Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Amerika az űriparban továbbra is bizniszel az oroszokkal

2017. április 21. 16:58

Az Oroszországgal szemben elrendelt gazdasági szankciók ellenére folytathatja az RD-181-es rakétahajtóművek megvásárlását Oroszországtól egy amerikai cég. A 2020-24 közötti időszakra is kiterjedő hatályú az összesen hárommilliárd dollár értékű szerződés. Az üzlet - egy rövid felfüggesztést követően - idén március 29-én indult újra.
DULLES, VIRGINIA, 16:58

Az Oroszországgal szemben elrendelt gazdasági szankciók ellenére folytathatja az RD-181-es rakétahajtóművek megvásárlását Oroszországtól egy amerikai cég. A 2020-24 közötti időszakra is kiterjedő hatályú az összesen hárommilliárd dollár értékű szerződés. Az üzlet – egy rövid felfüggesztést követően – idén március 29-én indult újra.

Az amerikai Orbital ATK cég orosz hajtóművekkel szereli fel az Antares hordozórakétákat. Az Antaresszel lövik fel azokat a szállítmányokat az űrbe, amelyek különböző eszközöket és ellátmányt szállítanak a Nemzetközi Űrállomásra.

Az összesen 60 darab hajtóműre vonatkozó 2014-es szerződés alapján az orosz Energomash gyártóvállalat idén március 29-én leszállította a három darab RD-181 hajtóművet az amerikai Orbital ATK vállalat számára.

Az RD-181 egy viszonylag új fejlesztésű, megbízhatóan működő, nagy teljesítményű rakétamotor, amely egy függőlegesen beépített turbószivattyús, egykamrás folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű.

Az amerikai cég 2014-ben rendelte meg az RD-181-es hajtóműveket, miután az egyik általa összeállított Antares hordozórakéta felrobbant a kilövéskor, az AJ 26-os hajtómű meghibásodása miatt. Az AJ 26-os hajtóművet az amerikai gyártó még a Szovjetunió összeomlása idejében vásárolta meg.

Az Orbital ATK jelenleg az orosz hajtóműveket az Antares hordozórakéták első szakaszának meghajtására használja fel. Az orosz hajtóművekkel felszerelt Antares rakétákkal az USA 2014 óta látja el a Nemzetközi Űrállomásra történő rakományok szállítási feladatait.

Az Energomash vállalattal az amerikai Orbital ATK az RD-181-es hajtóművek gyártására összesen hárommilliárd dollár értékben kötött eddig szerződést a 2020-24-ig terjedő időszakra.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Putyin: Oroszország hibázott, amikor megbízott a Nyugatban

Putyin: Oroszország hibázott, amikor megbízott a Nyugatban

amerika, london, párizs

Oroszország haladéktalanul és szimmetrikus módon reagál, ha az Egyesült Államok felmondja a szárazföldi állomásoztatású rövid és közepes hatótávolságú rakéták felszámolásáról megkötött (INF) szerződést - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Szocsiban, a Valdaj vitaklub tanácskozásán. Putyin szerint az USA ki akarja szorítani Oroszországot a világ energiapiacairól, és nagyrészt ezt a célt szolgálják az oroszellenes amerikai lépések.

A CIA szerint egy USA elleni támadásra készülhet az Iszlám Állam

A CIA szerint egy USA elleni támadásra készülhet az Iszlám Állam

amerika, london, párizs

A Központi Hírszerző Ügynökség vezetője arra figyelmeztetett csütörtökön, hogy az Iszlám Állam támadást intézhet az Egyesült Államok ellen.

Hét éve nincsenek nokiás dobozok Budapesten

Hét éve nincsenek nokiás dobozok Budapesten

közeleg a tél

Hét éve nincsenek korrupciós ügyek és ebből származó botrányok a fővárosban - mondta Tarlós István főpolgármester a Magyar Időknek nyilatkozva.

Megdöbbentő, hogy mivel támadják Donald Trumpot

Ritkán szólal meg a nyilvánosság előtt a Fehér Ház kabinetfőnöke, de most megtette, mert tűrhetetlennek tartja az amerikai elnök ellen indított legújabb hadjáratot.

A cseh Trump nem támogatja az EU föderális átalakítását

Ma kezdődik a két napon át tartó cseh parlamenti választás. Andrej Babis, a hétvégi cseh képviselőházi választások megnyerésére esélyesének tartott ANO mozgalom elnöke az utolsó, csütörtöki televíziós vitában elutasította az európai integráció elmélyítését, és az euró bevezetését Csehországban.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Dübörög a Soros-terv, miközben börtönbüntetésre ítélték Gyurcsány titkosszolgálati emberét. Továbbá jó hír, hogy Budapest 2019-ben nagy presztízsű csúcskonferenciát rendezhet. Indul a nap a 888-on, tartsatok velünk!

Szorul a hurok Weinstein nyaka körül

Szorul a hurok Weinstein nyaka körül

amerika, london, párizs

Nyomozást indított a Los Angeles-i rendőrség Harvey Weinstein ellen. Valaki szexuális zaklatás vádjával tett feljelentést "ellene".

Módosult az osztrák választások végeredménye

A levélszavazatok beérkezése után a szocdemek szerezték meg a második helyet, alig 1 százalékkal az FPÖ előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére