Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Anne Applebaum panaszai

Csuklyás

2016. április 18. 13:48

Olvastátok Anne Applebaum interjúját a Mandineren? Kár érte, kiváló ügynök volt.

Anne Applebaum nem ostoba. Nem véletlenül tüntették ki néhány évvel ezelőtt Petőfi-díjjal, és nem véletlenül kapta meg a Pulitzer-díjat sem. De úgy tűnik, a sikerek nem mentenek meg senkit sem attól, hogy a sértettség elhomályosítsa a látását. Igazán kár, mert kifejezetten élvezhető volt Applebaum minőségi kommunistázása.

A Mandinernek adott interjújából sajnos az derül ki, hogy valamiféle hosszú pihenéssel vagy terápiával lehetne helyreállítani azt a bizonyos kapcsolatot a valósággal. A valósággal való kapcsolata nem feltétlenül azért szakadt meg Applebaumnak, mert a kellő tudás hiányzik hozzá, hanem azért, mert az indulatai vezérlik a megnyilatkozásait.

Ezek az indulatok persze emberileg érthetőek. Applebaum férje már nem Lengyelország külügyminisztere, és az a kormány sincs már, amelynek tagja volt. Az írónő minden bizonnyal szentül hitt abban a küldetésben, amit a korábbi lengyel kormány tűzött ki maga elé. Kívülről és utólag szemlélve azért ez nem egy túl dicsőséges küldetés. Végső soron abban merült ki, hogy a lengyel kormány a berlini és a washingtoni külügyminisztérium kirendeltsége legyen. Tekintettel arra, hogy a berlini kormány immár hetven éve a washingtoni kormány kirendeltsége, legalább a kettő között nincs különösebb feszültség. A kísérlet előreláthatóan is a biztos kudarcot vetítette előre, hiszen még ha Washingtonnal meg is barátkoznak, a közismerten és hagyományosan rendkívül „németbarát” lengyel nép nem volt képes lenyelni azt, hogy a miniszterelnökük derékig van a német kancellár hátsójában. Legalább ő örülhet, szolgálatait az Európai Tanács elnöki posztjával jutalmazták az illetékesek (és a hátsó birtokosai).

Férje és a korábbi kormány kegyvesztettségénél csak a személyes sértettség zavarhatja jobban, amit az interjúban említi is: hogy nem olvassák a könyveit. Vagyis valójában az a világrengető evidencia zavarja Applebaumot, hogy Danielle Steelt többen veszik, mint a gulagról írt könyvét. Ez valóban sajnálatos, de mi ebben a meglepő? Ez már utal a valósággal való kapcsolat elvesztésére, amely továbbgyűrűzik és mélyül, amikor Ukrajnáról és a bevándorlásról ejt szót az írónő.

Ekkor ugyanis a többnyire tájékozott történész átfordul az egyszeri kernerzsoltba. Ukrajnát a magyarok fel akarják osztani, a V4-ek pedig „rasszisták”. Vannak ugyan olyanok, akik ugyancsak ellenzik a tömeges bevándorlást és a merkeli politikát, de azok mindezt selyem zsebkendővel teszik, civilizáltak és nyugatiak. Ők ugyan kvázi gettókba tömörítették a bevándorlóikat, velük végeztetik el a piszkos munkát, de nem mondanak „rasszista” dolgokat. Szegény Applebaum, ha felidézné magában, hogyan beszélnek az angolok a lengyel bevándorlókról… Az írónő valójában a nyugat képmutatását dicséri.

Anne Applebaum hitt abban a nagyszerű tervben, hogy az európaiak igazodjanak az amerikai ideológiai elvárásokhoz (lásd: „rasszizmus”-ellenesség), és, hogy legyen minden európai nemzet német gyarmat. Ezt igyekezett kiszolgálni a korábbi lengyel kormány is, amely azonban megbukott. Ennek a politikának szép lassan sehol sem maradnak támogatói, ezért Applebaum keserű, sértett értelmiségi lett. Akinek nem olvassák a könyveit, és aki nem akar beszélni magyarokkal, mert azok kérdeznek.

Kár érte. Nagy kár.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

szabad vasárnap

Az amerikai katolikus egyház egyelőre ellenáll az új trendnek.

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

kétharmad

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére