Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
hajrá, magyarok!
 
 
 
 

Arany nélkül is lehet örülni a magyar érmeknek?

2016. augusztus 13. 11:28

Aki felkelt hajnalban, az olimpiák történetének magyar szempontból egyik érmekben leggazdagabb egy óráját láthatta. Két ezüstérmet és két bronzot nyertek a magyar sportolók. Kérdés, hogy kinek hiányzik az arany? 

Hosszú Katinka talán egy centivel kapott ki amerikai vetélytársától a 200 hát döntőjében. Hat század volt a különbség, mert Katinka ezúttal nem bírta az erejével a hossz végéig. Érdemes volt nézni az amerikai Maya Dirado és Katka arcát. Katinka első magyarként szerezhetett volna egy olimpián négy egyéni aranyérmet, és csupán hat század választotta el tőle. 

Fotó: MTI Fotóbank
Katinka egy pillanatra borúsnak látszott, de aztán mintha feloldódott volna, talán azért, mert arra gondolt, hogy három arannyal, négy éremmel zárta az olimpiát. Ami rendkívüli eredmény. 

Tehát Katinka ezüstje megbecsült lesz gazdájának, legalábbis a reakciók alapján úgy tűnt. Nekünk pedig végképp az.

Mi a helyzet Cseh Lászlóval? Laci sajnos alulmaradt 200 pillangóúszás versenyében. Csak a hetedik lett és – ő maga is elismerte – hihetetlen mélységekből kellett felállnia, hogy kellő szellemi és fizikai állapotban tudjon odaállni a 100 pillangó előfutamaihoz és döntőjéhez.

Fotó: MTI Fotóbank

Övé volt a legjobb reakcióidő a rajtnál, felúszott az utolsó 30 méteren az előtte haladókra, de végül ezüstérmes lett. Hármas holtversenyben! Megdöbbentő volt látni ezt a befutót. Ám így, emiatt a történelmi hármas holtverseny miatt, szerintem Laci kimondottan örült az éremnek.

Gondoljunk bele, hogy Cseh László négy olimpián is érmet nyert. Négy ezüstöt és két bronzot. 14 éve éremszerző az úszósportban, ami hatalmas teljesítmény. Lacinak a legnagyobb eredmények közül van még két világbajnoki címe, szóval még, ha hiányzik is, de talán így és most nem annyira hiányolja az aranyérmet. 

Ami pedig mindezt alátámasztja, az Michael Phelps nyilatkozta, aki szerint szimbolikus, hogy Le Clos-val és Csehvel holtversenyben nyert ezüstérmet.

Lászlóval már közös történelmünk van, kicsit olyan, mint Ryan Lochte-val. Laci, Ryan és én sok vad versenyt vívtunk vegyesúszásban, és ehhez a trióhoz csatlakozott Chad az utóbbi négy évben. Nagyon vad zárása ennek a történetnek, hogy mi hárman holtversenyben lettünk érmesek az olimpián."

– mondta Phelps.

Fotó: MTI Fotóbank

Phelps jól fogalmazott, tényleg vad versenyeket éltek át együtt. Így ismerve a kontextust és a végeredményt, ez az ezütérem megbecsült lesz a magyar úszó vitrinjében. 

És mi a helyzet a tüneményes Kapás Bogival? Boglárka helyzete azért más, mert az ő számában, a 800 méteres gyorsúszásban, Katie Ledecky egyszerűen legyőzhetetlen volt. Világcsúcsot úszott, ám a saját szintjén Kapás Boglárka is azt, hatalmas országos rekordot, messze megdöntve egyéni legjobbját. Ez a harmadik helyre volt elég, mert a fináléban a brit Jazmin Carlin jobb eredményt ért el a magyar lánynál. 

Bogi esetében fontos tudni, hogy 23 éves. Neki több mint valószínű, hogy lesz még lehetősége egy újabb olimpiára, ahol a dobogó legfelsőbb foka is esélyes. Az ő bronzérme a helyén volt. Ledecky miatt nem vágyhatott aranyra, ezüstöt nem nyert, ám a bronzérem rendkívüli csúcsteljesítmény volt részéről. 
Fotó: MTI Fotóbank

Az ő harmadik helyezése akkor igazán értékes, ha megnézzük, hogy a 8:16.37-es ideje az ő pályafutásában mekkora idő. Nagyon nagy!

Tehát megállapíthatjuk, hogy Kapás Boglárka bronzérmének lehet örülni, úgy tűnt, hogy Bogi a 400-on elért negyedik helye után, ennek most örült is.  

Az élre is kívánkozna, tehát senki ne vegye sértésnek, hogy a súlylökő Márton Anitát a végére hagytam. Ő is új országos csúcsot ért el, ami már rögtön "beárazza" a teljesítményét. 19.87 méter az új rekord!

Fotó: MTI Fotóbank

De Anita bronzérme emellett is roppant értékes. Több szempontból is, de leginkább két okból:

atlétikában született, ahol minden eredmény mögött világraszóló teljesítmény áll, mert hasonlóan az úszáshoz egy igazi világsportról beszélünk. Másrészt a női atlétikai olimpiai érem Magyarországon, ha nem is ritka, mint a fehér holló, de régen látott vendég. Mexikóban 1968-ban a gerelyhajító Németh Angéla győzött, a diszkoszvető Kontsek Jolán pedig harmadik lett.

Szóval Anita bronzérme egy igazán kedves, 48 éve nem látott vendégként igen-igen megbecsült kell, hogy legyen. 

Fotó: MTI Fotóbank

Ma hajnalban egy óra alatt négy magyar érem született a riói nyári olimpián. Nincs köztük arany, de talán mindenki látja, nincs okunk fanyalogni. Minden történet aranyat ért. Még akkor is, ha minden sportoló az aranyéremre vágyik.

Ez az egy óra pont azért volt varázslatos, mert megmutatta, hogy minden eredménynek a versenyző helyzetéhez, pályájához, pillanatnyi tudásához mérten is lehet, talán kell is keresni az értékét. Ez a négy érem éppen ezért igen értékes a számunkra. Ahogy az immár kétszeres olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok, Imre Géza eredménye is ragyogó.

OLVASTAD MÁR?

hajrá, magyarok!
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A haladó emberiség tapsa

A haladó emberiség tapsa

piszkostizenkettő

Ha ma besétálok egy orvosi rendelőbe, és azt mondom, én vagyok Margaret Thacher, akkor az orvos azt mondja, téveszmés vagyok, és felír nekem antipszichotikumot, ha ellenben besétálok egy rendelőbe és azt mondom, helló, én férfi vagyok, akkor azt fogja mondani, gratulálok, transzgender vagy.

Bokros szerint éhezők viadala az ellenzéki politika, ezért megszünteti a pártját

Bokros szerint éhezők viadala az ellenzéki politika, ezért megszünteti a pártját

kinyílott a pitypang

A sikertelenségbe belefásult Bokros Lajos és követői úgy döntöttek, hogy megszüntetik pártjukat, a Modern Magyarországért Mozgalmat (Moma).

A Srí Lanka-i kormány szerint az új-zélandi merénylet megtorlása volt a húsvéti robbantássorozat

A Srí Lanka-i kormány szerint az új-zélandi merénylet megtorlása volt a húsvéti robbantássorozat

amerika, london, párizs

A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i összehangolt merényleteket bosszúból követték el a christchurchi mecsetekben elkövetett március 15-i tömegmészárlásért - jelentette ki a Srí Lanka-i védelmi miniszter helyettese a nyomozás eddigi eredményei alapján.

Egy magyar édesanya kér segítséget Párizsból

Ha gyermeke szenegáli származású apján múlik, soha nem térhetnek haza.

Háromszáznál is többen haltak meg a Srí Lanka-i merényletekben

Háromszáznál is többen haltak meg a Srí Lanka-i merényletekben

amerika, london, párizs

A rendőrség eddig negyven embert vett őrizetbe a robbantásokkal kapcsolatban.

Vádemelés jöhet a Magyarországon elkapott terrorista ügyében

Vádemelés jöhet a Magyarországon elkapott terrorista ügyében

kétharmad

Lapinformációk szerint vádemeléssel zárulhat Hasszan F. ügye. Bár a szíriai férfi tagadja, hogy az Iszlám Állam (ISIS) kötelékében részt vett kivégzésekben, szemtanúk vallomásai, titkosszolgálati adatok és egy videó is azt bizonyíthatja, hogy Hasszan F. bűnös.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai napon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére