Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Állítsuk meg Moszult!

Falusi Vajk

2017. július 5. 12:28

Marika nincs bent, szabira ment. Két hét múlva tessék keresni. Holnaptól mi sem vagyunk. Majd a hónap végén telefonáljon, nézünk időpontot. Hiába tetszik kiabálni, nincs félfogadás. Átkapcsolhatom, de ott most csak a festők vannak, egy hete kipakolták az irodát.

Nyár van. A hagyományoknak megfelelően Magyarország standby üzemmódban döcög. Lassan a dinnye is megérik, és nagyapám sem megy délelőtt 11 és délután 3 között a kocsmába. A Facebook is elég egyhangú: kicsimmel Balatonon, egyetlenemmel bormustrán, falunap életemmel. Fesztiválok, csekkolás barátokkal a stégről, gyerekek legeltetése a réten, apának még egy sört.

Béke van, lángos, meg balesetek a híradóban. Így telik a kánikula Európa keleti felén. Megszoktuk, ezt szeretjük.

A minap viszont a Brüsszel nevű közel-keleti szarfészekben jártam. Európai értelemben vett modoros ifjúságpolitikusként – galléros póló, bürokrata simogatás reménye, és szervusz, kérlek felkiáltások közepette – érkeztem meg szeretett Európánk Moszul jellegű fővárosába. A héteurós sörök és a kilenceurós literes ásványvizek hazája azonban rosszabb arcát mutatta barátaimnak és nekem, mint Szanyi Tibor egy szoci választmányi buli másnapján.

A mostani kirándulást megelőzően, talán három éve jártam utoljára Belgiumban. Akkor egy derék vallon úr autóból való kirángatását kellett végignéznem. Előjáték nem volt. Mivel a magántulajdon már egy régen meghaladott ideológiai zsákutca – főleg mióta a szomszéd a lábtörlőmmel támasztja ki a folyosó ajtaját –, gyorsan el is felejtettem az esetet. Azóta futószalagon érkeztek hírek az elmaradt karácsonyfákról, a no-go zónák terjeszkedéséről, hogy a rendszeressé vált robbantásokat már tényleg csak felületesen említsem.

Most azonban egyértelműen polgárháborús a hangulat, az utcákon harci járművek és egyre feljebb emelt terrorkészültség fogadott minket. A feszültség velünk volt a metrón, a gépfegyveres katonák tekintetében és bizony ott volt a molenbeeki Oszama-ketyegő hátizsákjában is.

A katonák és a harci járművek úgy vigyázták minden sarkon a rendet, mint idehaza Hont András az örökké zsíros haj pátoszát. Sebaj, a sokszínűségért szenvedni kell, így hát elfogadtam, hogy a folytonos veszélyben, bajban élő vad férfiak fegyvert s hatalmat érő nyugalma nyugtat minden közlekedési csomópontban.

A nyugtatás az Európai Parlamentben is folytatódott, hiszen idegenvezetőnk elmesélte, hogy éppen a Ház üvegborításának golyóállósítása zajlik. Hamarosan nagyobb biztonságban lesznek a képviselő hölgyek és urak (meg a nem bináris nemű természetes személyek), mint az egyszerű gyerek Cohn-Bendit frankfurti alternatív óvodájában. Molenbeekben tett látogatásunk hatására pedig még azt is beláttam, hogy az iszlám Európa része. Legalábbis az ő Európájuknak mindenképpen az.

Brüsszel, Párizs, London: ma egy dologra tanít. Hogy megbecsüljük biztonságunkat, rendőreinket és katonáinkat a déli határon. A mi életünk ugyanis félelemmentes, amit valahogy meg is kellene őriznünk a srácainknak.

Szóljanak a konfliktusaink Ferenc titkos dokumentumairól, Lajos úr plakátos osztalékáról, esetleg Gábor szemöldökéről, az összes sztori csak szilvalekvár. De Brüsszelben már Allah akbar.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére