Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Amerika az űriparban továbbra is bizniszel az oroszokkal

2017. április 21. 16:58

Az Oroszországgal szemben elrendelt gazdasági szankciók ellenére folytathatja az RD-181-es rakétahajtóművek megvásárlását Oroszországtól egy amerikai cég. A 2020-24 közötti időszakra is kiterjedő hatályú az összesen hárommilliárd dollár értékű szerződés. Az üzlet - egy rövid felfüggesztést követően - idén március 29-én indult újra.
DULLES, VIRGINIA, 16:58

Az Oroszországgal szemben elrendelt gazdasági szankciók ellenére folytathatja az RD-181-es rakétahajtóművek megvásárlását Oroszországtól egy amerikai cég. A 2020-24 közötti időszakra is kiterjedő hatályú az összesen hárommilliárd dollár értékű szerződés. Az üzlet – egy rövid felfüggesztést követően – idén március 29-én indult újra.

Az amerikai Orbital ATK cég orosz hajtóművekkel szereli fel az Antares hordozórakétákat. Az Antaresszel lövik fel azokat a szállítmányokat az űrbe, amelyek különböző eszközöket és ellátmányt szállítanak a Nemzetközi Űrállomásra.

Az összesen 60 darab hajtóműre vonatkozó 2014-es szerződés alapján az orosz Energomash gyártóvállalat idén március 29-én leszállította a három darab RD-181 hajtóművet az amerikai Orbital ATK vállalat számára.

Az RD-181 egy viszonylag új fejlesztésű, megbízhatóan működő, nagy teljesítményű rakétamotor, amely egy függőlegesen beépített turbószivattyús, egykamrás folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű.

Az amerikai cég 2014-ben rendelte meg az RD-181-es hajtóműveket, miután az egyik általa összeállított Antares hordozórakéta felrobbant a kilövéskor, az AJ 26-os hajtómű meghibásodása miatt. Az AJ 26-os hajtóművet az amerikai gyártó még a Szovjetunió összeomlása idejében vásárolta meg.

Az Orbital ATK jelenleg az orosz hajtóműveket az Antares hordozórakéták első szakaszának meghajtására használja fel. Az orosz hajtóművekkel felszerelt Antares rakétákkal az USA 2014 óta látja el a Nemzetközi Űrállomásra történő rakományok szállítási feladatait.

Az Energomash vállalattal az amerikai Orbital ATK az RD-181-es hajtóművek gyártására összesen hárommilliárd dollár értékben kötött eddig szerződést a 2020-24-ig terjedő időszakra.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Moszkva a CIA segítségével csapott le terroristákra

Moszkva a CIA segítségével csapott le terroristákra

amerika, london, párizs

Az amerikaiak és az oroszok együttműködése megelőzte a tragédiát.

Hazugsággal próbálja mentegetni magát a holokauszttagadó jobbikos képviselő

Hazugsággal próbálja mentegetni magát a holokauszttagadó jobbikos képviselő

közeleg a tél

Ágoston Tibor rasszista megnyilvánulása kapcsán ismét előbukkant a Jobbik valódi arca. Ezt még sikerült azzal megfejelnie a képviselőnek és a pártnak, hogy a vasárnap délutáni közleményükben arcpirító hazugságot írnak le.

Macron csak úgy lazán egy királyi kastélyban szülinapozott

Macron csak úgy lazán egy királyi kastélyban szülinapozott

amerika, london, párizs

Az elnök úgy döntött, negyvenedik születésnapját egy 440 szobás kastélyban ünnepli. A döntés nem igazán segített az elnök amúgy sem hatalmas magasságokban szálló népszerűségén.

Merkel elismerte, hogy vannak no-go zónák Németországban

Merkel elismerte, hogy vannak no-go zónák Németországban

amerika, london, párizs

Bajorországban nincsenek no-go zónák, Németország más részein azonban vannak - ismerte el a német kancellár a bajor CSU hétvégi kongresszusán. Merkel a no-go zónák jövőjéről is szót ejtett.

Finnyáskodik az iszlamista gyűlöletprédikátor

Finnyáskodik az iszlamista gyűlöletprédikátor

amerika, london, párizs

Embertelen körülmények között kell tengetnie a hétköznapjait - állítja a szélsőséges nézeteiről is ismert prédikátor. Abu Hamza jelenleg egy amerikai szuperbörtönben tartózkodik, de azt állítja: ha tehetné, inkább visszamenne egy brit börtönbe.

A Nyugatnak el kell döntenie, mit kezd a hazatérő dzsihadistákkal

A nyugati politikának el kell döntenie, hogy milyen filozófiát követ, az információkért életben hagyja, felhasználja az iszlamistákat, vagy megszabadul tőlük - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Rács mögött karácsonyozik a drogkereskedelemmel vádolt MSZP-s

Rács mögött karácsonyozik a drogkereskedelemmel vádolt MSZP-s

közeleg a tél

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint harminc napra rács mögé kerül Simonka Csaba, akit korábban zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe.

"Szigorúbb bevándorláspolitikát hoz az új kormány Ausztriában"

Nemzetállami fordulatot, szigorúbb bevándorláspolitikát hoz a megalakuló új koalíciós kormány Ausztriában, ahol a Osztrák Néppárt (ÖVP) a Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) alakít kormányt - mondta Pócza István, a Századvég elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére