Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Ákosról és a hisztériáról

2015. december 17. 19:17

A szekértábor-logika helyett néha beszélhetnénk a problémáról is.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Éles vita bontakozott ki Ákos személyével, illetve az általa elmondottakkal kapcsolatban a szerkesztőségünkben is; mindenkinek megvan a saját személyes véleménye, bár ez a Válasz.hu szerkesztőségi falanszteréből nézve szokatlan lehet. Ákos kétségtelenül egy olyan művész, akire figyel az ember, így szavai nem vesznek el reakció nélkül az éterben.

Ő ezzel tisztában is van, így vállalja a felelősséget abban az esetben, ha társadalmi kérdésekben olykor-olykor megnyilvánul. Ákos nőkről tett kijelentései teljes hisztériát váltottak ki a médiában, amelynek társadalmi lecsapódása igencsak érdekes. Kovács Ákos mai szemmel nézve sokaknak idejétmúlt női szerepet fogalmazott meg, ahol a nő dolga a karrierépítéssel szemben, hogy a férfi mellett álljon és gyermekeket szüljön. Ákos az Echo TV-nek adott nyilatkozatában leszögezte, hogy ebben hisz, tudja, hogy sokan nem ezt gondolják, de nem hajlandó megfelelni a jelenlegi korszellemnek.

Úgy hiszem, hogy ezzel nincs is gond. Mindenki szabadon eldöntheti, hogy miben hisz, illetve mit tart jónak, normalitásnak. Mindez egészen addig így van, amíg nem akarja ráerőltetni akaratát a társadalom egészére, ahogyan azt egy liberális értelmiségi tenné. Ákosnak megvan a maga vaskosan konzervatív, vallásos álláspontja a nemi szerepekről, amellyel a maga módján próbál szembehelyezkedni a Szex és New York világával. Az ideális világról, a társadalomról lehet vitatkozni, sőt kell is, a hisztériának azonban semmi értelme. Ezt csak tovább tetézte a Telekom bejelentése, hiszen a vélemény-nyilvánítási szabadság körüli vitává alakította át az egész kérdéskört.

Teljesen hidegen hagy, hogy ki mit gondol helyesnek és helytelennek, mindenki eldöntheti, hogy mivel ért egyet és mivel nem. Ugyanakkor problémásnak tartom, hogy folyton csak a világnézeti nézőpontok jelennek meg a magyar közbeszédben, miközben van egy társadalmi realitás is. Nem értek egyet azzal, hogy a nőknek csak szülniük kellene, sem pedig azzal, hogy a nő elsődleges útja az önmegvalósulás felé, hogy karriert építsen.

Döntsék el a nők, hogy mit tartanak fontosnak az életben, ennek pedig senki ne álljon az útjába. Ez az igazi önmegvalósulás: hagyni a másikat kibontakozni, támogatni a családalapításban, a karrierépítésben. Működhet-e a kettő együtt? Ha az édesanyámra gondolok, akkor azt kell mondanom: igen, bár nem könnyű, mivel számtalan problémába ütközik egy nő, ha gyermeket és saját egzisztenciát is szeretne az életben. Ez egy valós probléma.

Sajnálatos viszont, hogy mindig csak a nőkről esik szó, ha a rossz demográfiai állapotokról és egyéb társadalmi krízisekről beszélünk. A férfiak jelentős része például alkalmatlan az apai szerep ellátására, képtelen vállalni a következményeket, a felelősséget. Konzervatív értelemben úgyis mondhatnánk, hogy nem férfi. Ilyen férfiakra pedig egy nő sem építhet, hiába szeretne családot, gyerekeket. A probléma tehát összetett, erről hosszasan lehetne vitatkozni.

A szerdai Ákos koncert előtt nagyjából 5 ember tiltakozott, míg a bent lévők egy része azt skandálta, hogy „veletek vagyunk”. A szekértábor-logika helyett néha beszélhetnénk magáról a problémáról is.

Egyébként meg jó volt a tegnapi koncert, és ahogyan Ákos is mondta: "maradjunk emberek".

Nem kell a hisztéria.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére