Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Amerikában is a gyermekvállalást ösztönöznék a bevándorlással szemben

2018. november 5. 15:58

Az államnak minden lehetséges eszközzel a "Made in America" gyermekek megszületését kellene segítenie a bevándorlással szemben - állítja Steven W. Mosher amerikai társadalomtudós a Donald Trumphoz közel álló New York Postban.

A társadalomtudós álláspontja szerint Amerikának égető szüksége lenne egy bébibummra, azonban számos olyan tényező van, ami „fogamzásgátlóként” hat a társadalomban. Mosher úgy véli, hogy Donald Trump megválasztása óta az amerikai kapitalizmus nagy motorja ismét teljes gőzzel robog, de különös módon az emberek továbbra is vonakodnak a gyermekvállalástól.

Fotó: AFP

A szerző felidézi, hogy a születési ráta zuhanása a – 2008-tól 2016-ig tartó – nagy recesszió alatt aligha meglepő, hiszen ki akarna gyermeket hozni a világra egy munkahelyek hiányától szenvedő, stagnáló gazdaságba? A 2016-os választást követő prosperitásnak a születések gyors növekedését kellett volna eredményeznie, ahogyan az a múltban is történt; ez azonban várat magára, hiszen

a nagyvonalú adócsökkentések és a középosztály növekvő jövedelmeinek ellenére a születési ráta továbbra is az amerikai történelem valaha volt legalacsonyabb szintjén mozog.”

Steven W. Mosher megjegyzi, hogy jelenleg átlagosan 1,7 gyermek jut egy párra, amely a jelenlegi népesség fenntartásához szükséges 2,1 alatt van.

Ezek a lehangoló számok az Amerikában született állampolgárok számának erősen csökkenő tendenciáját vetítik előre az elkövetkezendő évekre”

– teszi hozzá a szerző.

A társadalomtudós szerint erre fel majd egyesek megvonják a vállukat, mondván, az amerikai születési ráta még mindig magasabb, mint a német, és hozzájuk hasonlóan Amerika is könnyedén importálhatná a szükséges munkaerőt.

Olyan ez, mint azzal vigasztalni egy szívelégtelenségben szenvedő beteget, hogy jobb helyzetben van, mint a haldokló beteg a szomszéd ágyban”

– fogalmazza meg őszinte és kemény véleményét ennek kapcsán Mosher, aki szerint Angela Merkel német kancellár a migránskaravánok beengedésével jelentős társadalmi és gazdasági kudarcot idézett elő hazájában. 

Fotó: AFP

A szerző úgy véli, hogy az Egyesült Államokba mostanra visszatelepített gyárakkal és a történelmi mélyponton lévő munkanélküliségi rátával növekedni fog a nyomás a migránsok importálására, holott sokkal jobb lenne, ha a munkások következő generációja a külföldi helyett „Made in America” lenne, amelynek előnyeit számos statisztika és kutatás is igazolja.

A születési ráta növeléséhez az Y generációt arra kell ösztönözni, hogy házasodjanak meg, és vállaljanak gyereket”

– szögezi le Steven W. Mosher, aki szerint ez a generáció rendkívül terméketlennek bizonyul a diákhitel-adósság óriási szintje miatt, valamint amiatt, hogy a házasság helyett az „együttélést” preferálják, a fiatal férfiak pedig vonakodnak felelősséget vállalni a házasság és a család iránt.

A probléma megoldásához a társadalomtudós szerint az államnak el kellene engednie a diákhiteleket, és csökkentenie kellene a fiatal párok adóterheit.

De tovább mennék. Számomra úgy tűnik, hogy azoknak a pároknak, akik hajlandóak három vagy több gyermeket felnevelni, nemcsak el kell engedni a diákhitelüket, hanem mentesíteni kellene őket valamennyi szövetségi adótól”

– írja a szerző a publicisztikájában, aki az írását a következőképpen zárja:

John F. Kennedy egyszer azt mondta: »a gyermek a világ legértékesebb erőforrása és a legjobb reménye a jövőre nézve«. Valójában ők az egyetlen reményünk a jövőre nézve.”

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

szabad vasárnap

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Akik már elvesztették a háborút

Akik már elvesztették a háborút

piszkostizenkettő

A lángoló Notre Dame és ami utána következik.

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

A falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés - nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa.

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

amerika, london, párizs

Az előrejelzések szerint komoly erősödéssel számolhatnak azok a pártok az európai parlamenti választáson, melyek élesen ellenzik a migrációt, valamint euroszkeptikusak.

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

kétharmad

Szerencsére nem sikerült megvalósítania a tervét.

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

amerika, london, párizs

Közel kétmillió bevándorló juthatott a migránskártyákon keresztül pénzhez Brüsszel és az ENSZ jóvoltából.

Nagyhéten akart robbantani egy Spanyolországban élő dzsihadista

A 23 éves marokkói férfi az egyik legkiszámíthatatlanabb robbanóanyaggal vitte volna végbe a támadást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére