Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Ákosról és a hisztériáról

2015. december 17. 19:17

A szekértábor-logika helyett néha beszélhetnénk a problémáról is.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Éles vita bontakozott ki Ákos személyével, illetve az általa elmondottakkal kapcsolatban a szerkesztőségünkben is; mindenkinek megvan a saját személyes véleménye, bár ez a Válasz.hu szerkesztőségi falanszteréből nézve szokatlan lehet. Ákos kétségtelenül egy olyan művész, akire figyel az ember, így szavai nem vesznek el reakció nélkül az éterben.

Ő ezzel tisztában is van, így vállalja a felelősséget abban az esetben, ha társadalmi kérdésekben olykor-olykor megnyilvánul. Ákos nőkről tett kijelentései teljes hisztériát váltottak ki a médiában, amelynek társadalmi lecsapódása igencsak érdekes. Kovács Ákos mai szemmel nézve sokaknak idejétmúlt női szerepet fogalmazott meg, ahol a nő dolga a karrierépítéssel szemben, hogy a férfi mellett álljon és gyermekeket szüljön. Ákos az Echo TV-nek adott nyilatkozatában leszögezte, hogy ebben hisz, tudja, hogy sokan nem ezt gondolják, de nem hajlandó megfelelni a jelenlegi korszellemnek.

Úgy hiszem, hogy ezzel nincs is gond. Mindenki szabadon eldöntheti, hogy miben hisz, illetve mit tart jónak, normalitásnak. Mindez egészen addig így van, amíg nem akarja ráerőltetni akaratát a társadalom egészére, ahogyan azt egy liberális értelmiségi tenné. Ákosnak megvan a maga vaskosan konzervatív, vallásos álláspontja a nemi szerepekről, amellyel a maga módján próbál szembehelyezkedni a Szex és New York világával. Az ideális világról, a társadalomról lehet vitatkozni, sőt kell is, a hisztériának azonban semmi értelme. Ezt csak tovább tetézte a Telekom bejelentése, hiszen a vélemény-nyilvánítási szabadság körüli vitává alakította át az egész kérdéskört.

Teljesen hidegen hagy, hogy ki mit gondol helyesnek és helytelennek, mindenki eldöntheti, hogy mivel ért egyet és mivel nem. Ugyanakkor problémásnak tartom, hogy folyton csak a világnézeti nézőpontok jelennek meg a magyar közbeszédben, miközben van egy társadalmi realitás is. Nem értek egyet azzal, hogy a nőknek csak szülniük kellene, sem pedig azzal, hogy a nő elsődleges útja az önmegvalósulás felé, hogy karriert építsen.

Döntsék el a nők, hogy mit tartanak fontosnak az életben, ennek pedig senki ne álljon az útjába. Ez az igazi önmegvalósulás: hagyni a másikat kibontakozni, támogatni a családalapításban, a karrierépítésben. Működhet-e a kettő együtt? Ha az édesanyámra gondolok, akkor azt kell mondanom: igen, bár nem könnyű, mivel számtalan problémába ütközik egy nő, ha gyermeket és saját egzisztenciát is szeretne az életben. Ez egy valós probléma.

Sajnálatos viszont, hogy mindig csak a nőkről esik szó, ha a rossz demográfiai állapotokról és egyéb társadalmi krízisekről beszélünk. A férfiak jelentős része például alkalmatlan az apai szerep ellátására, képtelen vállalni a következményeket, a felelősséget. Konzervatív értelemben úgyis mondhatnánk, hogy nem férfi. Ilyen férfiakra pedig egy nő sem építhet, hiába szeretne családot, gyerekeket. A probléma tehát összetett, erről hosszasan lehetne vitatkozni.

A szerdai Ákos koncert előtt nagyjából 5 ember tiltakozott, míg a bent lévők egy része azt skandálta, hogy „veletek vagyunk”. A szekértábor-logika helyett néha beszélhetnénk magáról a problémáról is.

Egyébként meg jó volt a tegnapi koncert, és ahogyan Ákos is mondta: "maradjunk emberek".

Nem kell a hisztéria.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére