Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Alkotmánymódosítást vár a magyarok nagy többsége

2016. október 5. 12:08

A magyarok többsége elvárja az Európai Uniótól, hogy a referendum után figyelembe vegye a választók ott megfogalmazott akaratát - derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

Az október 2-i uniós kényszerbetelepítés kapcsán megrendezett népszavazás fényében a Századvég egy úgynevezett „post election” felmérést készített a felnőtt lakosság körében október 3-4. között. A kutatásból kiderül, hogy

a magyarok többsége elvárja a népszavazás után, hogy Brüsszel vegye figyelembe a magyarok akaratát.
  • Továbbá a válaszadók szerint – azokat is beleértve, akik nem mentek el – 71 százaléka gondolja így, azok közül pedig, akik elmentek, a 81 százalékuk vélekedik hasonlóan.
  • Ezen felül az alkotmánymódosítással, mint a szavazás egyik következményével, a válaszadók több mint kétharmada ért egyet.
  • Az adatok szerint a népszavazás eredményes volt ugyan, de a részvétel 50 százalék alatt maradt. Ugyanakkor a részvétel alakulásával kapcsolatban a kutatás azt mutatja: meghatározó mértékben befolyásolta a történteket a bojkott, amelyet elsősorban a baloldali választók támogattak, mivel a kétharmaduk értett egyet azzal.
  • Mindemellett a népszavazási kampány nem csak a jobboldaliak, de a középen, és a baloldalon állók többségét is a nem mellé állította.

A teljes lakosság körében – szintén azokat is beleértve, akik nem vettek részt – a többség elégedett a népszavazás eredményével (54 százalék), 29 százalék elégedetlen, 15 százalék megosztott (is-is).

A részletekhez hozzátartozik az is, hogy az eredmény törvényben, illetve Alkotmányban való rögzítését a Fidesz-KDNP szavazók 92 százaléka, a Jobbik választóinak 93 százaléka támogatja. A népszavazáson részt vett választók egészének 78 százaléka.

Az MSZP, DK, LMP, Együtt szavazóinak többsége nem támogatja az eredmények törvényi kodifikációját (10–15 százalék támogatja). A centrum szavazók és a bizonytalan szavazók körében azonban többségben vannak a támogatók (60, illetve 56 százalék).

A kötelező kvóták elfogadását/tudomásul vételét a baloldali szavazók támogatják, a legtöbben az Együtt (40 százalék), az LMP (24 százalék) és a DK (15 százalék) körében. De mindenhol (minden párt szavazótáborában) kisebbségben vannak a kötelező kvóta támogatói.

A Századvég telefonos kérdőíves „post-election” közvélemény-kutatást végzett 2016. október 3–4. között, amelynek során 500 véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 4,4 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

Ne vicceljünk már: a gender szakért való sivalkodás nem az oktatás autonómiájáról szól

Szerdán az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein is minden a genderről fog szólni. De miért?

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

amerika, london, párizs

A kvótakirály természetesen védelmébe vette az ENSZ migrációs csomagját. Az Európai Bizottság (EB) elnöke szerint azért nem akarnak az országok csatlakozni a migránspaktumhoz, mert nem ismerik annak a tartalmát.

Bulgária is csatlakozott a lázadókhoz: nem írják alá az ENSZ migrációs paktumát

Újabb ország mondott nemet az ENSZ azon paktumára, amely emberi jogként ismerné el a migrációt.

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

amerika, london, párizs

Újabb hangfelvételek bizonyítják: a magukat humánusnak, szolidárisnak tartó sorosista álcivilek azon ügyködnek, hogy kijátsszák a határellenőrzést, hogy így segítsenek a migránsoknak a törvények áthágásában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére