: annyit, mint az LMP". Végül azt is elismerte, hogy Simicska pénzéből kampányolt a Jobbik, és ezzel az utolsó hitelességi faktort is elvesztette – tette hozzá.

Sneider Tamás reagálva az ásotthalmi polgármester kritikus megjegyzésére elmondta:

Ebben a helyzetben a nyilvánosság előtt üzengetned bajtársiatlan dolog. [...] Nemcsak Vona Gábornak kell ma lemondania az elnökségben, hanem mindenkinek. Neked és nekem is, mert részesei voltunk a néppártosodásnak."

Azonban egy jobbikos versenyző, Z. Kárpát Dániel kiállt a jelenlegi pártelnök mellett, hiszen ő csak Vonával tudná elképzelni a Jobbik pártvezetését. Mint az ATV reggeli műsorában kifejtette, saját maguk és a szavazók felé is el kell számolniuk, vállalniuk kell a felelősséget, de:

Vona Gábor tekintetében el kell mondanom, hogy az a programalapú, az a megoldásokra építő politizálás, amit ő erőltetett és erőltet ebben a közegben, szerintem mindenképpen folytatandó. Nem tudok elképzelni egy Vona Gábor nélküli Jobbikot. Nincs alternatívája véleményem szerint ebben a szerveződésben, és arra fogom kapacitálni, hogy folytassa a megkezdett munkát."

Az, hogy mi fog történni a baloldali szavazatokra apelláló Jobbikkal, nagyon jó kérdés. Mint írtuk, hétfőn sorsdöntő vezetői értekezletet tartanak a pártvezetők.

Ahogy arra a 888.hu már számtalanszor felhívta a figyelmet, s ahogy arra Novák Előd is utalt hétfői Facebook-megjegyzésében, a Jobbik pálfordulása miatt már korábban is komoly feszültség alakult ki a párton belül. Gondoljunk csak Vona Gábor Spinoza-házi castingjára vagy Mirkóczki Ádám azon megjegyzésére, amiben azt állította: a Jobbik 2010 előtti politikája nem volt igaz. Gaudi-Nagy Tamás ezt úgy értékelte:

ez volt a Jobbik őszödi beszéde.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére