Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Anne Applebaum panaszai

Csuklyás

2016. április 18. 13:48

Olvastátok Anne Applebaum interjúját a Mandineren? Kár érte, kiváló ügynök volt.

Anne Applebaum nem ostoba. Nem véletlenül tüntették ki néhány évvel ezelőtt Petőfi-díjjal, és nem véletlenül kapta meg a Pulitzer-díjat sem. De úgy tűnik, a sikerek nem mentenek meg senkit sem attól, hogy a sértettség elhomályosítsa a látását. Igazán kár, mert kifejezetten élvezhető volt Applebaum minőségi kommunistázása.

A Mandinernek adott interjújából sajnos az derül ki, hogy valamiféle hosszú pihenéssel vagy terápiával lehetne helyreállítani azt a bizonyos kapcsolatot a valósággal. A valósággal való kapcsolata nem feltétlenül azért szakadt meg Applebaumnak, mert a kellő tudás hiányzik hozzá, hanem azért, mert az indulatai vezérlik a megnyilatkozásait.

Ezek az indulatok persze emberileg érthetőek. Applebaum férje már nem Lengyelország külügyminisztere, és az a kormány sincs már, amelynek tagja volt. Az írónő minden bizonnyal szentül hitt abban a küldetésben, amit a korábbi lengyel kormány tűzött ki maga elé. Kívülről és utólag szemlélve azért ez nem egy túl dicsőséges küldetés. Végső soron abban merült ki, hogy a lengyel kormány a berlini és a washingtoni külügyminisztérium kirendeltsége legyen. Tekintettel arra, hogy a berlini kormány immár hetven éve a washingtoni kormány kirendeltsége, legalább a kettő között nincs különösebb feszültség. A kísérlet előreláthatóan is a biztos kudarcot vetítette előre, hiszen még ha Washingtonnal meg is barátkoznak, a közismerten és hagyományosan rendkívül „németbarát” lengyel nép nem volt képes lenyelni azt, hogy a miniszterelnökük derékig van a német kancellár hátsójában. Legalább ő örülhet, szolgálatait az Európai Tanács elnöki posztjával jutalmazták az illetékesek (és a hátsó birtokosai).

Férje és a korábbi kormány kegyvesztettségénél csak a személyes sértettség zavarhatja jobban, amit az interjúban említi is: hogy nem olvassák a könyveit. Vagyis valójában az a világrengető evidencia zavarja Applebaumot, hogy Danielle Steelt többen veszik, mint a gulagról írt könyvét. Ez valóban sajnálatos, de mi ebben a meglepő? Ez már utal a valósággal való kapcsolat elvesztésére, amely továbbgyűrűzik és mélyül, amikor Ukrajnáról és a bevándorlásról ejt szót az írónő.

Ekkor ugyanis a többnyire tájékozott történész átfordul az egyszeri kernerzsoltba. Ukrajnát a magyarok fel akarják osztani, a V4-ek pedig „rasszisták”. Vannak ugyan olyanok, akik ugyancsak ellenzik a tömeges bevándorlást és a merkeli politikát, de azok mindezt selyem zsebkendővel teszik, civilizáltak és nyugatiak. Ők ugyan kvázi gettókba tömörítették a bevándorlóikat, velük végeztetik el a piszkos munkát, de nem mondanak „rasszista” dolgokat. Szegény Applebaum, ha felidézné magában, hogyan beszélnek az angolok a lengyel bevándorlókról… Az írónő valójában a nyugat képmutatását dicséri.

Anne Applebaum hitt abban a nagyszerű tervben, hogy az európaiak igazodjanak az amerikai ideológiai elvárásokhoz (lásd: „rasszizmus”-ellenesség), és, hogy legyen minden európai nemzet német gyarmat. Ezt igyekezett kiszolgálni a korábbi lengyel kormány is, amely azonban megbukott. Ennek a politikának szép lassan sehol sem maradnak támogatói, ezért Applebaum keserű, sértett értelmiségi lett. Akinek nem olvassák a könyveit, és aki nem akar beszélni magyarokkal, mert azok kérdeznek.

Kár érte. Nagy kár.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére