Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Akik feláldoznák a hazát a globalizmus oltárán

2018. február 27. 15:30

Irracionális hévvel harcolnak a globalisták a "haza" szóval szemben, mert számukra a nemzeti érzelem egyenlő a "visszafejlődéssel", ami akadályozza a globalizációt, a nyitottságot, a bevándorlást és a multikulturalizmust, avagy az általuk áhított "haladást".

Ahogyan arról korábban írtunk, érdekes változások, sokak számára meglepő, magától értetődő dolgokról zajlanak viták a német közbeszédben. Az AfD berobbanásával, a CSU patriotizmusának erősödésével egyre többen követelnek egyfajta nemzeti-konzervatív fordulatot, mely elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy ország összetartó, saját kultúrájára, identitására büszke nemzetté váljon.

Azonban jócskán vannak olyanok, akik minderre veszélyes folyamatként tekintenek. Ők úgy látják, hogy a „haza” szó már önmagában kirekesztő, a haladással ellentétes.

Fotó: AFP

Elég csak felidézni a Zöldek frakcióvezetőjének legutóbbi nyilatkozatát, amiben Anton Hofreiter arról beszélt, hogy a nemzetállam egy „meghaladott” fogalom, a nemzetiség pedig nem élvez elsődleges prioritást a saját országukban.

A Die Linke (A Baloldal) berlini pártigazgatója a „haza” (Heimat) szó körüli viták kirobbanásakor még ennél is továbbment. Sebastian Koch szerint mindez veszélyezteti a nagyobb mértékű globalizációt és a nemzetköziség irányába tartó társadalmi fejlődést. Szerintük az embereknek dönteni kell a „németeskedés” és a világra való nyitottság között.

Így állunk hát, egyesek számára a „haza” túlságosan nemzeti.

Claus-M. Wolfschlag német politológus egy nemrég megjelent publicisztikájában felidézi Daniel Schreiber írását a Die Zeitből, melyben a szerző kontextusában a „haladás” egyenlő a még több globalizmussal, a határok megnyitásával, a migráció és a multikulturalizmus támogatásával, míg a patriotizmus a „visszafejlődéssel”.

Ahogyan az lenni szokott – 2010 óta – Magyarország is homokszem a globalisták egységesítő gépezetében. Hiszen ez a bizonyos „visszafejlődés” a német baloldaliak számára egyenlő a Trump-féle fallal, a lengyel katolicizmussal, az osztrák és a magyar nacionalizmussal, a Brexittel, valamint az oroszok „uszításával” a homoszexuálisokkal és a transzneműekkel szemben.

Egyetlen mozdulattal bélyegzi meg ellenségként a legkülönfélébb jelenségeket, mégpedig azért, mert valamennyi homokszem a globalizációt és egységesítést célzó világutópia gépezetében”

– írja Wolfschlag a Schreibernek adott válaszában.

A politológus szerint azonban ezek a globalisták a „nemzetköziesített modernitás” projektjével az irreális hely iránti sóvárgást képviselik. Ők egy örök békében létező kereskedelmi és szórakoztatóipart, globális utazásokat és a letelepedés szabadságát, valamint a népek posztetnikai keveredését propagálják. Ezek a törekvések náluk „kollektív vágyként” nyilvánulnak meg.

Saját félelmeik egyértelműen megmutatkoznak a multikulturális idill útjában álló összes zavaró körülmény elleni kemény támadásaikban”

– írja Claus-M. Wolfschlag, aki megjegyzi, hogy ezen globalisták szerint miközben a hazát át kellene engedni az fantáziálásuknak, a népet csak egy otthon, egy, a négy fal közötti visszavonulási lehetőség illeti meg.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

szabad vasárnap

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Akik már elvesztették a háborút

Akik már elvesztették a háborút

piszkostizenkettő

A lángoló Notre Dame és ami utána következik.

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

A falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés - nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa.

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

amerika, london, párizs

Az előrejelzések szerint komoly erősödéssel számolhatnak azok a pártok az európai parlamenti választáson, melyek élesen ellenzik a migrációt, valamint euroszkeptikusak.

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

kétharmad

Szerencsére nem sikerült megvalósítania a tervét.

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

amerika, london, párizs

Közel kétmillió bevándorló juthatott a migránskártyákon keresztül pénzhez Brüsszel és az ENSZ jóvoltából.

Nagyhéten akart robbantani egy Spanyolországban élő dzsihadista

A 23 éves marokkói férfi az egyik legkiszámíthatatlanabb robbanóanyaggal vitte volna végbe a támadást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére