Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Angela Merkel is a lengyelekért aggódik

2017. július 19. 17:58

BERLIN, 17:58

A német kormány szóvivője megerősítette a lengyel lapoknak azt az értesülését, mely szerint a kancellár hosszabb megbeszélést folytatott Andrzej Duda lengyel államfővel.

Steffen Seibert berlini sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a lengyel elnökkel folytatott megbeszélésen a hamburgi G20-csúcs és az amerikai elnök varsói látogatása mellett a jogállamisággal kapcsolatos ügyekről is szó esett. Az nem derült ki, hogy Angela Merkel vagy Andrzej Duda kezdeményezte a beszélgetést, és arra az újságírói kérdésre sem jött konkrét válasz, hogy a német kancellár miért a lengyel elnökkel beszélt, és miért nem a kormányfővel.

Merkel pötyög. Kockul.

Fotó: AFP

A szóvivő kiemelte: Berlin "nagy figyelemmel" követi a lengyel igazságügyi reform helyzetét és a lengyel "civil társadalom" demonstrációit a tervezett reform ellen. Berlin osztja Brüsszel azon sivalkodását, miszerint a lengyel reformmal kapcsolatos kérdések "nagyon alapvetően érintik a hatalmi ágak szétválasztását és a független igazságszolgáltatást".

Mint ismert, az Európai Bizottság vezetői korábban arról egyeztettek, hogy Varsó megfenyegetése céljából szóba kerülhet Lengyelország szavazati jogának felfüggesztése az Európai Tanácsban. Továbbá felszólították Varsót, hogy azonnali hatállyal vonják vissza a törvénytervezetet. Az unió szokásos érvei Varsóval szemben a következők: a reformok veszélybe sodorják a jogállamiságot, az új törvények hatással lennének a bírói függetlenségre és a jogállamiságot is fenyegetik.

A lengyel elnök kedd éjjel egy Varsóban tartott tanácskozáson arra kérte a törvényhozás résztvevőit, hogy törekedjenek a kompromisszumos megoldás elfogadására. Már a szejm által elfogadott, államfői aláírásra váró jogszabállyal kapcsolatban a Duda által javasolt változtatás lényege az, hogy bár az igazságszolgáltatási tanács (KRS) tagjait ezután a parlament alsóháza fogja megválasztani, a kinevezésükhöz háromötödös többség kell.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

kinyílott a pitypang

A #metoo, a politikai lejáratás eszköze ismét felütötte a fejét. Brett Kavanaugh-t, Donald Trump főbírójelöltjét vasárnap szexuális zaklatással vádolta meg egy volt iskolatársnője. Az állítólagos áldozat korábban egy demokrata szenátornak írt levelében számolt be az erőszak részleteiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére