Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Anne Applebaum panaszai

Csuklyás

2016. április 18. 13:48

Olvastátok Anne Applebaum interjúját a Mandineren? Kár érte, kiváló ügynök volt.

Anne Applebaum nem ostoba. Nem véletlenül tüntették ki néhány évvel ezelőtt Petőfi-díjjal, és nem véletlenül kapta meg a Pulitzer-díjat sem. De úgy tűnik, a sikerek nem mentenek meg senkit sem attól, hogy a sértettség elhomályosítsa a látását. Igazán kár, mert kifejezetten élvezhető volt Applebaum minőségi kommunistázása.

A Mandinernek adott interjújából sajnos az derül ki, hogy valamiféle hosszú pihenéssel vagy terápiával lehetne helyreállítani azt a bizonyos kapcsolatot a valósággal. A valósággal való kapcsolata nem feltétlenül azért szakadt meg Applebaumnak, mert a kellő tudás hiányzik hozzá, hanem azért, mert az indulatai vezérlik a megnyilatkozásait.

Ezek az indulatok persze emberileg érthetőek. Applebaum férje már nem Lengyelország külügyminisztere, és az a kormány sincs már, amelynek tagja volt. Az írónő minden bizonnyal szentül hitt abban a küldetésben, amit a korábbi lengyel kormány tűzött ki maga elé. Kívülről és utólag szemlélve azért ez nem egy túl dicsőséges küldetés. Végső soron abban merült ki, hogy a lengyel kormány a berlini és a washingtoni külügyminisztérium kirendeltsége legyen. Tekintettel arra, hogy a berlini kormány immár hetven éve a washingtoni kormány kirendeltsége, legalább a kettő között nincs különösebb feszültség. A kísérlet előreláthatóan is a biztos kudarcot vetítette előre, hiszen még ha Washingtonnal meg is barátkoznak, a közismerten és hagyományosan rendkívül „németbarát” lengyel nép nem volt képes lenyelni azt, hogy a miniszterelnökük derékig van a német kancellár hátsójában. Legalább ő örülhet, szolgálatait az Európai Tanács elnöki posztjával jutalmazták az illetékesek (és a hátsó birtokosai).

Férje és a korábbi kormány kegyvesztettségénél csak a személyes sértettség zavarhatja jobban, amit az interjúban említi is: hogy nem olvassák a könyveit. Vagyis valójában az a világrengető evidencia zavarja Applebaumot, hogy Danielle Steelt többen veszik, mint a gulagról írt könyvét. Ez valóban sajnálatos, de mi ebben a meglepő? Ez már utal a valósággal való kapcsolat elvesztésére, amely továbbgyűrűzik és mélyül, amikor Ukrajnáról és a bevándorlásról ejt szót az írónő.

Ekkor ugyanis a többnyire tájékozott történész átfordul az egyszeri kernerzsoltba. Ukrajnát a magyarok fel akarják osztani, a V4-ek pedig „rasszisták”. Vannak ugyan olyanok, akik ugyancsak ellenzik a tömeges bevándorlást és a merkeli politikát, de azok mindezt selyem zsebkendővel teszik, civilizáltak és nyugatiak. Ők ugyan kvázi gettókba tömörítették a bevándorlóikat, velük végeztetik el a piszkos munkát, de nem mondanak „rasszista” dolgokat. Szegény Applebaum, ha felidézné magában, hogyan beszélnek az angolok a lengyel bevándorlókról… Az írónő valójában a nyugat képmutatását dicséri.

Anne Applebaum hitt abban a nagyszerű tervben, hogy az európaiak igazodjanak az amerikai ideológiai elvárásokhoz (lásd: „rasszizmus”-ellenesség), és, hogy legyen minden európai nemzet német gyarmat. Ezt igyekezett kiszolgálni a korábbi lengyel kormány is, amely azonban megbukott. Ennek a politikának szép lassan sehol sem maradnak támogatói, ezért Applebaum keserű, sértett értelmiségi lett. Akinek nem olvassák a könyveit, és aki nem akar beszélni magyarokkal, mert azok kérdeznek.

Kár érte. Nagy kár.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseit méltatta a cseh miniszterelnök

Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseit méltatta a cseh miniszterelnök

amerika, london, párizs

A demográfiai problémák megoldása, a népességnövekedés irányába tett figyelemre méltó és pozitív lépésnek minősítette a magyar kormány közelmúltban bejelentett családpolitikai intézkedéseit Andrej Babis cseh miniszterelnök, az ANO mozgalom elnöke vasárnap Prágában mozgalma tisztújító közgyűlésén elmondott beszédében.

A francia rendőrség ezrével tartóztatja le a sárgamellényes tüntetőket

A francia rendőrség ezrével tartóztatja le a sárgamellényes tüntetőket

amerika, london, párizs

A francia belügyminiszter által közölt friss adatok alapján a hatóságok eddig 8400 sárgamellényes tüntetőt tartóztattak le az elmúlt három hónapban.

Deutsch: Timmermans az EP-választási győzelemért még a rasszista, antiszemita Jobbikkal való összeborulást is elfogadja

Deutsch: Timmermans az EP-választási győzelemért még a rasszista, antiszemita Jobbikkal való összeborulást is elfogadja

kétharmad

Deutsch Tamás szerint Frans Timmermans, az Európai Bizottság szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje az európai parlamenti választási győzelemért "elfogadja és tudomásul veszi, hogy a magyarországi szocialisták összeborulnak a rasszista, antiszemita Jobbikkal".

Minden harmadik kiutasított migráns visszatér Németországba

A németek problémája nem egyedi: Ausztriában az év elején egy olyan migráns gyilkolt egy bevándorlási hivatalban, akit korábban már kiutasítottak az országból.

Le Pen egyetlen mondattal lefegyverezte baloldali kritikusait

Le Pen egyetlen mondattal lefegyverezte baloldali kritikusait

amerika, london, párizs

Marine Le Pent, a bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés párt vezetőjét parlamenti vizsgálóbizottság elé idézte a baloldal Franciaországban. Le Pen egyetlen mondatával elérte, hogy az idézést visszavonják és a baloldal megfutamodjon.

Hétfőn újra összeül az Országgyűlés

Hétfőn újra összeül az Országgyűlés

kétharmad

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg tavaszi ülésszakát. A kéthetes ülés első napján az igazságszolgáltatás tevékenységéről szóló beszámolókat fogadhatnak el, szerdán pedig a vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról tárgyalhatnak.

Magyarország a befektetők egyik legnagyobb kedvence

Ott vagyunk a világ tíz legjobb befektetési célpontja között, és ezen a pénteki felminősítés még javíthat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére