Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Big pikcsör
 
 
 
 

Apáti Bence: "Ti, liberálisok lesztek rohadt nagy bajban!"

GFG - Ketipisz Sztavrosz - Tóth Dalma

2017. augusztus 26. 11:28

Rendhagyó beszélgetés Apáti Bencével, a celeb balett-táncossal a 444-ről és a 888-ról, a balettről és a politikáról, Sorosról és Orbánról, a liberálisokról és a józan észről, na meg persze arról, hogy "ha a liberálisok vennék egy kicsit a fáradtságot és egy kicsit kilépnének Újlipócán kívülre, akkor..."

Ti, liberálisok lesztek rohadt nagy bajban”

GFG: Az igazság nem ismeretelméleti kérdés, hanem politikai, érvényre kell azt juttatni.  Egyre több dolog van, amiről már lehet beszélni.

Apáti: Művészember vagyok, művészek, sok liberális-balliberális ember között mozgok, én azt látom, hogy bizonyos dolgokról most már beszélhetek anélkül, hogy ne rándulna össze a gyomrom. 

GFG: Nem kell szégyellned magad azért, mert jobboldali vagy. 

Apáti: Igen. Ma már nem köpködnek meg. Régen az volt, hogy van ez a magas hülyegyerek, aranyos, jó fej, de jobboldali. Most már nem ez van. Sok liberális barátom nyitott arra, amit mondani akarok, mert én például a liberális értékek mentén próbálok írni a bevándorlással szemben. Próbálom velük megértetni, hogy „Ti, liberálisok lesztek rohadt nagy bajban! Ti, melegek lesztek rohadt nagy bajban! Ti, transzszexuális barátaim lesztek nagyon nagy bajban! Lehet, hogy én megcsipkedlek titeket, de én nem fogom levágni a fejeteket”. Az a normális demokrácia, ha én odacsípek, ők meg belém csípnek, de csak elmegyünk sörözni, mert én is élek, és ők is ebben az országban élnek. Ha a liberálisok vennék egy kicsit a fáradságot és egy kicsit kilépnének Újlipócán kívülre, akkor látnák azt is, hogy van egy másik világ, és ha valaki szeretne a kisebbségek mellett kiállni, akkor azt is észre kellene venni, hogy vannak olyan kisebbségek, akiket tényleg elnyomnak, tényleg bántanak, méghozzá rendszerszinten.

GFG: És arról mit gondolsz, hogy minket is letiltott a Facebook, bár nem mondta meg miért, most pedig Megadja Gábor kollégánkat függesztette fel 24 órára. 

Apáti: Szerintem én azért nem vagyok veszélyben, mert én nagyon liberális érvek mentén írok. Nem nektek írok, nem a jobboldali barátaimnak – mert őket nem kell meggyőznöm arról, hogy igazam van –, hanem a liberális barátaimat szeretném meggyőzni az igazamról, méghozzá a saját érveikkel. 

GFG: De ha az LMBTQ mögé hozzáírsz még tíz betűt, az se PC.

Apáti: Igen, ilyet szoktam csinálni.

GFG: Elégedetlen vagyok a Facebookkal, hogy ilyenek még átmennek a rendszeren (nevetés).

Apáti: Majd lesz ebben is változás. Ugyanakkor tegyük hozzá azt is, hogy éppen az a lényege az európai keresztény-zsidó kultúrkörnek, hogy ezek az emberek védelmet élveznek, ezért meg tudom érteni, ha egy buzizós kijelentés valakit bánt. A kisebbségek tiszteletet érdemelnek.

GFG: A közösségeket kisebbségi csoportokra osztják fel a liberálisok. Most kisebbségek versenye zajlik. Lehet, hogy a transzszexuális bálnák érzékenysége már az első öt között van, míg az európai fehér heteroszexuális férfiak elég szarul állnak ebben a küzdelemben.

Apáti: Ez így igaz, teljesen igazad van, ez ellen én is nagyon-nagyon szeretnék küzdeni, csak bennem például van egy ilyen önkorlátozó reflex. Nagyon sok ismerősöm van, és nem akarok olyat írni, amivel megbánthatnék egyeseket. Ezért nem fogok leretardáltozni vagy lebuzizni senkit sem. És ezzel nem Megadja Gábor barátunkat akarom bántani, mert ő az egyik legjobb, sőt a legjobb tollú 888-as. De tényleg őszintén mondom ezt, nálatok figyeltem fel rá, elképesztően jól ír, tehát nem akarom feltétlenül csesztetni...

GFG: De, csesztesd csak nyugodtan, a liberálisok azt is szeretik, ha nálunk belül vita van (nevetés). 

Nem vagyok az a félős kisfiú”

GFG: A csizma immár sokadszor kerül az asztalra, hogy lehet az, hogy egy balett-táncos celebesedik?

Apáti: Szerintem ez a normális. Egy író, egy zenész, egy musicalénekes lehet celeb, egy balett-táncos meg nem? Barisnyikov és Nurejev azért lettek a világ leghíresebb balettművészei, mert annak idején volt merszük felülni a „sztárvonatra”. Csak zárójelben jegyzem meg, azt szokták mondani, hogy a balett női szakma, aztán amikor azt mondod, hogy mondjanak két balettművészt, mindig  Barisnyikovot és Nurejevet mondják, szóval ennyit a sztereotípiákról, zárójel bezárva. Ők ugye disszidáltak a Szovjetunióból, New Yorkban meg agyonsztárolták őket. De mondhatnám Szergej Polunyint is, tetovált, elmebeteg őrült, aki ráadásul nincs is ott a legjobb férfi balett-táncosok között, mégis hatalmas „rock and roll sztár”. 

GFG: Neked hány tangabugyit dobtak már fel a színpadra? 

Apáti: Előfordult már, nem panaszkodom.

Ketipisz: Te vagy a balett rosszfiúja?

Apáti: Igen, így is mondhatjuk, de most párkapcsolatban élek (nevetés).

Tóth: Olvastam, hogy a barátnőd azt mondta, félt egy kicsit a kapcsolatotok elején, mert rossz hírek terjedtek rólad a főiskolán, milyen rossz hírek? 

GFG: Hogy sokat olvas jobboldali sajtót (nevetés)

Apáti: Teljesen megalapozatlan, rosszindulatú pletykák, például, hogy szoktam együtt hálni lányokkal, és hogy sokkal (nevetés).

Tóth: Rengeteg félmeztelen képed van Facebookon. Lehet azt mondani, hogy te vagy Sarka Kata férfiben?

Apáti: Hát nem tudom (nevetés). Inkább azt lehet mondani, hogy kevesebb a viszonylag jobban kinéző celeb férfi, és remek lájkcunamit lehet elérni, ha az ember megmutatja a felső testét.

GFG: És mit ér a lájkcunami?

Apáti: Lényegében semmit.

GFG: Akkor az elég jó váltópénz (nevetés).

Tóth: Lubickolsz a sztárságban.

Apáti: Ez jót tesz a balett ügyének is. Solymosi Tamás balettigazgatónkkal nem kellett megharcolni, megértette és felfogta, hogy a balett egy nagyon periférikus dolog, muszáj, hogy sztárokat csináljunk. Olyan nincsen, hogy a Katonának van nyolc sztárja, a Vígnek van nyolc sztárja, a Nemzetinek van tíz sztárja, a balettnak senki. Így nem fognak jönni a gyerekek felvételizni a balettintézetbe. Volt olyan év, hogy négy kisfiú felvételizett. Most az elmúlt pár évben, láss csodát, egy kicsivel többen felvételiznek, lehet, hogy azért, mert van ez a nagy darab tetovált gyerek. Ennek igenis van foganatja.

GFG: Te vagy a balett nagykövete?

Apáti: Van ilyen státusz a színházban, sajnos nem én kaptam meg, pedig nem jönne rosszul, de mondhatjuk igen, azt gondolom az vagyok, és ezt nagyon büszkén vállalom. Vannak sztereotípiák a balettművészekről, tudjuk, hogy micsoda, és hát az apukák és az anyukák sokkal szívesebben engedik el felvételizni a kisfiúkat a balettintézetbe, most táncművészeti egyetem, ha látják, ez a srác áttör nyolc ajtót a Drágám add az életed!-ben és közben ölelgeti a barátnőjét. 

GFG: Találkoztál már Pataki Attilával?

Apáti: Igen, éppen egy hónapja. 

GFG: Csak azért kérdezem mert úgy hírlik rólad, hogy balettezel, bokszolsz, focizol, sakkozol, és így tovább. Szóval, mikor is dobtak le téged a földönkívüliek? (nevetés)

Apáti: Tényleg nagyon sok mindent csinálok, de igazán jó semmiben sem vagyok. Csak nem bírok ülni a seggemen és a jóistentől kaptam egy olyan tulajdonságot, hogyha valamire ráfekszem, azt nagyon-nagyon akarom csinálom. Ha írok, akkor semmi másra nem koncentrálok, ha táncolok, akkor csak táncolok, ha televíziós műsorban vagyok, azt is 100 százalékkal csinálom. Egyébként nagyon gyenge voltam balett-táncosnak. Ketteseim, hármasaim voltak. Keveházi Gábor, az akkori mesterem látta, hogy igyekszik ugyan ez a gyerek, de olyan szar, hogy borzalmas, mégis biztatott. Mindig mondta: „ne add fel Bence, csináld”. Így én mentem be először a terembe és én jöttem ki legkésőbb a teremből. Be akartam bizonyítani, hogy én ebben igenis jó leszek. 

GFG: Mint ahogy a közéleti cikkek írásában is. Ezentúl nálunk fogsz írni, te leszel az egyik Piszkostizenkettő. Mi lesz, ha kikezdenek ezért? 

Apáti: Biztos nagyon sokat fogok kapni emiatt, de nem vagyok az a félős kisfiú. Tehát szerintem hadd szóljon.

GFG: Kezdődjön akkor a rock and roll! 

OLVASTAD MÁR?

Big pikcsör
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Svédország, Kr. u. 30

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

amerika, london, párizs

2014-ben Jack Letts, az oxfordi diák Szíriába szökött. Hamar rájött azonban, hogy ott sem fenékig tejfel az élet: hiányzik az anyukája, ezért most már hazatérne Nagy-Britanniába.

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

kinyílott a pitypang

Már Romániában is elavult a dákoromán kontinuitás elmélete?

Így zsidózik a jobbikos Bencsik János

Ilyen lenne a "néppártosodás"?

Megszavazták a dánok: mehetnek a migránsok a lakatlan szigetre

Megszavazták a dánok: mehetnek a migránsok a lakatlan szigetre

amerika, london, párizs

Új bevándorlásellenes törvényeket szavaztak meg a dánok, többek között kitoloncolási központot fognak létrehozni egy lakatlan szigeten.

Ilyen városi rangadó még soha nem volt az NB I-ben

Ilyen városi rangadó még soha nem volt az NB I-ben

hajrá, magyarok!

Szombaton kerül sor a magyar labdarúgó-bajnokság 22. fordulójára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére