Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Akik feláldoznák a hazát a globalizmus oltárán

2018. február 27. 15:30

Irracionális hévvel harcolnak a globalisták a "haza" szóval szemben, mert számukra a nemzeti érzelem egyenlő a "visszafejlődéssel", ami akadályozza a globalizációt, a nyitottságot, a bevándorlást és a multikulturalizmust, avagy az általuk áhított "haladást".

Ahogyan arról korábban írtunk, érdekes változások, sokak számára meglepő, magától értetődő dolgokról zajlanak viták a német közbeszédben. Az AfD berobbanásával, a CSU patriotizmusának erősödésével egyre többen követelnek egyfajta nemzeti-konzervatív fordulatot, mely elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy ország összetartó, saját kultúrájára, identitására büszke nemzetté váljon.

Azonban jócskán vannak olyanok, akik minderre veszélyes folyamatként tekintenek. Ők úgy látják, hogy a „haza” szó már önmagában kirekesztő, a haladással ellentétes.

Fotó: AFP

Elég csak felidézni a Zöldek frakcióvezetőjének legutóbbi nyilatkozatát, amiben Anton Hofreiter arról beszélt, hogy a nemzetállam egy „meghaladott” fogalom, a nemzetiség pedig nem élvez elsődleges prioritást a saját országukban.

A Die Linke (A Baloldal) berlini pártigazgatója a „haza” (Heimat) szó körüli viták kirobbanásakor még ennél is továbbment. Sebastian Koch szerint mindez veszélyezteti a nagyobb mértékű globalizációt és a nemzetköziség irányába tartó társadalmi fejlődést. Szerintük az embereknek dönteni kell a „németeskedés” és a világra való nyitottság között.

Így állunk hát, egyesek számára a „haza” túlságosan nemzeti.

Claus-M. Wolfschlag német politológus egy nemrég megjelent publicisztikájában felidézi Daniel Schreiber írását a Die Zeitből, melyben a szerző kontextusában a „haladás” egyenlő a még több globalizmussal, a határok megnyitásával, a migráció és a multikulturalizmus támogatásával, míg a patriotizmus a „visszafejlődéssel”.

Ahogyan az lenni szokott – 2010 óta – Magyarország is homokszem a globalisták egységesítő gépezetében. Hiszen ez a bizonyos „visszafejlődés” a német baloldaliak számára egyenlő a Trump-féle fallal, a lengyel katolicizmussal, az osztrák és a magyar nacionalizmussal, a Brexittel, valamint az oroszok „uszításával” a homoszexuálisokkal és a transzneműekkel szemben.

Egyetlen mozdulattal bélyegzi meg ellenségként a legkülönfélébb jelenségeket, mégpedig azért, mert valamennyi homokszem a globalizációt és egységesítést célzó világutópia gépezetében”

– írja Wolfschlag a Schreibernek adott válaszában.

A politológus szerint azonban ezek a globalisták a „nemzetköziesített modernitás” projektjével az irreális hely iránti sóvárgást képviselik. Ők egy örök békében létező kereskedelmi és szórakoztatóipart, globális utazásokat és a letelepedés szabadságát, valamint a népek posztetnikai keveredését propagálják. Ezek a törekvések náluk „kollektív vágyként” nyilvánulnak meg.

Saját félelmeik egyértelműen megmutatkoznak a multikulturális idill útjában álló összes zavaró körülmény elleni kemény támadásaikban”

– írja Claus-M. Wolfschlag, aki megjegyzi, hogy ezen globalisták szerint miközben a hazát át kellene engedni az fantáziálásuknak, a népet csak egy otthon, egy, a négy fal közötti visszavonulási lehetőség illeti meg.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

amerika, london, párizs

Növekszik az elégedetlenség Franciaországban, miután emelkedik az üzemanyagok ára. Szombaton gigatüntetésre készülnek a franciák: mintegy 1500 helyszínen fogják korlátozni a forgalmat az autósok.

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

amerika, london, párizs

A balliberális nemzetközi eliten kívül sem a helyiek, sem pedig egyes politikusok nem örülnek a fokozódó bevándorlásnak. Például az Egyesült Államokkal közös határnál fekvő mexikói Tijuana polgármestere a városban tartózkodó, az Egyesült Államokba igyekvő több mint 2 ezer migráns távozását sürgette pénteken.

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére