Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Annyira tömegközlekedés-ellenes a főváros, hogy gyorsabb lett a fonódó

2017. május 25. 10:58

Sajnos a villamosok nem úgy működnek, ahogy azt Juhász Péterék elképzelik, így az általuk Tarlós-sávnak elnevezett intézkedésnek hála a budai fonódó villamosok megbízhatóbbak lettek az északi szakaszukon.

Április végén a függetlenobjektív sajtóban nagy vihart kavart, hogy az Árpád fejedelem útján megszüntették a buszsávot egy rövid szakaszon. Juhász Péter, az Együtt nevű mikropárt tótumfaktuma el is ment a Komjádi uszoda elé, hogy összefirkálja az utat.

Ahogyan az lenni szokott, az átállás nem ment könnyedén, így május első hetében tényleg romlott a helyzet a korábbihoz képest, erről az Index meg is írta szenzációhajhász cikkét. Igaz, a villamosok már ekkor is jobban haladtak, de ez nem érdekelt senkit. Később aztán valamiért nem lehetett hallani semmit a témáról.

Na vajon miért?

Mert minden rendben működik, a Frankel Leó úton nincs dugó, az Árpád fejedelem útján is enyhültek a torlódások, igaz, a Margit híd közvetlen közelében nem lett jobb a helyzet, de ettől az intézkedéstől nem is lehetett. A legtöbbet a villamossal utazók nyertek, pedig a függetlenobjektív sajtó szerint Tarlós István nem szereti a kötöttpályás közlekedést.

Fotó: Pörge Béla

De nézzük meg adatokkal, hogy mi történt. Én naponta használom a fonódó villamosokat, így hamar feltűnt, hogy a Frankel Leó után nem akadályozzák torlódó autók a villamos haladását. Magam is megdöbbentem azon, hogy napokon keresztül pontosan érkezett a villamoson a Batthyány térre, reggel is, délelőtt is.

Persze ettől még teljes mellszélességgel támogatom, hogy tiltsák ki az autókat a Zsigmond tér és az Üstökös utca közötti szakaszról, bár így, hogy nem tartják fel a dugóban álló autók a villamost, már nem jut ez eszembe minden egyes nap.

A Futár adatbázisában néhány napra visszamenőleg lehet böngészni a menetrendi adatokban. Megnéztem hát, hogy csak nekem van-e szerencsém mindennap a 19-es és a 41-es villamossal, vagy tényleg nincs dugó a Frankel Leó úton.

A villamosoknál a reggel 7 és 9 óra közötti időszak a legkritikusabb, a buszoknál emellett megnéztem a délutáni csúcsot is.

A fonódónál feltűnt, hogy az óbudai végállomás szűkössége elég sok problémát okoz, ezt persze utasként is láttam, de az adatok megerősítették a benyomásaimat. Volt olyan, hogy 3-4 perc késéssel indult el a villamos már a Bécsi úti végállomástól is. A Nagyszombat utca és a Kolosy tér közötti szakasz ugyan sokat javult a fonódó beindítása óta, de így is neuralgikus pont még, 2-3 perc késést gyakran szednek össze ott a villamosok. A lényeg viszont nem ez volt, hanem a Zsigmond tér és a Margit híd közötti szakasz.

Olyan járatot nem láttam, ami másfél percnél több késést szedett volna össze ezen a részen, olyan viszont többször is előfordult, hogy a korábbi késést itt dolgozta le a villamos.

A buszoknál kevésbé rózsás a helyzet, bár ezen a részen nem növekedett a késésük, viszont csúcsidőben nem ritka, hogy 5-8 perces késéssel érkeznek meg a buszok a Zsigmond térre. Odáig korábban sem volt buszsáv, onnan igen. Onnan tovább a Margit hídig zömmel menetrend szerint mentek tovább a buszok, esetleg 1-2 perccel még növekedett is a késésük a Margit hídig.

A konklúzió tehát az, hogy a buszsáv megszűnésével a buszok helyzete nem lett rosszabb, igaz, nem is javult. A villamosok viszont megbízhatóbbak lettek ezen a szakaszon.

Ilyen lenne egy tömegközlekedés elleni intézkedés?

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére