Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Amerika hamarosan a miénk lesz"

2018. május 29. 17:00

Egyes szakértők hibának tartják, hogy az amerikaiak nem érzik a rájuk leselkedő iszlamista veszély teljes súlyát. Szerintük a védettség érzése sok olyan ország vesztét okozta már az idők során, amelyeket túszul ejtett egy radikális kisebbség, ezért az USA-nak ébernek kell lennie.

Ezen gondolkodók közé tartozik a Harvard Egyetem munkatársa, Majid Rafizadeh iráni-amerikai politológus is, aki egy tetemes írásban számol be ez ügyben megfogalmazott gondolatairól és a Közel-Keleten eltöltött éveiről. 

Amerika hamarosan a miénk lesz” – állt a levélben. A „miénk”? Kiderült, hogy a levélíró egy szélsőséges muszlim volt Amerikában, aki egy köztiszteletben álló hitszónokként hivatkozott magára. Az aggodalom minden egyes elhangzott szó után egyre csak nőtt.

A levélben rámutatott olyan „bűnös” nyugati szokásokra, mint a tánc, az alkoholfogyasztás és a randizás.

Kifejezte utálatát aziránt, hogy a nők többsége nem viseli a hidzsábot vagy nem vesz részt naponta ötször az imádkozásokon. Aztán hirtelen a lényegre tért: „a miénk”. Ezzel érzékeltetve: az olyan muszlimoké, mint ő maga.

Az érzés aligha új. Az évek során az ember már megszokhatta, hogy ilyesfajta nyilatkozatokat hall megannyi szélsőséges muszlimtól. Az igazi sokkhatást azonban nem a levél váltotta ki, hanem azoknak az amerikaiaknak a reakciója, akik azt elolvasták.

Elmondásuk szerint egy ilyen dolog sohasem történhetne meg. Az levélíró szavai csupán „lármázásként” fogható fel, amelyet nem szükséges komolyan venni. De ami a legmeglepőbb volt, hogy – őszintén mondom – kijelentették:

azok a muszlimok, akik efféle szándékokról beszélnek, igazából nem gondolják komolyan azt, amit mondanak. Így e fenyegetések miatt nem kellene aggódni.

Annak a két országnak a történelme, ahol felnőttem – Iráné és Szíriáé –, hatalmas lecke keretében mutatta be, milyen árat kell fizetni az efféle nemtörődömségért: pontosabban annak a valóságát, milyen gyorsan képes egy nemzetet felfalni egy vallási állam filozófiája. Nem feledhetjük ugyanis azt a tekintélyelvű és gonosz rezsimet, amely jelenleg Iránban működik, mely nemcsak a terrorizmus támogatásában világelső, hanem még a saját népe ellen is brutálisan lép fel.

Néhány évszázadot követően abban a Szíriában, ahol korábban a lakosság 90 százaléka keresztény volt – és Iránban, ahol nép döntő többsége a zoroasztrizmus tanait követte –, a demográfia drasztikusan az iszlámhívők irányába változott. Egyik nemzet sem számíthatott efféle változásra.

Kereszt vagy félhold, harmadik út nincs

Miközben sokan alábecsülik a radikális hitszónok azon nyilatkozatát, miszerint „hamarosan Amerika a miénk lesz”, a szélsőséges muszlimokban ezek a hiedelmek mélyen és erősen gyökereznek.

Számtalan szélsőséges úgy hiszi, vallásos követelésük – melynek keretében a muszlimok átveszik a Fehér Ház felett a vezetést, ami egyenesen egy Mohamed prófétától származtatott utasítás – kezd testet ölteni az Egyesült Államokban. Vallásos kontextusból megközelítve e muszlimok számára az Amerika feletti uralom nemcsak Allah parancsolata, hanem egy olyan szent ígéret, mely most hozza meg a gyümölcsét. Egy, a Pew Research Center által nemrég publikált felmérés és demográfiakutatás szerint

a muszlimok hamarosan megelőzik majd az egyéb vallások követőinek számát, beleértve a zsidókat is, ezzel az Egyesült Államok második legnagyobb vallási csoportjává válnak.

Ezt a kérdést nem szabad félvállról venni. Lássuk, mit is jelent egy országban elfoglalni a második legnagyobb vallás pozícióját:

 • a szavazók hatással bírnak a helyi és a nemzeti politikára,
 • egy irányba billenthetik az országos választásokat,
 • még több képviselőt választhatnak meg egyazon vallási közegből,
 • elegendő befolyásra tesznek szert, hogy beleszóljanak, ki legyen az Egyesült Államok következő elnöke,
 • és még a vonatkozó törvényeket is módosíthatják.

Tehát egy apró változás már elegendő ahhoz, hogy egy nemzet teljes társadalma, annak politikai rendszere és kultúrája megváltozzon.

Megfontolandó, 2010 és 2015 között az egyesült államokbeli muszlimok száma 40 százalékkal nőtt, miközben ugyanezen időszakban a más vallást gyakorló csoportok száma mindössze 5 százalékkal növekedett. Ez azt jelenti,

a muszlim közösség mintegy nyolcszor gyorsabban gyarapodik, mint a nem muszlimok közössége az Egyesült Államokban.

A muszlim világban felnőttként mozogva olyan verseket és hadíszokat hallottam, amelyeket gyakran használnak és az agyukba vésnek a szélsőségesek. Számukra ezek a leghatalmasabb entitástól származó utasítások és jövendölések. Ezek a muszlimok meggyőződésesen hisznek abban, hogy ezek a versek és hadíszok valóra fognak válni, mert azok Allahtól vagy az ő hírnökétől származnak.

Ferenc pápa helyett egy muszlim állt ki Európa keresztény civilizációja mellett

Példának okáért, Allah a Korán Bűnbánat című fejezetében (9:33) azt mondja: „Ő [Allah] az, aki hírnökét azért küldte, hogy vezérletével az igaz hit [az iszlám] minden vallás felett győzedelmeskedjen, még akkor is, ha a hitetlenek ezt nem akarják.” Egy népszerű hadísz pedig így szól: „Allah valóban megmutatta a Föld keleti és nyugati részét, és én [Mohamed] azt láttam, a nemzetem [Ummah] törvénye uralkodott minden látottak felett.”

Egyes szélsőséges muszlimok úgy hiszik, hogy Allah és Mohamed már akkor megjósolta, hogy ők uralkodni fognak Amerika felett, még mielőtt azt felfedezték az európaiak. Pontosan úgy, miképpen egy radikális muszlim aktivista az ABC News csatornának nyilatkozva elmondta:

valóban hiszünk abban, hogy egy nap az iszlám zászlaja fog lobogni a Fehér Ház tetején."

Számtalan muszlim szélsőséges úgy gondolja, a muszlimoknak nincs arra szükségük, hogy többségben legyenek egy országban ahhoz, hogy átvegyék a kormány feletti irányítást.

Egy maréknyi muszlim fel fog emelkedni, és megszállja majd a Fehér Házat.”

A fundamentalista muszlimok meggyőződése szerint minden muszlim kötelessége kikövezni az iszlám számára azt az utat, amely az Amerika feletti uralomhoz vezet. Ehhez eltérő metódusok használatára buzdítják őket, beleértve

 • az erőszakot,
 • az erőszakosságot
 • és a dzsihádot (szent háborút).

A muszlim szélsőségesek körében bármely erre a célra tett erőfeszítést világszerte elismerés övez. Példának okáért az iszlamisták és az iszlám államok nem győzték dicsérni Louis Farrakhant, aki azt jósolta:

Isten Amerikát a muszlimok kezei által fogja elpusztítani. Isten nem adja meg Japánnak és Európának azt a megtiszteltetést, hogy lerombolják Amerikát, hiszen ez egy olyan kitüntetés, melyet a muszlimokra ruház rá.”

Mi több, a múlt során komoly bizonyítékaink vannak olyan kiváló nemzetekről, amelyek megadták magukat szélsőséges és meghatározott radikális csoportoknak. Ugyanis a történelem gyakorta leckéztetett meg erős országokat.

Mielőtt valaki alábecsülné az Amerikára leselkedő veszélyt, az fordítson időt arra, hogy áttanulmányozza a múltat, mennyire könnyedén és gyorsan következhetnek be visszafordíthatatlan változások:

 • Oroszország 1917-ben;
 • Németország 1933-ban;
 • Egyiptom 1952-ben;
 • Irán 1979-ben és így tovább.

Ne becsüljük alá a radikális iszlámot abban, hogy képes átvenni a kormányzást és bevezetni a saríát, az iszlám törvénykezést az Egyesült Államokban. Amerikának nem lenne szabad azt gondolnia, hogy országa majd kivételt képez e történelmi törvényszerűség tekintetében.

A védettség érzése és az elutasítás sok ország vesztét okozta már az idők során.

Amennyiben az amerikaiak nem veszik komolyan ezt a kérdést, elképzelhető, hogy a történelem olyan kemény módon fogja megleckéztetni őket, amely egykor itt még elképzelhetetlennek tűnt.


A szerző Majid Rafizadeh iráni-amerikai politológus, írását a 888.hu teljes terjedelemben közölte.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

amerika, london, párizs

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház.

Kis kerítésmustra: a szomszédtól a világ túlsó feléig

A nemzetek szuverenitásuk megőrzése érdekében világszerte lépéseket tesznek a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Magyarország mellett Szlovénia, Bulgária is szigorú határellenőrzési pontokat hozott létre, és a határvonalakat masszív kerítéssel/határfallal védik. Ausztráliának pedig ott a "természetes kerítés", az óceán.

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

kétharmad

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

"Pannónia vadembereiről" írt Putyinnak címzett levelében egy román politikus

A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

amerika, london, párizs

2005 óta emelkedik a nemi erőszakok száma Svédországban. 2015-ben, a migránsválság évében egy átmeneti esés után az addigi évekhez képest meredekebb emelkedés figyelhető meg. Különösen aggasztó, hogy a támadások közel fele kiskorúak ellen irányul.

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

kétharmad

A Jobbik végleg betagozódott a Soros-féle bukott baloldal soraiba: Gyurcsány Ferenc pártja egy közösen megszervezett tüntetést jelentett be a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjével.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére