Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Amerika az űriparban továbbra is bizniszel az oroszokkal

2017. április 21. 16:58

Az Oroszországgal szemben elrendelt gazdasági szankciók ellenére folytathatja az RD-181-es rakétahajtóművek megvásárlását Oroszországtól egy amerikai cég. A 2020-24 közötti időszakra is kiterjedő hatályú az összesen hárommilliárd dollár értékű szerződés. Az üzlet - egy rövid felfüggesztést követően - idén március 29-én indult újra.
DULLES, VIRGINIA, 16:58

Az Oroszországgal szemben elrendelt gazdasági szankciók ellenére folytathatja az RD-181-es rakétahajtóművek megvásárlását Oroszországtól egy amerikai cég. A 2020-24 közötti időszakra is kiterjedő hatályú az összesen hárommilliárd dollár értékű szerződés. Az üzlet – egy rövid felfüggesztést követően – idén március 29-én indult újra.

Az amerikai Orbital ATK cég orosz hajtóművekkel szereli fel az Antares hordozórakétákat. Az Antaresszel lövik fel azokat a szállítmányokat az űrbe, amelyek különböző eszközöket és ellátmányt szállítanak a Nemzetközi Űrállomásra.

Az összesen 60 darab hajtóműre vonatkozó 2014-es szerződés alapján az orosz Energomash gyártóvállalat idén március 29-én leszállította a három darab RD-181 hajtóművet az amerikai Orbital ATK vállalat számára.

Az RD-181 egy viszonylag új fejlesztésű, megbízhatóan működő, nagy teljesítményű rakétamotor, amely egy függőlegesen beépített turbószivattyús, egykamrás folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű.

Az amerikai cég 2014-ben rendelte meg az RD-181-es hajtóműveket, miután az egyik általa összeállított Antares hordozórakéta felrobbant a kilövéskor, az AJ 26-os hajtómű meghibásodása miatt. Az AJ 26-os hajtóművet az amerikai gyártó még a Szovjetunió összeomlása idejében vásárolta meg.

Az Orbital ATK jelenleg az orosz hajtóműveket az Antares hordozórakéták első szakaszának meghajtására használja fel. Az orosz hajtóművekkel felszerelt Antares rakétákkal az USA 2014 óta látja el a Nemzetközi Űrállomásra történő rakományok szállítási feladatait.

Az Energomash vállalattal az amerikai Orbital ATK az RD-181-es hajtóművek gyártására összesen hárommilliárd dollár értékben kötött eddig szerződést a 2020-24-ig terjedő időszakra.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

spring is coming

Így reagált a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke, Böröcz László miután kiderült, a Jobbik országgyűlési képviselője, Szávay István politikai motivációból egy tündérmeséhez hasonló történetet talált ki, melyben megpróbált bemocskolni egy ártatlan, egyetemista lányt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Az este legfontosabb hírei a 888-on!

Európai szintű cenzúrabirodalmat építenének ki a franciák

Európai szintű cenzúrabirodalmat építenének ki a franciák

amerika, london, párizs

Hétfőn mutatta be a Macron-kormány az antiszemitizmus és rasszizmus elleni új programját. Először a világháló francia szeletében cenzúráznák a tartalmakat, később pedig egész Európára kiterjesztenék a programot.

Összevissza hadoválva próbál Volner János kampányolni

Összevissza hadoválva próbál Volner János kampányolni

spring is coming

Kampánycéljai érdekében ismét valótlanságokat híresztelt a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióvezetője, Volner János, aki ezúttal az Állami Számvevőszéket rágalmazta meg. A szervezet közleményben reagált a nevetséges és egyben érthetetlen hazugságokra.

Csokorba szedett kormányellenes sajtóhazugságok: fullba tolja a propagandát a liberális sajtó

Unalmas a liberális sajtón való lamentálás, akkora sportértéke van, mint a rácsodálkozás a disznóólra: jé, tényleg szaros már megint.

A nagy ellenzéki összefogás helyett mára már csak ellenzéki cicaharc maradt

A hónapok óta mantrázott nagy ellenzéki választási összefogás teljes tragikomédiába fulladt. Annyira egymásnak estek az MSZP-P-DK, az LMP, az Együtt és a Jobbik vezetői, hogy ez alapján már nemigen lesz érdemi előrelépés a további választási összefogásból az ellenzék pártjai között.

Ellenzéki tinderológia: így gyűlölik egymást az ellenzékiek

Ellenzéki tinderológia: így gyűlölik egymást az ellenzékiek

spring is coming

Tinderesített infografikán magyarázzuk el a nagy ellenzéki összefogás jelenlegi állapotát.

Tízből nyolc magyar támogatja a határkerítést

Tízből nyolc magyar támogatja a határkerítést

spring is coming

A magyarok négyötöde támogatja a határkerítést, tízből közel nyolcan ellenzik a kvótarendszert, a megkérdezettek kétharmada szerint a Fideszre igaz leginkább, hogy ellenzi a bevándorlást, míg a többség bevándorláspártinak tartja valamely ellenzéki pártot - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére