Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
a kutya ugat
 
 
 
 

Alig vannak már munkanélküliek

2016. szeptember 28. 09:58

A KSH által kiadott adatokból kiderül, hogy jelenleg rekord alacsony a munkanélküliség Magyarországon.

Varga Mihály, a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva elmondta, hogy a rendszerváltás óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliségi ráta, mint most. A jelentés szerint a nyári hónapokban 4 millió 386 ezer foglalkoztatott volt a munkaerőpiacon.

Ez az érték 135 ezerrel nagyobb, mint a 2015-ös adatok.  A munkanélküliek száma ezzel egy időben 77 ezer fővel csökkent. 

Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter szerint csaknem ötven hónapos csökkenés után 4,9 százalékra esett a munkanélküliségi ráta, ami azt jelenti, hogy 1992 óta nem dolgoztak ennyien az országban. 

A 2010-es kormányváltás óta 677 ezerrel több ember dolgozik az országban. A feldolgozóiparban 25, a mezőgazdaságban 15, az építőiparban pedig négyezres volt a növekedés mértéke. 

A legfrissebb eredmények szerint a fiatalok is egyre nagyobb számban találnak stabil állást, több mint háromszázezer 15-24 évesnek van munkahelye. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszter tájékoztatása szerint Magyarország az ötödik legalacsonyabb munkanélküliségi rátával rendelkezik az Európai Unióban. Varga Mihály úgy véli, hogy további erősödésre lehet számítani, ugyanis alacsonyak a nyersanyagárak, valamint a vállalatok többségi kapacitásbővítést tervez. 

A baloldal a kormányzása alatt megduplázta a munkanélküliséget, a polgári kormány kevesebb, mint felére csökkentette azt. Nemcsak többen dolgoznak, hanem több pénz is marad a dolgozóknál az adócsökkentésnek köszönhetően" 

– áll a Fidesz keddi közleményében. 

(Magyar Hírlap) 

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán jön a hó

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán egyre borúsabb, szelesebb időre kell számítani. Néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, és többfelé a hó is esni fog.

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

amerika, london, párizs

A német származású tinilány, Linda W. hat év letöltendő börtönbüntetést kapott Irakban - értesült a német média. Korábban az is felmerült, hogy halálra ítélhetik, mivel tevékenységével közrejátszhatott az Iszlám Állam sikeres működésében.

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

amerika, london, párizs

Berlinben a migránsok által elkövetett erőszak és a gyermekházasságok ellen demonstráltak szombaton a Women's March elnevezésű felvonuláson, amelyen megjelentek szélsőbaloldali ellentüntetők is.

Kerekesszékes vívásban is a magyarok a császárok

Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett.

Macron egyre népszerűtlenebb

Emmanuel Macron francia államfő tetszési mutatója egy hónap alatt hat pontot esett vissza, jelenleg a franciák 44 százaléka elégedett a politikájával - derül ki az Ifop közvélemény-kutató intézet felméréséből, amelyet vasárnap ismertetett a Le Journal du Dimanche című hetilap.

Magyarország az első!

Magyarország az első!

piszkostizenkettő

Miközben tőlünk nyugatabbra polgári-konzervatív és nemzeti fordulatra áhítoznak, miközben egyes országokban arról zajlik a vita, hogy szabad-e használni a "haza" szót, hogy szabad-e kereszténynek nevezniük saját országukat, addig Magyarországon már nyolc éve részesei lehetünk ennek a korszaknak, a 2010-ben bekövetkezett fordulattal.

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

spring is coming

A támadások kereszttűzébe egy háromgyerekes család került.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére