Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Állítsuk meg Moszult!

Falusi Vajk

2017. július 5. 12:28

Marika nincs bent, szabira ment. Két hét múlva tessék keresni. Holnaptól mi sem vagyunk. Majd a hónap végén telefonáljon, nézünk időpontot. Hiába tetszik kiabálni, nincs félfogadás. Átkapcsolhatom, de ott most csak a festők vannak, egy hete kipakolták az irodát.

Nyár van. A hagyományoknak megfelelően Magyarország standby üzemmódban döcög. Lassan a dinnye is megérik, és nagyapám sem megy délelőtt 11 és délután 3 között a kocsmába. A Facebook is elég egyhangú: kicsimmel Balatonon, egyetlenemmel bormustrán, falunap életemmel. Fesztiválok, csekkolás barátokkal a stégről, gyerekek legeltetése a réten, apának még egy sört.

Béke van, lángos, meg balesetek a híradóban. Így telik a kánikula Európa keleti felén. Megszoktuk, ezt szeretjük.

A minap viszont a Brüsszel nevű közel-keleti szarfészekben jártam. Európai értelemben vett modoros ifjúságpolitikusként – galléros póló, bürokrata simogatás reménye, és szervusz, kérlek felkiáltások közepette – érkeztem meg szeretett Európánk Moszul jellegű fővárosába. A héteurós sörök és a kilenceurós literes ásványvizek hazája azonban rosszabb arcát mutatta barátaimnak és nekem, mint Szanyi Tibor egy szoci választmányi buli másnapján.

A mostani kirándulást megelőzően, talán három éve jártam utoljára Belgiumban. Akkor egy derék vallon úr autóból való kirángatását kellett végignéznem. Előjáték nem volt. Mivel a magántulajdon már egy régen meghaladott ideológiai zsákutca – főleg mióta a szomszéd a lábtörlőmmel támasztja ki a folyosó ajtaját –, gyorsan el is felejtettem az esetet. Azóta futószalagon érkeztek hírek az elmaradt karácsonyfákról, a no-go zónák terjeszkedéséről, hogy a rendszeressé vált robbantásokat már tényleg csak felületesen említsem.

Most azonban egyértelműen polgárháborús a hangulat, az utcákon harci járművek és egyre feljebb emelt terrorkészültség fogadott minket. A feszültség velünk volt a metrón, a gépfegyveres katonák tekintetében és bizony ott volt a molenbeeki Oszama-ketyegő hátizsákjában is.

A katonák és a harci járművek úgy vigyázták minden sarkon a rendet, mint idehaza Hont András az örökké zsíros haj pátoszát. Sebaj, a sokszínűségért szenvedni kell, így hát elfogadtam, hogy a folytonos veszélyben, bajban élő vad férfiak fegyvert s hatalmat érő nyugalma nyugtat minden közlekedési csomópontban.

A nyugtatás az Európai Parlamentben is folytatódott, hiszen idegenvezetőnk elmesélte, hogy éppen a Ház üvegborításának golyóállósítása zajlik. Hamarosan nagyobb biztonságban lesznek a képviselő hölgyek és urak (meg a nem bináris nemű természetes személyek), mint az egyszerű gyerek Cohn-Bendit frankfurti alternatív óvodájában. Molenbeekben tett látogatásunk hatására pedig még azt is beláttam, hogy az iszlám Európa része. Legalábbis az ő Európájuknak mindenképpen az.

Brüsszel, Párizs, London: ma egy dologra tanít. Hogy megbecsüljük biztonságunkat, rendőreinket és katonáinkat a déli határon. A mi életünk ugyanis félelemmentes, amit valahogy meg is kellene őriznünk a srácainknak.

Szóljanak a konfliktusaink Ferenc titkos dokumentumairól, Lajos úr plakátos osztalékáról, esetleg Gábor szemöldökéről, az összes sztori csak szilvalekvár. De Brüsszelben már Allah akbar.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére