Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Átláthatatlan kifizetések a Jobbik pártalapítványa körül

888.hu

2017. január 25. 10:58

Az átláthatóság és az elszámoltathatóság mellett kardoskodó, Vona Gábor vezette radikális párt előszeretettel mutogat ellenfeleire ha pénzköltésről esik szó, azonban a Jobbik által közpénzekből felhizlalt alapítványokról valahogyan soha sem szól a fáma.

Vajon miért?

Ismert, az atlatszo.hu hatalmas huzavona keretében – még 2015-ben – sikerrel járt, és közérdekű adatigénylés formájában futószalagon szállította a pofonokat a magát "tisztességesnek" és "átláthatónak" beállító Jobbik számára. Az akkori igénylésekből kiderült, hogy az országgyűlési választásokon leadott szavazatok után kapott állami támogatást – magyarán a közpénzt – a Jobbik évek óta arra használja, hogy pártalapítványi láncolatukon keresztül

  • kifizesse a jobbikos Iránytű Intézetet,
  • kifizesse a Barikád című jobbikos hetilapot,
  • kifizesse a jobbikos Alfahír nevezetű hírportált,
  • és kifizesse a Hatvannégy Vármegye Alapítványt is.
Fotó: MTI Fotóbank

A 2015-ös adatok szerint csak az Alfahír kis híján 40 millió forintnyi közpénzt tehetett zsebre a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványnak köszönhetően, míg a jobbikos elemzőintézet – az Iránytű – 2014-ben pedig 65 millió adófizetői forinttal lett gazdagabb.

Mint ismeretes, korábban már beszámoltunk róla, hogy az Iránytű Intézet megalakulása óta csaknem 400 millió forintot kapott a radikális párttól olyan tanulmányokért, melyekről nem szívesen beszél a Jobbik vezetése.

A CÖF ennek kapcsán kiadott legfrissebb közleménye szerint az Alfahír mellett azonban a jobbikos N1TV-t is a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány (KMA) finanszírozza, amely

nagy tételben (több mint 100 millió forintból) részesült a jobbikosok által megkaparintott közpénzből. 

Az egész jobbikos pártalapítvány-mutyi azért is bűzlik ennyire, mert – ahogyan a CÖF is megjegyzi – a KMA vezetősége lényegében csak profi jobbikos politikusokból áll. Többek közt

  • Schön Péter volt jobbikos gazdasági igazgatóból,
  • Volner János, alelnökből,
  • és Silhavy Máté a Jobbik tagjából.
A CÖF hozzáteszi, a KMA olyan pénzügyi visszásságokra sem tudott kielégítő magyarázatot adni, mely szerint hogyan lehetséges az, hogy például 2014-ben az alapítvány a 24 milliós bevételéből 32,5 millió forintos kiadást realizált?

Silhavy Máté Tibor, a KMA kuratóriumi elnöke válaszként mindössze annyira volt képes, hogy elmagyarázta: a jobbikos kuratóriumi tagokból álló KMA valami rejtélyes oknál fogva győztesként került ki a Jobbik által 2015-ben meghirdetett pályázaton, melynek keretében meg is szerezték a kiírt 102,3 milliós támogatást.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére