Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
ökojobb
 
 
 
 

Állatkínzó kezébe kutyát adni

2018. július 26. 13:50

Sajnos egyre többször áll fenn ez az eset. Egy több mint száz kutyát számláló szaporítótelepet számoltak volna fel az állatvédők. Az áldatlan állapotok ellenére a hatóságok szerint nem történt állatkínzás.

Január végén bukkantak rá egy fejér megyei szaporítótelepre, ahol a NAV és a Nébih munkatársai rengeteg szabálytalanságot találtak. Kicsi, sötét, mocskos boxokban tartottak 129 kutyát. Mivel eszeveszett módon, a legkisebb odafigyelés és szakértelem nélkül termelték a kiskutyákat, a többségük valamilyen betegségtől szenved(ett). Többek között genetikailag örökletes ortopédiai problémától, valamint bőr- és szembetegségben szenvedtek, de volt köztük vízfejű kölyök is. A kormányhivatal a hiányosságok miatt 1 200 000 forintnyi büntetést szabott ki – írja az Állatvédőrség. A hatóság azonban nem állapított meg állatkínzást.

A kép csupán illusztráció.

Tehát az, ha valaki direkt végignézi, hogy a kutyái szenvednek, nem számít állatkínzásnak.

Itt nem csak arról van szó, hogy ezeknek a kutyáknak az egész életüket egy 1x1 méteres sötét dobozban kell leélniük, és emiatt milyen lelki és szellemi sérülésektől szenvednek, hanem arról, hogy konkrétan végignézi valaki azt, hogy a bőrbetegségtől kihullik az állat szőre és élve elkezd rohadni. Persze pénzbe kerülne állatorvoshoz vinni, a szaporító pedig csak pénzt szeretne kapni a kutyákért, de egy forintot nem költene rájuk. Ezért általában még az alapvető oltásaik sincsenek meg a kutyáknak, az azonosítást segítő chipekről nem is beszélve. Emiatt kerül egy kölyökkutya 20 ezer forintba. Aztán vagy túléli, vagy nem, vagy lesz később baja – és szép lassan ráköltöd egy kocsi árát, ha családtagként kezeled –, vagy nem.

A kép csupán illusztráció. Illegális kutyaszaporító Söjtörön.

A vicc az egészben az, hogy a szaporító visszakapta a lefoglalt kutyákat és tovább folytathatja a tevékenységét, mintha mi sem történt volna.

Nem csak a törvényekben van a hiba. Ameddig igény van arra, hogy olcsó kutyát vegyünk egy húszasért, mert kell a „fajtiszta”, de többet nem adunk érte, ameddig a tévénket jobban megválasztjuk, mint egy 10 évre szóló társat, addig lesznek ilyen emberek. Aztán kiderül, hogy a „fajtiszta” labrador valójában nem is labrador, a feje kicsit olyan, mint az agárnak, a teste viszont egy vizslára hajaz, de a szőre egy pulié. A gazdi viszont büszkén magyarázza a kutyafuttatóban, hogy ő milyen király, mert „fajtiszta” kutyát vett olcsón. Aztán egy idő után csendben marad, amikor a neten rákeres a labradorra és leesik neki, hogy nem is hasonlít rá a kutyája. De ő legalább egészséges. Nem úgy, mint a szaporító többi kutyája, akik még az első évet sem élték meg.

OLVASTAD MÁR?

ökojobb
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nemzetiségi viszály szítása miatt vizsgálódnak az ukránok

Nemzetiségi viszály szítása miatt vizsgálódnak az ukránok

amerika, london, párizs

Nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása miatt indított büntetőeljárást a Kárpátalja megyei ügyészség a hétvégén a megye több járásában kihelyezett magyarellenes óriásplakátok ügyében.

A magyarok kétharmada büszke rendőreinkre

A magyarok kétharmada büszke rendőreinkre

kétharmad

A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire, az ellenpólust mindössze a megkérdezettek 27 százaléka alkotja.

Soros után Brüsszel is lapátolta a Brexit-ellenes tüntetésbe a pénzt

Soros után Brüsszel is lapátolta a Brexit-ellenes tüntetésbe a pénzt

amerika, london, párizs

Az európaiak már megszokhatták: ha a népakarat tiszteletben tartása kerül szóba, akkor sem Soros Györgyre, sem pedig Brüsszelre nem számíthatnak.

Megemlékezések és ellenzéki tüntikézés is várható

Megemlékezések és ellenzéki tüntikézés is várható

kétharmad

Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, ám az ellenzék jóvoltából tüntetés is lesz.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Exit poll: Kaczynskiék állnak nyerésre

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt áll nyerésre országos szinten a vasárnap este befejezett lengyel helyhatósági választások első fordulójában, több helyi önkormányzatot viszont továbbá is kormányellenzéki koalíciók irányíthatnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére