Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Andrej Babis lett a cseh kormányfő

2017. december 6. 18:28

PRÁGA, 18:28

A cseh államfő az őszi választások győztesét, az ANO mozgalom vezetőjét, Andrej Babist nevezte ki miniszterelnöknek.

Az új kormányfő, Andrej Babis jogkörei elődje, Bohuslav Sobotka ügyvezető kormányfő végleges távozásáig korlátozottak. Úgy tudni, az új kormány december 13-án áll majd fel. Az ANO mozgalom vezetője azt tervezi, hogy kormányának programját januárban terjeszti majd a képviselőház elé szavazásra.

Andrej Babis kormányfő

Fotó: AFP

Milos Zeman Babis kinevezésekor közölte: ott lesz ezen a parlamenti alsóházi ülésen, és támogatásáról fogja biztosítani az új kabinetet.

A 200 tagú cseh parlamenti alsóházban a jobbközép ANO mozgalomnak 78 képviselője van. Miután szinte senki sem kíván koalícióra lépni az ANO-val, Babis kisebbségi kormányt tervez.

Milos Zeman államfő

Fotó: AFP

"A magas fákat gyakran éri villámütés" – figyelmeztette az új miniszterelnököt az államfő. Megjegyezte: fel kell készülnie arra, hogy a média egy része "tovább fogja fokozni Babis-ellenes kampányát".

Csehországnak az eddigieknél jóval aktívabbnak kell lennie az Európai Unióban"

– mondta kinevezése után Andrej Babis újságíróknak. Hozzátette: a migrációs probléma megoldásaként javasolni fogja az EU-nak, hogy fokozza harcát az embercsempészek ellen. Belpolitikai téren a korrupció és a kliensrendszer elleni küzdelmet jelölte meg legfontosabb feladatként az új cseh kormányfő.

Andrej Babis elmondta azt is, hogy a következő napokban és hetekben újra tárgyalni kíván a parlamenti pártokkal kormányának támogatásáról vagy megtűréséről.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Török lap: az amerikaiak fogva tartják az ISIS vezetőjét

Amerikai csapatok fogták el Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét, akit most egyik szíriai bázisukon tartanak fogva - állította vasárnap a Yeni Safak kormányközeli török napilap.

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

amerika, london, párizs

Több ezren tüntettek Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó, egykori georgiai elnök vezetésével vasárnap Kijevben Petro Porosenko ukrán elnök menesztését követelve.

Mi lesz így az NFL-el?

Mi lesz így az NFL-el?

bulvár

Harmadik hónapja gyalázatos mélységekben az amerikai futball népszerűsége.

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

amerika, london, párizs

Semmiféle párbeszéd vagy tárgyalás sem kezdődhet egy terrorszervezet volt tagjaival, háborús bűnösökkel - mondta Charles Michel belga miniszterelnök azt követően, hogy egy Irakban fogva tartott belga állampolgár, egykori dzsihadista harcos felajánlotta, hogy információkkal segítené a belga titkosszolgálatokat.

Német belügyminiszter: a szerencsén is múlt, hogy idén 3 terrortámadást sikerült megakadályozni

Három terrortámadást akadályoztak meg az idén Németországban, 2000 óta pedig 16-ot - mondta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. Ez azt jelenti, hogy míg korábban évente átlagosan egy merényletet akadályoztak meg, idén már hármat kellett. Nagyon észnél kell lennie a német hatóságoknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére