Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
a kutya ugat
 
 
 
 

Alig vannak már munkanélküliek

2016. szeptember 28. 09:58

A KSH által kiadott adatokból kiderül, hogy jelenleg rekord alacsony a munkanélküliség Magyarországon.

Varga Mihály, a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva elmondta, hogy a rendszerváltás óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliségi ráta, mint most. A jelentés szerint a nyári hónapokban 4 millió 386 ezer foglalkoztatott volt a munkaerőpiacon.

Ez az érték 135 ezerrel nagyobb, mint a 2015-ös adatok.  A munkanélküliek száma ezzel egy időben 77 ezer fővel csökkent. 

Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter szerint csaknem ötven hónapos csökkenés után 4,9 százalékra esett a munkanélküliségi ráta, ami azt jelenti, hogy 1992 óta nem dolgoztak ennyien az országban. 

A 2010-es kormányváltás óta 677 ezerrel több ember dolgozik az országban. A feldolgozóiparban 25, a mezőgazdaságban 15, az építőiparban pedig négyezres volt a növekedés mértéke. 

A legfrissebb eredmények szerint a fiatalok is egyre nagyobb számban találnak stabil állást, több mint háromszázezer 15-24 évesnek van munkahelye. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszter tájékoztatása szerint Magyarország az ötödik legalacsonyabb munkanélküliségi rátával rendelkezik az Európai Unióban. Varga Mihály úgy véli, hogy további erősödésre lehet számítani, ugyanis alacsonyak a nyersanyagárak, valamint a vállalatok többségi kapacitásbővítést tervez. 

A baloldal a kormányzása alatt megduplázta a munkanélküliséget, a polgári kormány kevesebb, mint felére csökkentette azt. Nemcsak többen dolgoznak, hanem több pénz is marad a dolgozóknál az adócsökkentésnek köszönhetően" 

– áll a Fidesz keddi közleményében. 

(Magyar Hírlap) 

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Szinte biztos, hogy ez történt az argentin tengeralattjáróval

Az argentin haditengerészet most már biztosra veszi, hogy robbanás történt az egy hete eltűnt San Juan tengeralattjárón.

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

amerika, london, párizs

Szokatlan zajt, "hidroakusztikus anomáliát" rögzítettek egy hete abban a térségben, ahol három órával utolsó bejelentkezését követően eltűnt a San Juan argentin tengeralattjáró - közölte szerdán az argentin haditengerészet. Később arról számolt be a haditengerészet, hogy olyan információkat kapott, melyek szerint a rögzített anomália robbanás hangja lehetett.

Trump: "nyerésre állunk"

Trump: "nyerésre állunk"

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök telefonos videokonferenciát tartott a külföldön állomásozó katonáknak, és azt üzente: amióta ő az elnök, az amerikai katonák győzelemre állnak.

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

amerika, london, párizs

Christian Lindner, a német liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke csütörtökön bejelentette, hogy a korábban állítottakkal ellentétben pártja mégsem hajlandó a koalíciós tárgyalások folytatására az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével és a Zöldekkel.

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

amerika, london, párizs

Az iraki kormányerők csütörtökön jelentették be, hogy megindították az utolsó offenzívát az Iszlám Állam sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére.

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

amerika, london, párizs

A rendőrség legfrissebb beszámolója szerint a Donald Trump által üldözött MS-13 nevű bűnbanda tagjai rettenetes bűntetteket hajtottak végre. Az egyik áldozatukat lefejezték, majd kivágták a szívét.

Na, melyik a legnépszerűbb párt a fővárosban?

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint a Fidesz-KDNP előnye Budapesten is jelentős, a biztos szavazóknál 45 százalék szavazna a kormánypártokra, ha most tartanák a választásokat, a második helyért pedig szoros verseny alakulna ki az MSZP, az LMP, a DK és a Momentum között.

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

kinyílott a pitypang

Amióta létezik a HÖK-rendszer, azóta hallani egyetemi korrupcióról, csalásról, a diákok átveréséről és egyetemi pénzek lenyúlásáról. Az elmúlt években több egyetemi város nyögte a korrupt HÖK-vezetők rémuralmát. Az egész HÖK és EHÖK-rendszer rákfenéjének talán leglátványosabb tünete a szegedi egyetemet már több, mint 10 éve markában tartó Török Márk, akinek kétes ügyeitől folyamatosan hangos a média. A politika sokszor hálózza be a hallgatói önkormányzatokat, amelyek gyakran hátországot és kispadot biztosítanak a pártoknak. Így volt/van ezzel az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzata is, amely körül erős momentumos mozgolódás volt érezhető az elmúlt években.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére