Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Alkotmánymódosítást vár a magyarok nagy többsége

2016. október 5. 12:08

A magyarok többsége elvárja az Európai Uniótól, hogy a referendum után figyelembe vegye a választók ott megfogalmazott akaratát - derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

Az október 2-i uniós kényszerbetelepítés kapcsán megrendezett népszavazás fényében a Századvég egy úgynevezett „post election” felmérést készített a felnőtt lakosság körében október 3-4. között. A kutatásból kiderül, hogy

a magyarok többsége elvárja a népszavazás után, hogy Brüsszel vegye figyelembe a magyarok akaratát.
  • Továbbá a válaszadók szerint – azokat is beleértve, akik nem mentek el – 71 százaléka gondolja így, azok közül pedig, akik elmentek, a 81 százalékuk vélekedik hasonlóan.
  • Ezen felül az alkotmánymódosítással, mint a szavazás egyik következményével, a válaszadók több mint kétharmada ért egyet.
  • Az adatok szerint a népszavazás eredményes volt ugyan, de a részvétel 50 százalék alatt maradt. Ugyanakkor a részvétel alakulásával kapcsolatban a kutatás azt mutatja: meghatározó mértékben befolyásolta a történteket a bojkott, amelyet elsősorban a baloldali választók támogattak, mivel a kétharmaduk értett egyet azzal.
  • Mindemellett a népszavazási kampány nem csak a jobboldaliak, de a középen, és a baloldalon állók többségét is a nem mellé állította.

A teljes lakosság körében – szintén azokat is beleértve, akik nem vettek részt – a többség elégedett a népszavazás eredményével (54 százalék), 29 százalék elégedetlen, 15 százalék megosztott (is-is).

A részletekhez hozzátartozik az is, hogy az eredmény törvényben, illetve Alkotmányban való rögzítését a Fidesz-KDNP szavazók 92 százaléka, a Jobbik választóinak 93 százaléka támogatja. A népszavazáson részt vett választók egészének 78 százaléka.

Az MSZP, DK, LMP, Együtt szavazóinak többsége nem támogatja az eredmények törvényi kodifikációját (10–15 százalék támogatja). A centrum szavazók és a bizonytalan szavazók körében azonban többségben vannak a támogatók (60, illetve 56 százalék).

A kötelező kvóták elfogadását/tudomásul vételét a baloldali szavazók támogatják, a legtöbben az Együtt (40 százalék), az LMP (24 százalék) és a DK (15 százalék) körében. De mindenhol (minden párt szavazótáborában) kisebbségben vannak a kötelező kvóta támogatói.

A Századvég telefonos kérdőíves „post-election” közvélemény-kutatást végzett 2016. október 3–4. között, amelynek során 500 véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 4,4 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

kétharmad

Az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén mondott beszédet, melyben elmondta, hogy nem szabad hagyni azt, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák.

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kőkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére